Începe Cucuteni Jazz Fest
Dimensiune font:
Între 10-12 iunie 2022 are loc prima ediție Cucuteni Jazz Fest, în spaţiul încãrcat de istorie al Sitului Arheologic Cucuteni.
În cele trei zile de festival vor fi organizate activitãţi în aer liber, concerte de jazz şi ateliere creative de ceramică, bijuterie (din mărgele și din sârmă de cupru) și colaj, potrivite pentru adulţi şi copii.
Omul-un boț de humă, cum spunea Ion Creangă, sau tot lut, la origine, cum spun multe religii, este asemănător unui vas care se compune din materie fără formă, cu răbdare și cu iubire, pas cu pas. vor arăta în cadrul atelierelor de ceramică formele artistice ascunse în lutul de Cucuteni, care așteaptă să-și prindă viață în mâinile creative ale iubitorilor de jazz.
Colajul este un procedeu bazat pe alipirea mai multor elemente diferite în aceeași lucrare. Dincolo de această explicație, atelierul de colaj este cel care ne ajută să vedeți imaginea de ansamblu, să ne distrăm în timp ce creați și să obțineți ceva cu totul nou, din imagini cunoscute. Artista Carmen Maftei va oferi un astfel de atelier.
Atelierele de artă care vor avea loc la Cucuteni Jazz Fest, pe 11 iunie sunt renumite pentru puterea lor specială de a stimula creativitatea adulților și copiilor deopotrivă. Indiferent dacă vreți să fiți mai creativi în muzică sau în programare, de exemplu, atelierele de artă vă ajută să vă conectați cu întreaga voastră forță creatoare.
Atelierele de bijuterie vor avea ca ghizi artiști dornici să vă sprijine în confecționarea unor bijuterii cu personalitate pe Adrian Silvestru, Andrei Lupu, Carmen Cumpăratu și Violeta Radu.
va aduce înaintea iubitorilor de jazz o sonoritate originală, plină de culoare, totul într-un „vibe” tineresc, deși membrii sunt „de ceva timp initiați” ai scenei jazz-ului românesc.
CALI Quartet își propune să împrospăteze scena jazz-ului românesc și nu numai, prin lucrări proprii, originale, pline de vitalitate, stilul abordat fiind jazz fusion.
Amintim câteva realizările importante: „Trofeul Concursului Sibiu Jazz Festival 2014”, premiile „Revelația Anului 2014” și „Confirmarea Anului 2015” acordate de Fundația Muzza, „Trofeul Concursului Internațional Jazz in the Park”, Cluj 2016 și titlul „Cea mai bună formație” acordat de juriul Concursului Internațional „Johnny Răducanu” 2016.
Ceea ce convinge, însă, nu este lista impresionantă de premii, ci devotamentul lor față de jazz, un devotament din care muzica se poate reînnoi, deoarece ei se află în dublă ipostază pe scenă: cea de muzicieni și cea de fani profesioniști ai jazzului, fiind prezenți constant și în publicul festivalurilor de jazz. Este foarte important, pentru că muzicienii adevărați știu să asculte.
Pe scena Cucuteni Jazz Fest, pe este un proiect ce trece de granițele convenționalului și își propune să exploreze noile direcții ale jazz-ului contemporan prin lucrări originale, ce promit o abordare inedită, cu inserții electronice, a jazzului modern. Din nucleul proiectului fac parte Tudor Amarandei este un artist ieșean avangardist, preocupat de creația folclorică arhaică, dar și de noile direcții din jazz-ul contemporan - nu-jazz. În albumul său de
debut, Sagasin - All Around The World (2011), dar și în compozițiile sale ulterioare înglobează
muzica electronică, jazz, muzică academică și sinteze folclorice românești originale. P
asionată de muzica jazz, dar și de noile sound-uri. Pamela este artistul care își dorește sa ajungă aproape de sufletul publicului atât prin interpretări autentice, cât și prin compoziții proprii.
Evenimentul este organizat cu sprijinul Ministerului Culturii.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau