Dr. Mihaela Bilic: „Lactatele le mănânc expirate, ba mai mult, le cumpăr din frigiderul preț redus și vânzare accelerată”
Dimensiune font:
Cunoscutul medic nutriționist, Mihaela Bilic, dezvăluie într-o postare pe pagina sa de Facebook că produsele din „lactate le mănâncă expirate, ba mai mult, le cumpăr din frigiderul preț redus și vânzare accelerată”.
„În weekend a fost și ziua copilului și ziua internațională a laptelui. Și apropo de lactate, confirm că le mănânc expirate. Ba mai mult, le cumpăr din frigiderul cu preț redus/vânzare accelerată. Așa arată frigiderul meu”, este mesajul transmis de nutriționistul Mihaela Bilic, însoțit de o fotografie.
Sute de oameni au apreciat postarea medicului nutriționist și au confirmat că și ei consumă astfel de produse.
„În Franța am urmărit un documentar care arată că iaurtul se poate consumă fără grijă,fără schimbări de gust, consistentă, și la trei săptămâni după dată înscrisă pe ambalaj”, a scris o persoană.
„Consider că orice derivate ale laptelui pot fi consumate, ulterior termenului de garanție. Și asta în funcție de producător. Însă laptele, chiar expiră la dată menționată”, a adăugat alta.
„Și eu folosesc kefir, iaurt, brânza cu termen depășit cu multe zile... Confirm că sunt la fel de gustoase”, a scris un cititor.
Într-o postare mai veche, dr. Bilic susține că iaurtul expirat nu mai trebuie aruncat.
„Iaurtul poate fi consumat în siguranță dacă este păstrat nedeschis în frigider, așa că am făcut trecerea de la data limită de consum la recomandat a se consuma înainte de pentru a ajuta la reducerea risipei de alimente Aciditatea iaurtului asigură o conservare naturală și vrem să încurajăm cumpărătorii să-și folosească simțurile cu privire la calitatea iaurtului lor, chiar dacă acesta a depășit termenul maxim”, susține Nick Cornwell, șeful departamentului tehnic alimentar la retailerul britanic COOP.
Beneficiile iaurtului fermentat
Testele arată că iaurtul este sigur pentru consum încă trei săptămâni, după data de expirare, principala modificare care apare ține de gust(va fi mai acrișor). Se obține și un efect probiotic accentuat, un iaurt fermentat conține mai multe colonii de lactobacili benefice pentru sănătate.
„De dragul siguranței alimentare am ajuns să sterilizam excesiv mâncarea, acolo unde corpul nostru are nevoie de hrană vie și de bacterii benefice cu care să-și reîntregească flora intestinală. Există mucegaiuri nobile, iar contactul cu bacteriile ne dezvoltă imunitatea. În plus produsele care fermentează și ajung să fie stricate sunt dovada că NU sunt ultra procesate și pline de conservanți”, susține medicul nutriționist, Mihaela Bilic.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau