Esti răgușit sau tușești? Tratează-te cu coada vacii!
Dimensiune font:
Coada vacii este o plantă din flora spontană din regiunile de clima temperată din Europa, în unele zone din Africa și Asia. În România este întâlnită în solurile nisipoase din zonele montane. Planta poate crește până la un metru înălțime, frunzele sale au dințișori mici și sunt acoperite de perișori galbeni. Florile sale sunt mari, galbene și înfloresc în iulie-august. Principalele calități ale plantei sunt: depurativă, calmantă, antihistaminică, antimicrobiană, emolientă, expectorantă, fluidifică secrețiile bronhice, diaforetică, sudorifică. În fitoterapie se folosește partea aeriană a plantei, ce trebuie recoltată în perioada înfloririi.
Uz intern:
- astm, bolile vezicii urinare, bronșite, afecțiuni intestinale, urinare, dureri de stomac, de piept, inflamații acute bronhice, laringită acută, răgușeală, traheită, tuse, ulcere cronice, boli intestinale - sub formă de infuzie, tinctură.
Uz extern:
- abcese, alopecie, arsuri, degerături, eczeme, furuncule, tenuri iritate, panarițiu, pecingine, impetigo, răni, hemoroizi - se fierbe planta măruntită în lapte și se strecoară, se fac spălături locale sau comprese (au un puternic efect cicatrizant).
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau