Guvernul a descărcat din nou traista cu promisiuni! Autostrăzi şi drumuri expres din belşug, în Moldova!
Dimensiune font:
* ministrul Transporturilor a anunţat că pe 10 iulie va da ordinul de începere a activităţii de proiectare a autostrăzii A13 Bacău – Braşov * pe lângă demararea lucrărilor la tronsoanele de drum expres Suceava - Siret şi Suceava – Paşcani, ministrul a promis şi accelerarea procedurilor la drumul de mare viteză Baia Mare - Bistriţa - Vatra Dornei – Suceava
În cadrul vizitei pe care premierul Ludovic Orban şi ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au efectuat-o în judeţele Moldovei, sâmbătă, a fost prezentat din nou planul actualei guvernări pentru reţeaua rutieră a Moldovei
La Bacău, Lucian Bode, ministrul Transporturilor, a precizat că, pe 10 iulie, va da ordinul de începere a activităţii de proiectare. „Despre Autostrada Braşov-Bacău au vorbit foarte mulţi, dar guvernul Ludovic Orban a reuşit să semneze contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic, pe data de 22 mai 2020. Pe 10 iulie va începe proiectarea pentru studiului de fezabilitate şi proiectului tehnic de execuție”, a spusministrul Bode.
Deputatul Ionel Palăr, președintele PNL Bacău, a menţionat că autostrada Bacău-Brașov, cunoscută și ca A13, va fi realizată din fonduri europene, iar graficul de realizare al acesteia este unul ferm. „Alături de Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov, și de primarul Brașovului, George Scripcaru, am primit asigurări din partea premierului și a ministrului Transporturilor că autostrada Bacău-Brașov, cea care ne interesează cel mai mult pe noi, băcăuanii, va fi realizată în termenele prevăzute. Am discutat pe marginea acestei investiții care va însemna o uriașă oportunitate de dezvoltare a județului Bacău și a întregii zone a Moldovei și mă bucur că nu ne mai aflăm în zona incertitudinilor. Autostrada este în linie dreaptă!”, a declarat Ionel Palăr.
Autostrada Bacău – Brașov, cu o lungime de 160 de kilometri, va fi proiectată de Asocierea Search Corporation SRL – Primacons Group SRL, care are la dispoziție 30 de luni pentru finalizarea proiectului tehnic și a studiului de fezabilitate.
Bucovina, sedusă cu sute de kilometri de autostrăzi!
Prezent sâmbătă şi la Suceava, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a spus că, în privinţa tronsoanelor de drum expres Suceava - Siret şi Suceava - Paşcani, ar putea fi semnate contracte pentru studiile de fezabilitate şi proiectele tehnice pe 20 iulie, pentru ca în 2022 să fie scoase la licitaţie aceste două loturi. „Cele două tronsoane - pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi întocmirea proiectului tehnic de execuţie avem depuse patru oferte, pentru fiecare tronson. Estimăm că, fără contestaţie, pe data de 20 iulie 2020 vom semna contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi întocmire proiect tehnic. Aşadar, în 2022 scoatem la licitaţie execuţia acestor tronsoane”, a spus ministrul.
În ceea ce priveşte drumul de mare viteză Baia Mare - Bistriţa - Vatra Dornei - Suceava, se estimează că, la sfârşitul lunii august, ar putea fi semnat contractul privind execuţia studiului de fezabilitate. „În decembrie am reuşit să depunem cererea de finanţare pentru elaborarea studiului de fezabilitate la drumul de mare viteză Baia Mare - Bistriţa - Vatra Dornei - Suceava. Avem trei loturi. În prezent, ofertele depuse sunt analizate în cadrul Comisiei de evaluare şi estimăm ca la sfârşitul lunii august să semnăm contractul pentru execuţia studiului de fezabilitate pentru cele trei tronsoane. În prima etapă vom identifica tronsoanele de autostradă care pot funcţiona în regim de variantă ocolitoare. Mă refer la Gura Humorului, Câmpulung şi Vatra Dornei”, a arătat Bode.
Cât priveşte ruta ocolitoare a municipiului Rădăuţi, Bode a spus că, „printr-o mobilizare bună a antreprenorului”, lucrările s-ar putea finaliza în acest an, înainte de termenul contractual, aprilie 2021.
Totodată, el a afirmat că, în acest an, la capitolul întreţineri s-au alocat pentru judeţul Suceava bani ce reprezintă echivalentul ultimilor trei ani la un loc, reuşindu-se modernizarea a aproximativ 90 de kilometri de drum naţional.
Peste 150 de kilometri de autostrăzi şi drumuri expres, în acest an
Ministrul Transporturilor a ţinut să precizeze că, la nivel naţional, în acest an vor fi demarate lucrări de infrastructură la peste 150 de kilometri de autostrăzi şi drumuri expres, în toată ţara. „În primul rând, ne-am propus să nu închidem niciun şantier şi acest lucru l-am reuşit. Contractele sunt toate în derulare, iar plăţile sunt făcute la zi. În al doilea rând, ne-am propus să deschidem noi şantiere. Am dat ordinul de începere pentru noi lucrări, 70 de kilometri, până la sfârşitul anului la peste 150 de kilometri de autostrăzi şi drumuri expres vor începe lucrările efectiv în România. Când spun demarăm lucrări noi spun semnăm contracte pentru proiectare şi execuţie sau realizare studiu de fezabilitate sau proiect tehnic, după caz, pentru proiecte noi. A treia direcţie de acţiune a Guvernului este legată de viziunea în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii de transport pentru următorii zece ani”, a spus Bode. Ecaterina VICOL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau