Avantajele postului negru - vindecari miraculoase expuse de renumitul doctor Valeriu Popa !
Dimensiune font:
În mod aproape inexplicabil pentru medicina clasică, naturiştii reuşesc să trateze şi să vindece o serie de boli considerate incurabile folosind ca metodă terapeutică postul negru. Un terapeut care a reuşit vindecări spectaculoase prin această metodă a fost Valeriu Popa, care, deşi nu mai este printre noi, a lăsat celor apropiaţi dar şi celor pe care i-a vindecat, o mare parte din experienţa sa referitoare la această metodă.
Despre postul negru cu apă distilată folosit de Valeriu Popa în vindecarea cancerului, ne-a vorbit terapeutul naturist Stelian Fulga: "Valeriu Popa a fost el însuşi un practicant al acestui tip de post, cel mai lung pe care l a ţinut fiind de 52 de zile. L a promovat ca formă de tratament, avînd rezultate spectaculoase. Chiar eu m-am vindecat astfel de cancer la ficat, o ciroză galopantă din care nici un medic nu mai spera să mă scoată. După caz, Valeriu Popa recomanda 7, 14 sau 21 zile de post cu apă distilată. Foarte rar, sugera posturi de 28 de zile sau mai mult. Această terapie reprezenta ultima soluţie".
Dar iată metoda: în timpul postului nu se mănîncă absolut nimic, se consumă doar 2 litri de apă distilată (pentru uz alimentar) pe zi şi se fac două clisme, una dimineaţa, cu 2 litri de ceai de muşeţel şi alta seara, cu 2 litri de ceai de rostopască. Cei doi litri de lichid pentru clismă se introduc în două sau mai multe reprize pentru a nu forţa colonul. Rugăciunile, confortul psihic, starea de calm şi meditaţie ajută foarte mult.
Importantă ca şi postul în sine, dar prezentînd riscuri mari pentru sănătate dacă este făcută incorect, este revenirea din post: "De obicei, Valeriu Popa recomanda 7 zile de revenire, perioadă în care se consumă în continuare 1 pînă la 1,5 litri de apa distilată zilnic, la care se adaugă: • în prima zi zeama de la o lingură de orez fiert în 0,5 litri apă distilată timp de 10 minute • în a doua zi zeama de la 2 linguri de orez fiert în 0,5 litri apă distilată • în a treia zi zeama de la 3 linguri de orez fiert în 0,5 litri apă distilată • în a patra zi se fierb 3 linguri de orez şi una de arpacaş într un litru de apă distilată (se bea zeama şi se consumă 2 3 linguri de fiertură pe parcursul zilei) • în a cincea zi se fierb 4 linguri de orez şi 2 de arpacaş (se consumă şi jumătate din fiertură) • în a şasea zi se fierb 4 linguri de orez şi 3 de arpacaş (se consumă toată fiertura) • în a şaptea zi se fierb 5 linguri de orez şi 3 de arpacaş (se bea zeama şi se consumă fiertura). După aceasta, bolnavul va avea un regim alimentar echilibrat".
Chiar dacă în primele zile de post apar unele tulburări, greţuri, vărsături, oboseală, transpiraţii, tremurături, palpitaţii, tulburări vizuale, iritabilitate, postul nu trebuie abandonat dar este necesară supravegherea medicală. Orice post negru mai mare de 3 zile necesită asistenţă medicală de specialitate. Un astfel de auto-tratament nu este recomandat bolnavilor subponderali cu o structură fizică prea firavă şi vitalitate scăzută, persoanelor hipotensive. În aceste cazuri este de preferat postul negru cu sucuri de legume şi fructe.
Omul, prin procesul chimic de metabolism, incorporeaza elemente chimice din mediul exterior in mediul interior pe baza individualitatii organismului sau. Astfel, substanta primita din exterior este metabolizata, transformata in compusi chimici din care se alcatuieste trupul omenesc, devenind tesuturi si organe. Dar tesuturile si organele noastre mor in fiecare clipa si, de aceea, sunt inlocuite, tot in fiecare clipa, prin procesele chimice permanente de la nivelul celulelor.
Principala functie a celulei este nutritia, termen care poate tine locul termenului de "metabolism". Nutritia inseamna viata. In cadrul proceselor metabolice de nutritie, celula furnizeaza organismului si energia de care acesta are nevoie.
Pentru a fi utila organismului, deci celulelor, hrana trebuie radical transformata in compusi chimici care pot fi primiti de catre celule. Celula primeste proteine, zaharuri si grasimi, iar cu ajutorul enzimelor, ea divizeaza acesti compusi in fragmente din ce in ce mai mici. Apoi, tot celula recompune fragmentele in substante complexe, pe care le incorporeaza in propria sa substanta, realizand astfel permanenta inlocuire a tesuturilor noastre.
Schimburile chimice la nivelul celulelor isi mentin ritmul si in cele mai vitrege conditii, adica si in situatia in care organismul nu mai este hranit. In acest caz, celula consuma substante din rezervele organismului.
Orice schimb chimic produce deseuri la nivel celular. Cand aceste deseuri devin importante, ele perturba mecanismele de nutritie, in special in prima lor componenta, aceea de fragmentare a substantelor primite de celula. Mai pe intelesul tuturor, celula rupe aceste substante conform unor scheme precise pentru a obtine niste compusi precisi; exactitatea este esentiala, fiindca altfel acesti compusi nu pot fi folositi mai apoi.
Din diverse cauze, printre care se numara si acumularea acestor deseuri, celula face la un moment dat o greseala: in loc sa rupa corect o substanta, o fragmenteaza aberant, ceea ce rezulta din aceasta operatie fiind un compus pe baza caruia nu se poate sintetiza nici o substanta utila, fiind si nociv in acelasi timp. Asemenea compusi aberanti sunt celebrii "radicali liberi", iar nocivitatea lor este data de faptul ca pot afecta ADN-ul, informatie genetica necesara celulei pentru a functiona.
Deci, nutritia, esentiala vietii, este in acelasi timp cauza imbatranirii si mortii si se afla la originea unor afectiuni extrem de grave, cum ar fi cancerul.
Revenind la problema bolii, trebuie facute cateva precizari:
- bolile infectioase sunt boli de atac, produse de agresiuni asupra organismului; ele sunt rezultatul virusilor si bacteriilor patrunse in corp. Chiar si o banala "raceala" este, in realitate, o viroza, iar o amigdalita este o infectie bacteriana;
bolile degenerative sunt rezultatul fie al lipsei unor hormoni (de pilda cazul diabetului), fie al absentei unor vitamine sau a altor elemente chimice necesare organismului;
- bolile fara leac cele mai grave au la origine ceea ce am putea numi "auto-intoxicatia", adica prezenta in organism a unor substante nocive produse chiar de tesuturile umane.
Cea mai mare parte a cazurilor de cancer se pot explica prin aceasta notiune de "auto-intoxicatie" prin care radicalii liberi pot deregla informatia genetica a celulei, prin afectarea lantului ADN, perturband ritmul de multiplicare a celulelor, in urma careia se formeaza tesuturile.
Tumorile maligne sunt dezvoltari aberante ale unui tesut, rezultate in urma unei multiplicari celulare incorecte.
Perturbarea procesului de diviziune celulara se datoreaza erorilor ivite in mecanismul de nutritie, iradierilor puternice sau indelungate, atmosferei din ce in ce mai poluate din orase, stilului de viata caracterizat prin stress, supraalimentatie si sedentarism.
Mancam si bem ceea ce ne place, nu neaparat ceea ce ne face bine. In tot ceea ce priveste stilul de viata, ne-am departat de natural, de ceea ce-i prieste organismului. De pilda, unele mecanisme fiziologice esentiale, numite functii adaptative, sunt din ce in ce mai putin folosite. Prin aceste functii, organismul se adapteaza la modificarile mediului exterior, mecanismul de termo-reglare fiind una din aceste functii.
In atmosfera vietii modeme de astazi, aceste functii au ajuns aproape nefolosite, ele fiind inlocuite cu mecanisme artificiale, de investitii ale omului in perpetua sa cautare a maximei placeri prin efort minim.
Stingerea functiilor adaptative duce la disparitia functiilor fiziologice importante. Organismul nostru, creat de Dumnezeu cu legi precise de functionare, este dereglat datorita acestor schimbari petrecute intr-un interval foarte scurt de timp.
Am inlocuit din dieta noastra produsele naturale, imbuibandu-ne cu o gramada de otravuri bine ambalate. S-a perturbat de asemenea pana si ritmul alimentatiei. Frecventa si mai ales abundenta meselor noastre au facut sa dispara o functie esentiala a organismului nostru, aceea de adaptare la lipsa hranei. Societatea contemporana, facand din ce in ce mai putin efort fizic, ar fi normal sa manance mai putin. S-a intamplat insa invers: sedentarismul lumii contemporane este asociat unei abundente alimentare incredibile.
Singurul obicei bine incetatenit, prin care s-a pastrat functia de adaptare la lipsa de hrana, este postul. El este urmasul normalitatii alimentare pe care am uitat-o de mult. Exista o ordine, o intelepciune in asezarea posturilor:
- postul Pastilor se tine primavara si reprezinta cea mai benefica si mai radicala cura de dezintoxicatie, fiindca in mesele zilnice apar o multime de plante cu efecte depurative (diuretice).
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Comentarii
lulu
Jan 11, 2024
cretinilor, valeriu popa nu a fost doctor ci inginer, nu avea licenta in medicina
Adauga comentariul tau