„Pentru dezvoltare avem nevoie de două lucruri: domnia legii și proiecte mari de investiții. Cele două condiții sunt esențiale”

Dimensiune font:

| 04-06-2024 23:29

* dialog cu Bogdan Cojocaru, liderul Organizației PSD Iași, candidatul acestei formațiuni la funcția de președinte al Consiliului Județean Iași

- Domnule Cojocaru, în periplul dvs prin județ ați remarcat și un ritm mai lent de dezvoltare în anumite unități administrativ-teritoriale? Putem vorbi de o anumite zone rurale rămase în urmă, din punct de vedere al dezvoltării infrastructurii, zone care ar trebui sprijinite mai mult în următorii ani?

- Da, sunt diferențe din cauza faptului că actuala conducere, în loc să lucreze pentru județ, a pierdut foarte mult timp în diverse clădiri care țin de instituții importante ale statului, cum ar fi DNA, dând cu subsemnatul pentru dosarele penale în care liderii liberali sunt implicați. Bogdan Cojocaru își dorește să fie un președinte de Consiliu Județean echilibrat, nu așa cum s-a întâmplat în ultimii 4 ani, când în dreptul comunelor PSD, de fiecare dată când a fost vorba despre o alocare de la nivelul consiliului județean condus de actualul liberal, a scris „zero”. Bogdan Cojocaru își dorește să fie un președinte echilibrat și să aibă în primul rând dialog. Primarii noștri care reprezintă aceste localități vor și au dreptul la dezvoltare. Din cauza acestui mod de a face administrație, un mod păbus, în sensul de a direcționa anumite sume importante pentru dezvoltarea comunităților doar în anumite direcții, s-a ajuns la unele diferențe, pentru că, de exemplu, zona Pașcani trebuie să redevină un un al 2-a trebuie să redevină un pol economic important, al doilea pol economic al județului, cum a fost până acum ceva timp și are toate atuurile să redevină, având cele două autostrăzi, A7 și A8, care se vor intersecta efectiv în proximitatea orașului.

 

„Consiliul Județean nu a fost în stare să dea, în ultimii 4 ani, laptele, cornul sau fructul pentru copii! În 4 ani, copiii din județul Iași n-au beneficiat de această măsură și doar Consiliul Județean poate explica de ce!”

 

- Un oraș care are în plan un parc industrial enorm…

- Vorbim de parcuri industriale pentru a putea crea locuri de muncă, dar trebuie să creezi facilități pentru investitori. În 2020, actuala conducere a Consiliului Județean de la Partidul Național Liberal, liberalii de la Consiliul Județean au promis trei parcuri industriale. Nu s-a întâmplat nimic la Lețcani. Dacă mergem acum împreună, e o mlaștina și atât! Dacă mergem la Holboca, la fel, nu s-a întâmplat nimic nici cu zona cargo, nici cu acel hub promis și pe care ni-l propunem și noi să-l transformăm din machetă în realitate. În zona Pașcani, liberalii n-au fost în stare nici măcar să scoată un PUZ acelui mult dorit parc, având primarul localității, având președinte de Consiliu Județean, având toate pârghiile necesare!

- Proiectul aducțiunii de gaz în toate cătunele județului mai este de actualitate?

- De la nivelul guvernamental sunt disponibile 210 milioane de lei pentru extinderea și înființarea de noi rețele de gaz. De asemenea, mai sunt sume care au fost atrase, tot de la nivel guvernamental - și fac acest această precizare de fiecare dată pentru că, fiind în campanie electorală, competitorii noștri, în special liberalii, au tendința de a acapara anumite subiecte, chiar dacă n-au nicio legătură cu ele. Aceste programe sunt guvernamentale, așa cum, tot la nivel guvernamental, de la Ministerul Educației, au fost elaborate acele proiecte care țin de dotarea școlilor sau de masa caldă a elevilor. Dar, Consiliul Județean nu a fost în stare să dea, în ultimii 4 ani, laptele, cornul sau fructul pentru copii! În 4 ani, copiii din județul Iași n-au beneficiat de această măsură și doar Consiliul Județean poate explica de ce! Dar vin, pe de altă parte, și se laudă cui proiecte care nu sunt ale lor, deoarece nu au realizări. Revenind la gaz, sunt anumite sume alocate direct UAT-urilor, sau acolo unde sunt grupate mai multe comune în asociații, acestea vor primi bani pentru a aduce gazul în comunitățile lor.

- Există interes pentru aceste proiecte?

- Desigur! Sunt și localități unde se lucrează la extindere, vorbim de Țuțora, vorbim de Cotnari, de Ion Neculuce, Hârlău, pentru că și acolo mai aveau nevoie de aproximativ 4 milioane de lei, și au primit bani de la govern, întreaga sumă, pentru a închide această extindere. Deci, sunt localități unde se lucrează la aducțiuni și sunt localități care beneficiază de sume diferite pentru a extinde rețeaua de gaz, foarte important de altfel și pentru utilizatorii casunci, dar în special pentru a putea dezvolta și această zonă economică, unde investitorii depend de gazul natural. Uneori sunt investitori locali sau din alte zone care cer aceste utilități, iar noi, care spunem că vrem să construim o administrație competentă, primul lucru pe care trebuie să-l facem, la nivelul Consiliului Județean, este să facilităm toate acestea investitorilor. E greu de crezut că fără utilități se poate dezvolta o economie locală, de aceea sunt foarte importante.

 

„Vin actualii conducători ai județului și ne vorbesc despre tot felul de soluții miraculoase, ca și cum ei ar fi pentru prima dată în fața acestor subiecte, ceea ce mi se pare cel puțin comic. Au administrat foarte prost acest județ 4 ani de zile. Sunt convins că, alături de cetățeni, vom avea posibilitatea să le oferim o vacanță lungă după data de 10 iunie, prima dată ca să-și rezolve problemele penale și să nu ne mai încurce pe noi”.

 

- Aș schimba acum registrul și aș trece la sport. Sportul de pe performanță în județ pare a fi o himeră și pe undeva e logic, din pricina îmbătrânirii populației, deși s-a investit masiv în terenuri cu gazon natural sau sintetice. Aveți în plan ceva referitor la sportul de performanță în aceste zone rurale?

- În planul de guvernare local avem un capitol separat pentru acest domeniu, pentru a crea astfel de complexuri sportive la nivelul județului nostru. Știm că suntem deficitari, din nefericire pentru noi încă vorbim, din patru în patru ani, de aceleași machete pe care el tot rostogolim, indiferent că e sala Polivalentă, bazinul de not, stadionul nou pe care îl așteptăm și așa mai departe. Vedem că în această perioadă electorală sunt repuse pe masă aceste machete. Ba, mai mult, vin actualii conducători ai județului și ne vorbesc despre tot felul de soluții miraculoase, ca și cum ei ar fi pentru prima dată în fața acestor subiecte, ceea ce mi se pare cel puțin comic. Au administrat foarte prost acest județ 4 ani de zile. Sunt convins că, alături de cetățeni, vom avea posibilitatea să le oferim o vacanță lungă după data de 10 iunie, prima dată ca să-și rezolve problemele penale și să nu ne mai încurce pe noi. Din această perspectivă, ei nu pot vorbi despre Iași, despre proiecte, pentru că dumnealor sunt tot timpul plecați la DNA.

- Dar s-au făcut, totuși, unele investiții…

- Avem 4 ani pierduți la Iași, pentru că, mă repet, de la nivelul Consiliului Județean, nu avem nimic în afarã de anumite sume direcționate în mod obsesiv - dacă putem spune așa - cãtre unele localități. În rest, la nivelul județului nostrum nu s-a întâmplat nimic și vreau să punctez aici două elemente foarte importante. În 2020, când Partidul Național Liberal a preluat conducerea Consiliului Județean, Iașul avea 48 km de drumuri județene de pământ, iar după 4 ani nu s-a schimbat nimic. În 2020 aveam 159 km de drumuri județene pietruite, iar în patru ani nu s-a turnat măcar o roabă de asfalt! În total, avem puțin peste 200 km de drumuri județene pietruite sau de pământ, iar administrația liberală nu a fost în stare nici măcar să întrețină aceste drumuri. Ceea ce, evident, caracterizează neputința lor.

- Revenind în zona sportivă, cum veți transforma machetele în proiecte?

- Nu am făcut niciodată promisiuni de când sunt în în zona politică. Nu am făcut promisiuni, am propus sau am lucrat la proiecte care au avut și au 100% șanse de finalizare sau de câștig, așa cum se întâmplă și în acest moment, când am conceput acel plan de guvernare locală. Primul pas pe care subsemnatul l-a făcut a fost de a merge la București și, alături de ministrul fondurilor Europene, domnul Câciu, și de colega noastră, doamna Mânzatu, care a fost ministru pe Fonduri Europene și acum este consilier de stat în cadrul aparatului de lucru al primului-ministru, să ne consultăm cu acești oameni care au peste 20 de ani de când lucrează, ori în zona finanțelor, ori în zona fondurilor europene. Am stat la masă, față în față, și ne-am notat alături de dumnealor, pe fiecare domeniu de activitate, că vorbim de infrastructură medicală, sportivă, infrastructură rutieră, educație ș.a.m.d. toate sursele de finanțare pe care le avem disponibile acolo. Apoi, acasă, ne-am apucat de scris programul de guvernare locală pe fiecare domeniu de activitate. Am propus unu, două, maxim trei proiecte care pot fi făcute în următoarea perioadă în următorii patru, maxim 8 ani. Și există și bani, pentru că am luat lucrurile un pic invers. Sunt mulți care vin în fața noastră și încearcă să ne păcălească din patru în 4 ani cu machete. Bogdan Cojocaru au făcut lucrurile un pic invers, dar, spun eu, corect.

 

„Pe zona medicală există sume disponibile până la maxim 200 de milioane de euro. E foarte important acest lucru, până la maxim 200 de milioane de euro pentru noi maternități. Bogdan Cojocaru își propune să construiască o maternitate nouă, acel institut de protejare a mamei și copilului”.

 

- Invers, în ce sens?

- M-am dus către cei care ne finanțează lună de lună activitatea - mă refer la Guvernul României - și am identificat împreună cu reprezentanții noștri sursele de finanțare și apoi am pus pe hârtie aceste propuneri, în promisiuni, propuneri de proiecte pe care vreau să le implementez alături de echipa din Consiliul Județean în următorii patru, opt, 12 ani. Și pe zona sportivă putem construi, așa cum putem construi și pe zona medicală, de exemplu. Pe zona medicală există sume disponibile până la maxim 200 de milioane de euro maxim. E foarte important acest lucru, până la maxim 200 de milioane de euro pentru noi maternități. Bogdan Cojocaru își propune să construiască o maternitate nouă, acel institut de protejare a mamei și copilului. Dar, în momentul în care am pus pe hârtie acel proiect, primul lucru, repet, pe care l-am făcut, m-am dus la București și am întrebat ce linii de finanțare avem. Suntem în punctul în care trebuie să facem un salt. Iașul trebuie să se dezvolte accelerat, trebuie să recupereze decalajul marilor investiții de infrastructură față de vestul țării, trebuie să-și emancipeze statutul și să devină unul dintre cele mai bogate trei județe ale țării.

- Nu pare, oare, dificil, cel puțin în acest moment?

Aceste lucruri nu se fac declarativ, ci cu fapte. Să te bați cu pumnul în piept și să revendici moștenirea unei glorii apuse nu mai înseamnă nimic. În 2023, județul Iași a avut abia al 16-lea PIB/cap de locuitor din 41 de județe. Nu suntem nici măcar în TOP 10. Această situație reală contrastează cu bogăția și afacerile personale ale celor care conduc județul. În doar câțiva ani, dintr-un tânăr sărac, Costel Alexe a devenit milionar în euro. Corupția și propaganda sterilă au devenit bolile care macină acest județ. Dosarele penale ne-au făcut de rușine în toată România. Îmbogățirea din bani publici a devenit sensul de-a fi al lui Costel Alexe și al camarilei sale din PNL. E singurul motiv pentru care ei fac politică. Iar pentru dezvoltare avem nevoie de două lucruri: domnia legii și proiecte mari de investiții. Cele două condiții sunt esențiale.

(Comandat de Partidul Social Democrat - PSD Organizația Județeană Iași, Executat de ZIARUL EVENIMENTUL SRL - portal: www.ziarulevenimentul.ro, CUI mandatar financiar judeţean: 21240002)

 

 

Evenimentul pe WhatsApp – cele mai tari știri, direct pe telefon!

Ești mereu pe fugă? Noi îți trimitem zilnic cele mai importante 3 știri din Iași, Moldova și țară – scurt, clar, fără spam.

Plus: alerte locale de urgență, noutăți exclusive și acces rapid la anunțuri importante.

► Intră pe canalul nostru oficial:

⇒ Încearcă 3 zile. Dacă nu-ți place, poți ieși oricând.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale autoritatii contractante: Comuna Roma, comuna Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani, telefon 0231/544.622, fax 0231/565.978, e-mail: primaria.roma@yahoo.ro, cod fiscal 3372114. 2. Denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale biroului de la care se poate solicita documentatia de atribuire. Daca este cazul, costul si conditiile de plata in vederea obtinerii documentatiei de atribuire: Biroul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Roma, cu sediul in comuna Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani, telefon 0231/544.622, fax 0231/565.978, e-mail: primaria.roma@yahoo.ro, cod fiscal 3372114. Documentatia de atribuire in format electronic este pusa de catre Autoritatea Contractanta cu titlu gratuit la dispozitia ofertantilor care au inaintat o solicitare in acest sens. 3. a) Locul prestarii serviciilor: Comuna Roma, cu satele apartinatoare Roma si Cotargaci, judetul Botosani. b) Obiectul concesionarii; natura si dimensiunea prestarilor: Serviciul de utilitate publica de distributie a gazelor naturale in Comuna Roma, cu satele apartinatoare Roma si Cotargaci, judetul Botosani, conform art. 8 H.G.209/2019. c) Termenul de finalizare sau durata contractului: 49 de ani. 4. a) Termenul de depunere a ofertelor: 20.06.2025, ora 10.00. b) Adresa la care trebuie transmise ofertele: Comuna Roma, Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani, telefon 0231/544.622, fax 0231/565.978, e-mail: primaria.roma @yahoo.ro. c) Limba sau limbile in care trebuie redactate ofertele: romana. d) Data, ora si locul deschiderii ofertelor: 20.06.2025, ora 11.00, Comuna Roma, comuna Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani. 5. Conditiile personale, tehnice si financiare pe care trebuie sa le indeplineasca ofertantii: conform documentatiei de atribuire. 6. Criterii utilizate la atribuirea contractului: conform documentatiei de atribuire. 7. Dupa caz, procentajul minim din lucrari care trebuie acordat partilor terte: conform documentatiei de atribuire. 8. Data trimiterii spre publicare a anuntului de participare: 30.04.2025. 9. Denumirea si adresa organismului competent de rezolvare a contestatiilor si, dupa caz, de mediere. Informatii exacte privind termenele de depunere a contestatiei si, dupa caz, denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale biroului de la care se pot obtine aceste informatii: Tribunalul Botosani, Sectia de Contencios -Administrativ, cu sediul in orasul Botosani, Str. Maxim Gorki nr. 8, judetul Botosani, telefon 0231/511.739, fax 0231/531.832, email: tr-botosani@just.ro.
Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Orasul Flamanzi, cu sediul in oras Flamanzi, Str.Dumitru Iov nr.284, judetul Botosani, telefon 0231/552.351, fax 0231/552.626, e-mail: orasflamanzi@yahoo.com, cod fiscal 3372173. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general; Hotararea Consiliului Local Orasul Flamanzi nr. 36/17.03.2025 privind aprobarea bugetului local pentru anul 2025, a bugetului activitatilor finantate integral din venituri proprii. Suma totala alocata de la bugetul local este de 40.000 Lei si se aloca in intregime pentru activitati cultural sportive. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul privind acordarea de finantare nerambursabila de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local aprobat prin Hotararea Consiliului Local Flamanzi nr. 10/31.01.2014, modificata prin Hotararea Consiliului Local Orasul Flamanzi nr. 48/28.03.2025. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul Orasului Flamanzi: https://orasul- flamanzi.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabila se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante: https://orasul- flamanzi.ro si se poate procura de la sediul Orasului Flamanzi, orasul Flamanzi, Str. Dumitru Iov nr. 284, judetul Botosani. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 12.06.2025, ora 16.00, la adresa: Orasul Flamanzi, orasul Flamanzi, Str. Dumitru Iov nr. 284, judetul Botosani. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este 16.06.2025 -17.06.2025.
Orasul Harlau clarifica regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Orasul Harlau, cu sediul in orasul Harlau, Str. Musatini nr.1, judetul Iasi, telefon/fax 0232/720.412/ 0232/720.777, e-mail: primariahirlau @yahoo.com, juridic@ primaria- hirlau.ro, cod fiscal 4541190. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, cu modificarile si completarile ulterioare si H.C.L. Harlau nr. 27/26.03.2025 privind aprobarea bugetului pe anul 2025. Perioada de finantare: anul 2025. Suma totala alocata de la bugetul local este de 160.000 Lei si se aloca in intregime pentru domeniul Sport. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul Orasului Harlau aprobat prin H.C.L. Harlau nr. 53/27.04.2017 privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local, cu modificarile si completarile ulterioare. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul: www.primaria hirlau.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabile se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante: www.primaria hirlau.ro sau se poate procura de la sediul Orasului Harlau, Harlau, Str. Musatini nr. 1, judetul Iasi. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 15.05.2025, ora 14.00, la Compartimentul Registratura al Orasului Harlau, Harlau, Str. Musatini nr. 1, judetul Iasi. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este: 16.05.2025 -19.05.2025.
Comuna Racaciuni, judetul Bacau, clarifica regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau, telefon 0234/251.212, fax 0234/251.586, e-mail: cl_racaciuni@yahoo.com, cod fiscal 4670330. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, cu modificarile si completarile ulterioare si Hotararea Consiliului Local al Comunei Racaciuni nr. 09/31.03.2025 privind aprobarea bugetului pe anul 2025. Perioada de finantare: anul 2025. Suma totala alocata de la bugetul local este de 385.000 Lei si se aloca astfel: 15.000 Lei pentru domeniul Sportiv, 50.000 pentru domeniul Social, respectiv 320.000 Lei pentru Culte religioase. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul Comunei Racaciuni aprobat prin H.C.L. Comuna Racaciuni nr. 14/31.03.2025 privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul Comunei Racaciuni: www.comuna racaciuni.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabile se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante www.comuna racaciuni.ro sau se poate procura de la sediul Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 13.05.2025, ora 14.00, adresa: Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este: 14.05.2025- 15.05.2025.
Trump ar vrea să meargă la ISTANBUL, dacă se vor întâlni Zelenski și Putin /„Cred că putem avea rezultate bune”
13/05/2025 06:10

Presedintele SUA, Donald Trump, a semnalat, luni, că ar putea merge in Turcia, unde joi sunt programate negocieri intre Rusia si Ucraina, liderul de la Casa Albă insistand pentru oprirea rapidă a războiului ...

Băsescu îl „irită” pe Sorin Grindeanu: N-o să-i convingă să voteze într-un fel toți cei care, de 20 de ani, ne înjură cu plăcuțe suedeze
13/05/2025 06:04

„N-am nevoie de certificate de european din partea nimănui si nici pesedistii n-au nevoie de certificate de acest tip. Să-mi spună unu ca Băsescu sau ca alti domni care de 20 de ani ne spun cum trebuie s� ...

Ion Cristoiu: „Lebăda NEAGRĂ trebuie să se petreacă joi”
13/05/2025 06:02

Ion Cristoiu, jurnalist, scriitor si analist, a discutat in cadrul unei emisiuni TV despre presupusa „lebădă neagră”, un eveniment menit să influenteze votul in favoarea lui Nicusor Dan. Ion Cristoiu: ...

Marcel Boloș: „Renegocierea PNRR și deblocarea integrală a Cererii de Plată 3 sunt priorități imediate”
13/05/2025 05:59

Ministrul Marcel Bolos, alături de echipa tehnică din cadrul Ministerului Investitiilor si Proiectelor Europene a participat, luni, la reuniunea de lucru a Comitetului Interministerial de Coordonare a Planulu ...

  „România între dezbinare și speranță. Alegătorul nu mai poate fi păcălit”
12/05/2025 20:50

  - Domnule Serbescu, ne aflăm cu doar un pas inaintea incheierii unei perioade extrem de complicate din punct de vedere politic. Mi-am amintit de un interviu pe care l-am realizat in urmă cu aproape ...

George Simion, dat pe mâna DNA de foști AUR-iști. Ar fi cerut milioane € să îi bage în Parlament
12/05/2025 14:26

 Candidatul la presedintia Romaniei, George Simion, alături de prietenul si finantatorul său, Marius Lulea, si incă un membru de conducere din AUR sunt acuzati de un fost deputat al acestui partid că a ...

12/05/2025 07:06

Preşedintele american Donald Trump a cerut ca Ucraina să accepte "imediat" discuţii directe cu Rusia, in incercarea de a pune capăt războiului, in ciuda faptului că Moscova nu a acceptat un armistiţiu pr ...

Europa lucrează pentru tine: Comisia Europeană somează Guvernul României să renunțe la plafonarea prețurilor la gazele NOASTRE, pentru că afectează profitul unor companii străine
12/05/2025 06:56

Comisia Europeană a publicat miercuri, 7 mai, o asa-numită „opinie motivată”, avertizand că plafonarea preturilor la gaze naturale introdusă de Romania in timpul pandemiei reprezintă o incălcare a pr ...

George Simion șochează România: Le-a spus francezilor că ar susține restaurarea monarhiei
10/05/2025 20:44

  George Simion declară in presa franceză că ar sustine restaurarea monarhiei in Romania. Într-un interviu acordat publicatiei Marianne, George Simion a spus că ar sustine revenirea la monarhie, ...

George Simion mulțumește Administrației Trump pentru că am fost scoși din programul Visa Waiver
10/05/2025 12:53

 George Simion a multumit public, intr-un interviu acordat unui influencer MAGA, Administratiei Trump pentru că a mentinut vizele pentru cetătenii romani si a exclus Romania din programul Visa Waiver, tr ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei