Crește numărul de cabinete și de posturi în trei spitale ieșene
Dimensiune font:
Consiliul Județean Iași a aprobat, în ședința din 26 ianuarie 2022, organigrama și statul de funcții pentru trei spitale ieșene: Spitalul Clinic de Obstretică-Ginecologie „Cuza Vodă”, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva”.
Instituțiile medicale au solicitat suplimentarea numărului de posturi, transformarea unor posturi deja existente, dar și înființarea de noi cabinete în incinta spitalului, pentru diferite specialități.
Spitalul Clinic de Obstretică-Ginecologie „Cuza-Vodă” Iași a cerut aprobarea mai multor posturi pentru structura personalului. Se cere majorarea cu 26 de locuri, numărul posturilor ajungând la 856, de la 830 aprobate într-o Hotărâre a Consiliului Județean (CJ) din mai 2022. Se solicită suplimentarea locurilor pentru medicii rezidenți repartizați de către Direcția de Sănătate Publică, de la 149 la 163 de posturi.
Spitalul de Pneumoftiziologie dorește transformarea unor posturi vacante de asistent medical din cadrul Unității de Transfuzie, dar și transformarea unor posturi de asistent medical cu studii postliceale de la gradul profesional de bază la cel principal. În același proiect de hotărâre mai este vizată transformarea posturilor de medic rezident. Această cerință este rezultatul promovării pe ani de rezidențiat în funcție de specialitatea și de curricula de pregătire în rezidențiat.
Mai este vizată transformarea postului de referent cu studii medii din Cadrul Compartimentului Secretariat, Relații cu Publicul și Arhivă. Se dorește transformarea în referent de specialitate cu studii superioare, grad profesional II.
Spitalul Clinic de Boli Infecțioase va deschide în ambulatoriu patru cabinete, cu alte specialități decât cea de boli infecțioase. Specialitățile vizate sunt: cardiologie, diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, gastroenterologie pediatrică și reumatologie. „După ce am văzut proiectul depus și inițiativa bună a Spitalului de Boli Infecțioase vizavi de ambulatoriu, aș spune că este un pas mic pentru spital, dar un pas mare pentru rețeaua de spitale și pentru sănătatea ieșeană. De ce? Pentru că asta demonstrează, că avem o problemă înspre spitalele care țin de Consiliul Județean. Toate aceste elemente ar trebui să se facă prin consulturi interdisciplinare și puteți întreba pe oricine din spital ce greu se obțin aceste consulturi interdisciplinare”, a precizat unul dintre consilierii județeni, după ședința de ieri.
Modificările se vor aplica începând cu data de 1 februarie 2023. Denisa PINTILIE
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau