Sprijin educațional pentru copiii ieșenilor plecați la muncă peste hotare
Dimensiune font:
* Regiunea Nord-Est este pe primul loc în țară la acest capitol, cu 27.031 de copii rămași singuri acasă * dintre aceștia, nu mai puțin de 4.874 copii sunt din județul Iași
De la an la an, fenomenul copiilor rămași singuri acasă se intensifică, tot mai mulți părinți luând calea străinătății pentru un trai mai bun. Acest fapt duce, de cele mai multe ori, la probleme emoționale, sociale și educaționale pentru copii, unii abandonând școala.
Potrivit datelor oficiale procesate la finalul anului 2020, Regiunea Nord-Est este pe primul loc în țară la acest capitol, cu 27.031 de copii rămași singuri acasă. Dintre aceștia, nu mai puțin de 4.874 copii sunt din județul Iași, o arată datele, care îi îngrijorează pe specialiști din cauza faptului că, în urma plecării părinților la muncă în străinătate, copiii se confruntă cu dificultăți emoționale, sociale și educaționale.
În acest context, organizația Salvați Copiii Iași anunță deschiderea a patru noi programe locale destinate acestor copii, în Iași și în două comunități rurale: Ceplenița și Răducăneni. „Copiii a căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate se pot confrunta cu trăiri emoționale puternice, care le influențează atât modul de relaționare, cât și perfomanțele școlare. Sunt copii care trebuie să se adapteze cu lipsa unui părinte sau chiar a ambilor părinți și de aceea au nevoie de sprijin psiho-socio-educațional pentru a face față acestor situații.”, a explicat Ioana Atasiei, Președinte Salvați Copiii Iași.
Proiectul „Familie fără frontiere” implementat de cei de la Salvați Copiii își propune să susțină participarea la educația formală și nonformală pentru 270 de copii din județul Iași, ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate, și 170 din mediul rural, din comunele Ceplenița și Răducăneni, în vederea diminuării fenomenului de părăsire timpurie a școlii și a excluziunii sociale. „Pachetul de servicii integrate include o serie de intervenții inovatoare pentru copiii cu părinți plecați la muncă în străinătate, precum program tip școală după școală, de care vor beneficia 200 de copii, grădinița estivală pentru 40 de preșcolari, programe de educație nonformală – învățare prin experimente, Școala Mobilă în comunitățile de unde provin copiii, dramaterapie, Teatru Forum, oferirea de suport material prin acordarea unei mese pentru 200 de copii care provin din familii cu statut socio-economic scăzut, program de educație parentală și consiliere pentru 100 de părinți sau tutori, precum și alte acțiuni de dezvoltare a unor parteneriate cu școli și campanii de informare”, se arată în proiect.
Perioada de implementare a proiectului este de 31 luni și se încheie pe 17 decembrie 2023.Valoarea totală a acestuia este de 4.766.420,20 lei lei, din care UE asigură peste 4 milioane de lei. Oana POPAPUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ
PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau