Ce mănâncă bogații lumii

traditional-food-around-the-world-Travlinmad

Dimensiune font:

| 17-03-2023 15:30

Atunci când vorbim despre oameni bogaţi nu ar trebui să ne referim strict la milioanele pe care le au în conturi, ci la cât de educate sunt aceste persoane şi ce obiceiuri sănătoase adoptă acestea. Ai auzit vreodată de sparanghel alb, ulei de trufe sau caviar negru?

Acestea sunt câteva dintre alimentele pe care le consumă adesea cei mai bogaţi oameni din lume. Toate aceste produse au un lucru în comun: sunt sănătoase şi proaspete!

Înainte, cam acum o sută de ani, se spunea că doar oamenii bogați își puteau permite să se îngrașe. Doar ei îşi puteau permite luxul de a sta acasă, fără să muncească. Chiar și așa, să vezi vreo persoană care era supraponderală era foarte rar. Abia în anii 1970, obezitatea sau excesul de greutate a început să fie o problemă recognoscibilă.

La început, acest lucru a fost un mister. Obezitatea pe o scară atât de largă nu mai fusese văzută până atunci. Obezitatea provoca hipertensiune arterială, boli de inimă, diabet de tip II și o nouă boală numită Sindromul metabolic.

În această perioadă, diabetul a încetat să mai fie numit diabet zaharat, deoarece cercetătorii medicali și-au dat seama că această boală de temut nu era cauzată de consumul de zahăr. A fost redenumit Diabet de tip 1, pentru tipul moștenit, și de tip II, pentru tipul care se dezvoltă mai târziu în viață.

Cu toate acestea, unii oameni păreau să fie imuni la obezitate. Acești oameni rămâneau zvelți și subțiri, în timp ce cei din jurul lor căpătau o greutate tot mai mare. Multe teorii au apărut în jurul motivelor pentru care se întâmpla acest lucru.

La început, era vorba despre teoria caloriilor ingerate și a caloriilor eliminate. Această teorie susținea că oamenii pur și simplu mâncau prea multe calorii și nu făceau suficiente exerciții fizice. Această teorie a fost foarte populară în anii 1970. Soluția era să mâncăm mai puțin și să facem mai multă mișcare. Prin urmare, kilogramele ar scădea. Dar puțini oameni au reușit cu aceste diete restrictive de calorii.

În anii 1980 a apărut "Revoluția dietelor", (cartea) doctorului Robert Atkins. Teoria sa era că, dacă oamenii ar mânca doar proteine, și nu carbohidrați, (cum ar fi cereale, dulciuri și fructe), organismul ar fi forțat să își ardă singur grăsimile. El a fost chirurg cardiolog și s-a săturat să-și vadă pacienții murind din cauza arterelor înfundate. Această dietă a luat amploare, mai ales pentru că nu era restricționată caloric. Singura problemă aici este că această "dietă" nu a fost niciodată testată clinic. A fost doar o teorie.

În 2018 s-a descoperit că îndulcitorii artificiali sunt cauza obezităţii. Acest lucru se datorează faptului că toți îndulcitorii artificiali, inclusiv cel mai utilizat pe scară largă, siropul de porumb cu conținut ridicat de fructoză (care nu are nicio legătură cu siropul de porumb vândut pe rafturile magazinelor alimentare), și care se mai numește și izoglucoză, ucid bacteriile utile necesare pentru a digera alimentele.

Pe lângă aceasta, la începutul anilor 2000, FDA, (US Food and Drug Administration), a încercat să elimine grăsimile trans, sau uleiurile hidrogenate, din toate alimentele, dar a reușit doar parțial. Aceste grăsimi dăunătoare nu pot fi digerate în organism și se acumulează în artere în timp, provocând atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale.

 

Ce mănâncă, de fapt, cei mai bogaţi oameni ai lumii

Astfel, dacă vrei să afli ce mănâncă, de fapt, oamenii bogaţi ai lumii trebuie să ai în vedere următoarele aspecte:

Nu beau sucuri sau băuturi răcoritoare care sunt îndulcite! Ei beau în schimb apă filtrată. În dieta lor, oamenii bogaţi includ cafeaua sau ceaiul.

Nu consumă mâncare de tip fast-food sau alimente vândute în magazinele de proximitate sau deja preparate. Aceasta înseamnă alimente precum hot dog, burgeri gata preparați, snacks-uri, chipsuri, prăjituri și bomboane sau alte alimente care au sirop de porumb cu conținut ridicat de fructoză.

În schimb, oamenii bogaţi mănâncă multe fructe şi legume proaspete, cumpărate de la producătorii locali. Fructele precum piersicile, prunele, caisele, cireşele, strugurii, afinele nu trebuie decojite înainte de consum.

De asemenea, din meniul oamenilor bogaţi nu lipseşte peştele proaspăt, care este o sursă de proteine cu conținut scăzut de grăsimi și conține uleiuri sănătoase. Peștele la conservă este o sursă bună de uleiuri naturale. Atenție însă la peștele congelat, care ar putea avea adaosuri chimice. Consumă cereale integrale, care sunt necesare pentru sănătatea inimii. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:53

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
În căutarea gustului perfect. Povestea somelierului modern
25/04/2024 13:34

În lumea fascinantă a vinului, există un personaj cu o abilitate aparte de a descifra arome, a identifica buchetul subtil al unui vin si de a crea perechi perfecte intre mancare si băutură - acel pers ...

Copiii hiperkinetici, călătoria spre înțelegere și îngrijire
24/04/2024 13:50

Într-o lume agitată si in continuă evolutie, copiii nostri se confruntă cu diverse provocări si obstacole in căutarea unei cresteri sănătoase si echilibrate. Unul dintre aceste obstacole il reprezi ...

Laptele praf, povestea plecată din Massachusetts
23/04/2024 15:45

Odată, intr-un targ agitat, in vremuri de schimbare si rapiditate, o femeie ganditoare si ingenioasă numită Ruth Wakefield se confrunta cu o provocare in bucătărie. Era anii '30, iar oamenii isi doreau pra ...

Povestea pixului, de la scriere la digitalizare
23/04/2024 15:09

Pixul, un instrument de scris modest la prima vedere, are o istorie bogată si o evolutie impresionantă de-a lungul timpului. De la primele sale inceputuri pană in prezent, pixul a devenit un element esential ...

  Ce sunt hărțile neuronale și cum ne poate ajuta construirea lor
23/04/2024 14:40

În căutarea unor modalităti inovatoare de a ne intelege si imbunătăti viata, o nouă tehnică a captat atentia celor pasionati de dezvoltare personală: neurografica. O combinatie fascinantă intre ...

Copiii supradotați, luminile ascunse
23/04/2024 14:04

 În zgomotul si tumultul unei lumi ce pare să se miste cu viteză coplesitoare, există copii ale căror minti strălucesc precum stelele pe cerul noptii. Acesti copii, supradotati in inteligentă, ...

 Cultul personalității sau cum te poți prăbuși sub propria aroganță
23/04/2024 13:45

Fenomen psihologic si sociologic complex, manifestandu-se printr-o admiratie exagerată, adesea nejustificată, fată de o persoană, care este percepută de către adepti ca fiind supraomenească si infailibil ...

Îmbrăcămintea în lumea antică, un tezaur de tradiție și inovație
22/04/2024 15:08

  De-a lungul istoriei umane, imbrăcămintea nu a servit doar ca o barieră protectoare impotriva intemperiilor, ci si ca o expresie vividă a identitătii culturale si a stratificării sociale. &Ici ...

Ecoul din adâncuri. Misterul memoriei apei
22/04/2024 15:04

  Apa, acest element vital, omniprezent pe Pămant, detine in esenta sa mai mult decat o simplă necesitate pentru viată; ascunde un mister ce isi asteaptă răspunsul de secole. Printre teoriile sti ...

La rădăcinile hazardului. O călătorie prin istoria jocurilor de noroc
21/04/2024 15:48

Jocurile de noroc sunt o prezentă constantă in istoria umanitătii, un fenomen cultural care a evoluat odată cu civilizatiile de-a lungul mileniilor. Această călătorie a hazardului ne poartă prin timp, d ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei