Inculpaţii din dosarul ,,Fabrica de vise“, la un pas de libertate. Ce a decis Tribunalul Iași
Dimensiune font:
Inculpaţii din dosarul ,,Fabrica de vise" sunt foarte aproape de a fi liberi. Acest lucru se întâmplă după ce magistraţii au respins propunerea DIICOT de prelungire a măsurii arestului la domiciliu în cazul celor opt inculpaţi.
Printre aceste persoane se află şi Philipp Fuhrmann, administratorul fabricii din comuna Miroslava.
Control judiciar pentru 60 de zile
Conform informaţiilor apărute până în prezent, judecătorii au considerat că măsura controlului judiciar pentru următoarele 60 de zile este suficientă. Cu toate acestea, decizia Tribunalului nu este una definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel.
În dosarul ,,Fabrica de vise" sunt vizate 28 de persoane, implicate în activitatea de la Miroslava. Pe porţile fabricii din comuna ieşeană ieşeau produse care conţineau extrase de cânepă. Conform legii, fapta persoanei care, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii, efectuează fără drept operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.
Ce au găsit autorităţile în urma percheziţiilor
În urma celor 121 de percheziţii domiciliare efectuate, au fost ridicate 81.102 vape-uri, 3.237 bucăţi acadele, 1.316 cutii şi pungi conţinând jeleuri, 169 de cutii şi borcane cu prăjituri, 3.692 de recipiente de diverse mărimi, aproximativ 40 de tone de cânepă industrială, 400 de cutii şi borcane cu substanţă vegetală, 169 seminţe de canabis, două plante de canabis, cantitatea de 74,2 litri substanţă, 149 kilograme vape-uri stricate, sumele de 299.333 lei, 29.225 euro, 9.200 USD, 5 kilograme de argint sub forma a cinci lingouri, monede de argint, 23 de laptopuri şi 65 de telefoane mobile.
Anchetatorii susţineau, la momentul respectiv, că peste 100.000 de dispozitive tip Vape, produse la Iaşi, au fost comercializate într-un singur an.
„S-a reţinut că, începând cu finele anului 2022, mai multe persoane care sunt angajate sau controlează două societăţi comerciale de pe raza judeţului Iaşi au constituit un grup infracţional organizat, având ca scop importul, exportul, producerea, fabricarea şi alte operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.În acest context aceştia produc şi comercializează dispozitive electronice de vapat şi produse de tip 'edibles' cunoscând că au în compoziţie substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive. De asemenea, s-a stabilit că în perioada octombrie 2022 - septembrie 2023 membrii grupului infracţional au produs în vederea comercializării peste 100.000 de dispozitive tip Vape care conţineau substanţe care produc efecte psihoactive de natură a pune în pericol viaţa persoanelor care le consumă", arătau anchetatorii.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau