Coronavirusul apropie Iașul de carantină!

Dimensiune font:

| 25-02-2020 00:00

Două întâlniri paralele, una la Primăria Iaşi, a Comitetului Local pentru Situații de Urgență, alta la CJ Iaşi, a managerilor spitalelor, împreună cu  reprezentanții unor instituții din subordine şi cu cei ai Inspectoratului Școlar Județean Iași și ai Direcției de Sănătate Publică, indică faptul că pericolul apariţiei coronavirusului în oraş este destul de ridicat * cu toate acestea, populaţia nu trebuie să se panicheze, fiind luate toate măsurile cerute de o astfel de situaţie * este vorba, în primul rând, de un terminal, la Aeroport, destinat exclusiv celor care vin din Italia * în oraş, simultan cu măsurile din creşe, grădiniţe, şcoli şi spaţiile publice, gări, autogări şi mijloace de transport, va fi înfiinţat un punct de carantină la Ciric * şi specialiştii spun că situaţia este sub control: „suntem pregătiți, nu trebuie să ne panicăm, putem ține, din punct de vedere medical, orice situație sub control”, afirmă şefa Spitalului de  Boli Infecţioase



Faptul că infecţiile cu coronavirus au atins Italia, o ţară unde lucrează mulţi români şi extrem de frecventată, inclusiv de către ieşeni, au determinat  autorităţile locale să convoace noi şedinţe ale structurilor abilitate pentru astfel de situaţii. La Primăria Iaşi a avut loc întâlnirea Comitetului Local pentru Situații de Urgență destinată identificării și stabilirii unor măsuri suplimentare de prevenire a gripei sezoniere și virozelor respiratorii în Municipiul Iași. Discuțiile au fost purtate în contextul confirmării prezenței noului coronavirus pe continentul european și, în special, al numărului semnificativ al cetățenilor din municipiul și județul Iași, ca și din celelalte județe ale Regiunii de Nord - Est care muncesc în Italia, orașul nostru fiind și un punct de tranzit pentru aceștia prin Aeroportul Internațional Iași.

Ședința de ieri a Comitetului Local pentru Situații de Urgență este cea de-a doua convocată de primarul Mihai Chirica în ultima lună pe aceste teme, măsurile de prevenire decise în ședința din 28 ianuarie fiind deja implementate la nivelul municipalității și al celorlalte instituții partenere. Suplimentar față de discuțiile precedente, la ședința de ieri au fost invitați, pe lângă reprezentanți ai Primăriei Municipiului Iași și societăților comerciale municipale, Direcției de Sănătate Publică, instituțiilor de ordine, furnizorilor de utilități, și reprezentanții altor instituții implicate în gestionarea acestei problematici, precum Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva”, Aeroportul Internațional Iași, Prefectura, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România și asocierea de firme responsabilă în municipiul Iași de operațiunile de dezinsecție, deratizare și larvicizare în municipiul Iași. „Trebuie să abordăm problema prevenirii gripei sezoniere și virozelor respiratorii în mod responsabil și cu toată atenția, însă fără a alimenta o stare de panică în mod nemotivat. Suntem organizați, mobilizați și pregătiți să facem față provocărilor acestei perioade, atât prin măsurile pe care municipalitatea le-a luat și le ia în mod direct, cât și prin orice sprijin pe care îl putem oferi celorlalte instituții implicate”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Edilul-şef a făcut un rezumat al măsurilor decise pe 28 ianuarie și al stadiului de implementare a acestora. Astfel, întrucât prioritară este populația vulnerabilă, în special copiii și tinerii, Direcția de Asistență Socială a primit fonduri suplimentare de la Primărie pentru a achiziționa stocuri suplimentare de materiale necesare pentru dezinfectare, măşti și mănuși de protecție pentru cele 90 de cabinete de medicină școlară (83 la unitățile de învățământ preuniversitar și șapte la universități). Totodată, în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică și Inspectoratul Școlar Județean, municipalitatea a amenajat „covoare” cu soluții dezinfectate pentru încălțăminte la toate intrările în unitățile școlare și a pus la dispoziția unităților școlare sumele necesare pentru completarea stocurilor cu dezinfectanți pentru mâini (dozatoare), soluții de igienizare a spațiilor comune, precum și produse de igienă personală. Suplimentar, Inspectoratul Școlar Județean va ține evidența și va raporta zilnic situația eventualelor îmbolnăviri semnalate în unitățile de învățământ, iar directorii acestora vor colabora cu medicii de familie pentru a cunoaște în permanență starea de sănătate a preșcolarilor și elevilor. În context, primarul Mihai Chirica a cerut Direcției Creșe să verifice în permanență starea de sănătate a copiilor și să ia măsuri suplimentare de igienizare și dezinfectare a creșelor. „Discuţia a fost una largă. Concluzia a fost că noi nu discutăm în mod explicit despre coronavirus, ci discutăm în cadru mai larg, despre viruşi gripali, care pot fi la fel de periculoşi, dar care nu pot afecta activitatea de zi cu zi. Dincolo de măsurile luate până acum – covoare dezinfectante la intrare, materiale dezinfenctante la toate cabinetele şcolare de pe toată raza oraşului – directorii acestor instituţii dispun de sume considerabile pentru a lua ce măsuri cred dumnealor de cuviiinţă. Îi vrem mai bine organizaţi. Dacă e nevoie de mai mult, să nu se limiteze în a cheltui”, a spus edilul-şef.

Sarcini precise pentru fiecare societate

Toate direcțiile Primăriei și societățile comerciale municipale, în special cele care au relații cu publicul, au achiziționat deja și vor cumpăra în continuare și folosi dezinfectanți pentru igienizarea ghișeelor, mânerelor ușilor etc. și vor amplasa la intrări dozatoare cu dezinfectanți pentru mâini. O atenție deosebită în acest context a fost recomandată instituțiilor cu un flux sporit de beneficiari, precum Direcția Locală de Evidență a Persoanelor sau Termo-Service SA. De asemenea, EcoPiața SA va amenaja „covoare” cu soluții dezinfectate pentru încălțăminte la intrările în piețe și va acorda o atenție deosebită igienizării și dezinfectării tarabelor, cântarelor etc. Salubris SA va acorda o atenție sporită dezinfecției, dar și deratizării la punctele gospodărești. Compania de Transport Public SA va continua igienizarea și dezinfectarea mijloacelor de transport în comun atât în cursul nopților, cât și ziua, la capetele de traseu.

La rândul lor, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică și ai Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” au dat asigurări că au pregătite atât planurile strategice, cât și resursa umană și stocurile de materiale necesare pentru prevenirea și tratarea cazurilor de gripă sezonieră și eventuale infectări cu noul coronavirus. Deși reprezentanții Aeroportului Internațional Iași au dat asigurări că au luat măsurile necesare în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică, primarul Mihai Chirica și-a arătat disponibilitatea de a rezolva, în măsura competențelor municipalității, orice alte solicitări suplimentare.

Punct de carantină la Ciric

O atenție deosebită a fost acordată în ședința de astăzi pregătirii unuia sau mai multor puncte de carantină, dacă situația o va impune. Astfel, primarul Mihai Chirica a dispus Direcției de Asistență Socială să pregătească toate cele opt module de urgență din dotare (fiecare cu câte opt locuri), urmând ca personalul medical și organizarea acestora să fie asigurate de Direcția de Sănătate Publică, în colaborare cu Prefectura, iar montarea și racordarea la utilități să cadă în sarcina municipalității. Edilul - șef a propus ca un astfel de punct de carantină să fie amenajat într-o zonă izolată, departe de aglomerarea urbană, eventual în apropierea Aeroportului Internațional Iași, însă o decizie finală în acest sens va fi luată împreună cu Direcția de Sănătate Publică. De asemenea, primarul Mihai Chirica a propus organizarea unei zone unice de îmbarcare / debarcare pentru operatorii de transport de persoane care au curse spre / dinspre străinătate, o asemenea posibilitate urmând să fie analizată împreună cu reprezentanții Poliției Municipiului Iași și ai Direcției de Sănătate Publică. În context, primarul Mihai Chirica a cerut și intensificarea acțiunilor de control, igienizare și dezinfectare din gări (în special cele de legătură cu Republica Moldova), municipalitatea urmând să ajute CFR, dacă este nevoie, cu materialele dezinfectante și de igienă necesare.

Măsuri de securitate fără precedent la Aeroportul Iași!

La rândul său, prefectul Marian Grigoraş a anunţat că de teama coronavirusului se vor lua măsuri de securitate maximă pe Aeroportul Internaţional din Iaşi. „Începând de astăzi (luni – n.r.) terminalul T1 va fi dedicat exclusiv curselor care vin din Italia. Pasagerii vor fi în carantină pentru 14 zile, timp care vor fi în permanenţă monitorizaţi medical. De asemenea, s-a luat decizia ca formularele să fie împărţite de companiile aeriene pentru a fi completate de pasageri încă din timpul zborului, până vor ajunge pe aeroportul Iaşi”, ne-a spus prefectul Marian Grigoraş. Măsura a fost luată pentru că s-a dublat timpul de debarcare, îmbarcare şi de aceea s-a luat o asemenea decizie.

Şi directorul Aeroportului spune că s-au luat toate măsurile cerute de o astfel de situaţie. „La nivelul Aeroportului Iaşi am făcut separarea fluxurilor pentru pasagerii care vin din Italia şi vom procesa prin terminalul T1 astfel încât să nu existe riscul de îmbolnăvire a celorlalţi pasageri care vin din alte zone ale lumii. Din acest punct de vedere vom adopta măsurile luate de comun acord cu DSP, adică procesarea în T1 înseamnă inclusiv controlul epidemiologic efectuat de DSP cu ajutorul a doi doctori care vor veni la aeroport. Am discutat cu companiile aeriene, am transmis formularele pentru ca fiecare pasager să le completeze încă din timpul zborului astfel încât la aterizare să aibă formularul completat astfel încât să procesăm cât mai repede informaţiile”, a declarat Cătălin Bulgariu, director general al Aeroportului internațional Iași.

Acesta susține că, după controlul medical iniţial care se realizează, medicii epidemiologi de la Direcția de Sănătate Publică vor lua măsurile care se cuvin, în funcţie de simptomele pe care le are fiecare pasager. „Am luat legătura inclusiv cu aeronavele, astfel încât, dacă există suspiciuni în avion să se poată face dezinfecţia şi în aeronavă, iar în funcţie şi de ceea ce dispun medicii epuidemiologi noi vom acţiona. Am făcut solicitare pentru trei scanere termice la Ministerul Sănătăţii, care vor veni cât de curând. Până atunci, cei de la DSP au un termometru cu laser ca să poată lua temperatura pasagerilor”, a precizat Bulgariu.

De notat că şi autorităţile din judeţul Bacău au luat măsuri în ceea ce priveşte Aeroportul. Persoanele care provin din zonele Lombardia şi Veneto vor fi plasate în carantină, conform dispoziţiilor Ministerului Sănătăţii. „Avem contact direct cu Direcția de Sănătate Publică, orice incident care ar putea interveni fiind coordonat de reprezentanții DSP de la aeroport”, ne-a declarat Dorian Pocovnicu, directorul aerogării. Angajaţii Aeroportului Bacău sunt dotăţi cu măşti şi aparate de verificare a temperaturii. De asemenea, există şi un cabinet medical în incinta aeroportului unde se fac controale.

Carmen Dorobăţ: „Suntem pregătiţi. Medical, putem ţine situaţia sub control”

O întâlnire pe această temă a avut loc şi la Consiliul Județean Iaşi, unde președintele Maricel Popa i-a convocat ieri pe managerii spitalelor, reprezentanții unor instituții din subordine, pe cei ai Inspectoratului Școlar Județean Iași și ai Direcției de Sănătate Publică. „Am achiziționat primele 100 de teste de care avem nevoie pentru depistarea infecției. Până acum, la Spitalul de Boli Infecțioase nu s-a prezentat nicio persoană cu simptomatologie specifică coronavirusului. Unitățile medicale din județele arondate Centrului Regional de Boli Infecțioase vor trimite la Iași cazurile pe care le suspicionează ca fiind coronavirus pentru a putea pune cu certitudine diagnosticul în laboratorul specializat. Pacienții care vin din orașele aflate în carantină vor fi direcționați către zonele de carantină puse la dispoziție de autorități, cei care vin din alte zone vor fi supravegheați la domiciliu de către medicii de familie și medicii de la Direcția de Sănătate Publică. Acum, la Spitalul de Boli Infecțioase dispunem de 14 rezerve pregătite pentru cazurile în care prezența virusului ar fi confirmată. Deci suntem pregătiți, nu trebuie să ne panicăm, putem ține, din punct de vedere medical, orice situație sub control”, a spus în cadrul întâlnirii, prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase.

La rândul său, noul şef al Direcţiei de Sănătate Publică a făcut o radiografie a situaţiei actuale. „Conform instrucțiunilor emise de Ministerul Sănătății, am monitorizat județul, până acum nu sunt cazuri de confirmare a prezenței coronavirusului, au fost doar opt situații de izolare la domiciliu timp de 14 zile. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va stabili un loc special pentru carantină”, a afirmat Lucian Indrei, directorul Direcției de Sănătate Publică Iași.

Şedinţă extraordinară la CJ Iaşi

În ceea ce îl priveşte, şeful Consiliului Judeţean spune că va fi convocată o şedinţă extraordinară. „Vom convoca o ședință extraordinară a Consiliului Județean pentru a suplimenta numărul de roboți cu ultraviolete folosiți pentru dezinfecție în spitale. Totodată, este necesar a se achiziționa astfel de aparate și pentru sălile de așteptare de la aeroport deoarece sunt foarte performante, asigură curățarea unor suprafețe mari în timp foarte scurt iar eficiența este extrem de ridicată. Împreună cu reprezentanții spitalelor din subordinea CJ am decis să transmitem o adresă către Universitatea de Medicină și Farmacie în vederea sistării activității studenților în unitățile medicale, pentru o perioadă de timp. Avem în vedere două locații pentru situațiile care impun carantina persoanelor care au intrat în contact cu purtătorii acestui virus. În cazul în care va fi nevoie, Consiliul Județean va sprijini financiar configurarea acestor spații”, a declarat Maricel Popa

Spălaţi-vă des pe mâini

În secția ATI de la Spitalul de Boli infecțioase există șase paturi pentru cazurile grave de infecție cu coronavirus. Dacă va fi nevoie, pentru suplimentarea numărului de locuri pe ATI se va apela la alte unități medicale din oraș care au capacitatea să facă față unor astfel de situații.

Pentru prevenirea infectării cu coronavirus, specialiștii recomandă spălarea frecventă a mâinilor cu apă și săpun, folosirea substanțelor dezinfectante pe bază de alcool, acoperirea gurii şi a nasului în caz de tuse sau strănut, evitarea contactului direct cu orice persoană care are simptome asemănătoare răcelii sau gripei și prezentarea la medic în caz de febră, tuse sau respiraţie dificilă. Coronavirusul se transmite prin contactul la nivelul suprafețelor, prin picăturile de tuse și salivă ajunse pe față, gură, nas, ochi. Dacă cineva tușește și sar picături pe butoanele unui lift, sau pe un scaun, ori pe o masă, cine va atinge acea suprafață cu mâna și apoi își va atinge fața, gura, ochii, va fi infectat. Cei mai afectați sunt cei în vârstă și cei cu boli asociate 80%. Tudor DAMASCHIN

Evenimentul pe WhatsApp – cele mai tari știri, direct pe telefon!

Ești mereu pe fugă? Noi îți trimitem zilnic cele mai importante 3 știri din Iași, Moldova și țară – scurt, clar, fără spam.

Plus: alerte locale de urgență, noutăți exclusive și acces rapid la anunțuri importante.

► Intră pe canalul nostru oficial:

⇒ Încearcă 3 zile. Dacă nu-ți place, poți ieși oricând.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale autoritatii contractante: Comuna Roma, comuna Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani, telefon 0231/544.622, fax 0231/565.978, e-mail: primaria.roma@yahoo.ro, cod fiscal 3372114. 2. Denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale biroului de la care se poate solicita documentatia de atribuire. Daca este cazul, costul si conditiile de plata in vederea obtinerii documentatiei de atribuire: Biroul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Roma, cu sediul in comuna Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani, telefon 0231/544.622, fax 0231/565.978, e-mail: primaria.roma@yahoo.ro, cod fiscal 3372114. Documentatia de atribuire in format electronic este pusa de catre Autoritatea Contractanta cu titlu gratuit la dispozitia ofertantilor care au inaintat o solicitare in acest sens. 3. a) Locul prestarii serviciilor: Comuna Roma, cu satele apartinatoare Roma si Cotargaci, judetul Botosani. b) Obiectul concesionarii; natura si dimensiunea prestarilor: Serviciul de utilitate publica de distributie a gazelor naturale in Comuna Roma, cu satele apartinatoare Roma si Cotargaci, judetul Botosani, conform art. 8 H.G.209/2019. c) Termenul de finalizare sau durata contractului: 49 de ani. 4. a) Termenul de depunere a ofertelor: 20.06.2025, ora 10.00. b) Adresa la care trebuie transmise ofertele: Comuna Roma, Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani, telefon 0231/544.622, fax 0231/565.978, e-mail: primaria.roma @yahoo.ro. c) Limba sau limbile in care trebuie redactate ofertele: romana. d) Data, ora si locul deschiderii ofertelor: 20.06.2025, ora 11.00, Comuna Roma, comuna Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani. 5. Conditiile personale, tehnice si financiare pe care trebuie sa le indeplineasca ofertantii: conform documentatiei de atribuire. 6. Criterii utilizate la atribuirea contractului: conform documentatiei de atribuire. 7. Dupa caz, procentajul minim din lucrari care trebuie acordat partilor terte: conform documentatiei de atribuire. 8. Data trimiterii spre publicare a anuntului de participare: 30.04.2025. 9. Denumirea si adresa organismului competent de rezolvare a contestatiilor si, dupa caz, de mediere. Informatii exacte privind termenele de depunere a contestatiei si, dupa caz, denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale biroului de la care se pot obtine aceste informatii: Tribunalul Botosani, Sectia de Contencios -Administrativ, cu sediul in orasul Botosani, Str. Maxim Gorki nr. 8, judetul Botosani, telefon 0231/511.739, fax 0231/531.832, email: tr-botosani@just.ro.
Orasul Harlau clarifica regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Orasul Harlau, cu sediul in orasul Harlau, Str. Musatini nr.1, judetul Iasi, telefon/fax 0232/720.412/ 0232/720.777, e-mail: primariahirlau @yahoo.com, juridic@ primaria- hirlau.ro, cod fiscal 4541190. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, cu modificarile si completarile ulterioare si H.C.L. Harlau nr. 27/26.03.2025 privind aprobarea bugetului pe anul 2025. Perioada de finantare: anul 2025. Suma totala alocata de la bugetul local este de 160.000 Lei si se aloca in intregime pentru domeniul Sport. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul Orasului Harlau aprobat prin H.C.L. Harlau nr. 53/27.04.2017 privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local, cu modificarile si completarile ulterioare. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul: www.primaria hirlau.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabile se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante: www.primaria hirlau.ro sau se poate procura de la sediul Orasului Harlau, Harlau, Str. Musatini nr. 1, judetul Iasi. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 15.05.2025, ora 14.00, la Compartimentul Registratura al Orasului Harlau, Harlau, Str. Musatini nr. 1, judetul Iasi. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este: 16.05.2025 -19.05.2025.
Comuna Racaciuni, judetul Bacau, clarifica regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau, telefon 0234/251.212, fax 0234/251.586, e-mail: cl_racaciuni@yahoo.com, cod fiscal 4670330. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, cu modificarile si completarile ulterioare si Hotararea Consiliului Local al Comunei Racaciuni nr. 09/31.03.2025 privind aprobarea bugetului pe anul 2025. Perioada de finantare: anul 2025. Suma totala alocata de la bugetul local este de 385.000 Lei si se aloca astfel: 15.000 Lei pentru domeniul Sportiv, 50.000 pentru domeniul Social, respectiv 320.000 Lei pentru Culte religioase. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul Comunei Racaciuni aprobat prin H.C.L. Comuna Racaciuni nr. 14/31.03.2025 privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul Comunei Racaciuni: www.comuna racaciuni.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabile se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante www.comuna racaciuni.ro sau se poate procura de la sediul Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 13.05.2025, ora 14.00, adresa: Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este: 14.05.2025- 15.05.2025.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Poiana Teiului, comuna Poiana Teiului, satul Poiana Teiului, Str. Teilor nr. 61, judetul Neamt, telefon 0233/266.250, fax 0233/266.025, e-mail: primaria@ poianateiului.ro, cod fiscal 2614074. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: -trupul de pasune Livezi, in suprafata totala 64,86 ha: identificat prin CF nr. 51086, nr. cadastral 51086, in suprafata de 47,68 ha si CF 51102, nr. cadastral 51102, in suprafata de 17,18 ha, situat in extravilanul comunei Poiana Teiului, in satul Poiana Largului, conform H.C.L. Poiana Teiului nr. 32/04.05.2025; -trupul de pasune Hasca, in suprafata totala de 50,75 ha: identificat prin CF nr. 51138, numar cadastral 51138, in suprafata de 22,00 ha si CF 51139, numar cadastral 51139, in suprafata de 10,00 ha, CF 51140, numar cadastral 51140, in suprafata de 14,00 ha, CF nr. 51166, numar cadastral 51166, in suprafata de 4,75 ha, situat in extravilanul comunei Poiana Teiului, in satul Petru Voda, conform H.C.L. Poiana Teiului nr. 33/04.05.2025; -trupul de pasune Ciungat, in suprafata de 20,4 ha, identificat prin CF 52864, numar cadastral 52864, situat in extravilanul comunei Poiana Teiului, satul Petru Voda, conform H.C.L. Poiana Teiului nr. 34/04.05.2025; -trupul de pasune Preluca, identificat prin CF nr. 51921, numar cadastral 51921, in suprafata de 8,43 ha, situat in extravilanul comunei Poiana Teiului, satul Dreptu, conform H.C.L. Poiana Teiului nr. 35/04.05.2025; -trupul de pasune Parlituri, identificat prin CF nr. 51921, numar cadastral 51921, in suprafata de 16,55 ha, situat in extravilanul comunei Poiana Teiului, satul Dreptu, conform H.C.L. Poiana Teiului nr. 36/04.05.2025; Trupurile de pasune apartin domeniului public al Comunei Poiana Teiului, iar inchirierea se organizeaza conform O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si caietului de sarcini. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Impozite si Taxe, Comuna Poiana Teiului. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Impozite si Taxe, Comuna Poiana Teiului, comuna Poiana Teiului, sat Poiana Teiului, Str. Teilor nr. 61, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 20 Lei/exemplar, se achita numerar la Casieria Comunei Poiana Teiului. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.05.2025, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.05.2025, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Secretariat -Registratura Comunei Poiana Teiului, comuna Poiana Teiului, sat Poiana Teiului, Str. Teilor nr. 61, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: se depun intr-un singur exemplar original, in doua plicuri sigilate: unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 29.05.2025, ora 09.00, Comuna Poiana Teiului, comuna Poiana Teiului, sat Poiana Teiului, str. Teilor nr. 61, judetul Neamt -sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra Neamt, B-dul Republicii nr. 16, judetul Neamt, telefon 0233/212.294, fax 0233/2356.557, e-mail: tr-neamt-scomerciala@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.05.2025.
Caz unic în țară: examinatorii ieșeni au eliminat din examenul auto 13.812 candidați!
07/05/2025 21:56

* record absolut la nivel national, inregistrat la Iasi - peste 13.800 de candidati din cei 18.309 prezenti au picat, anul trecut, examenul pentru permisul auto! * practic, mai putin de un sfert dintre cei care ...

Cum îți lansezi un business în Iași, când orașul pare să te respingă
07/05/2025 20:34

Desi este cel mai mare oras din Regiunea Nord-Est, cu universităti de prestigiu si un potential creativ imens, Iasul poate deveni un loc dificil pentru tinerii care pornesc un business de la zero. Lipsa de spr ...

Viața între betoane. Între liftul care scârțâie și terasa cu videointerfon
07/05/2025 18:33

Blocurile gri din Tătărasi sau Copou, ridicate in anii ’70-’80, incă adăpostesc generatii intregi de ieseni. La cativa kilometri distantă, noile ansambluri rezidentiale din Bucium, Valea Lupulu ...

Cafeneaua ca birou, locul unde se țes rețelele informale de putere din Iași
07/05/2025 16:57

În Iasi, asa cum in marile orase ale lumii, există o hartă invizibilă a puterii care nu se suprapune neapărat peste cea administrativă. Cafenelele devin noduri de retea, huburi de influentă unde se ...

Manuale cu autori din alte vremuri, elevi din altă lume. Ce nu mai funcționează pentru Generația Z la școală
07/05/2025 16:53

  În multe scoli si licee din Iasi, elevii din Generatia Z citesc zilnic texte gandite cu zeci de ani in urmă. Deschid manualele si dau peste expresii precum „trăsături de caracter ale ...

Peste 600 de invenții care schimbă lumea, prezentate la Iași
07/05/2025 14:46

Aflat la cea de-a XVII-a editie, EUROINVENT atrage anual sute de inventatori, cercetători, profesori, antreprenori si pasionati de stiintă din zeci de tări, devenind un punct de referintă in peisajul inte ...

Poli Iași ia în calcul doar victoria cu FC Hermannstadt
07/05/2025 14:37

* „Am mare incredere in jucătorii mei, sunt constienti că trebuie să luăm puncte. Un punct nu stiu dacă ne avantajează, depinde si de celelalte rezultate. Trebuie să castigăm, nu avem altă varian ...

Apartament în bloc vechi sau în bloc nou? Ce spun consilierii imobiliari
07/05/2025 14:33

* „Dacă ne raportăm la blocurile care au rezistat la cutremurul din 1977, ele sunt in picioare pentru că erau noi. La fel trebuie să ne raportăm la blocurile construite recent. Ele vor rezista, cu si ...

  Azilul groazei din Dorohoi -- bătrâni chinuiți, ascunși în întuneric și lăsați fără locuințe. Control ANPC devastator
07/05/2025 14:05

Un nou caz infiorător de abuz institutional a fost descoperit in judetul Botosani, la Centrul de Îngrijire si Asistentă Persoane Adulte cu Dizabilităti „Casa Elena” din Dorohoi, gestionat ...

Muzeul Literaturii Române Iași caută voluntari pentru Șotron, festivalul copilăriei!
07/05/2025 13:35

  Muzeul Literaturii Romane Iasi lansează un apel către toti cei care iubesc energia copilăriei si vor să se implice activ intr-un eveniment cultural cu traditie: căutăm voluntari pentru cea de- ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei