Măceșele sunt utile în orice cură de detoxifiere
Dimensiune font:
Măceșele (Rosa canina) sunt acele fructe roșii folosite frecvent în medicina naturistă, dar totodată și în gospodărie. Măceșele sunt bogate în vitamine și minerale, dar și în substanțe active care îmbunătățesc semnificativ starea de sănătate și previn numeroase boli. Conțin vitaminele A, C, K, complexul B și vitamina PP. Măceșele mai conțin și minerale ca magneziu, potasiu, sodiu, dar și substanțe puternic detoxifiante care înlătură radicalii liberi și stresul oxidativ. Măceșele se pot consuma chiar crude în salate dacă sunt scoși sâmburii sau sub formă de ceai, tinctură sau chiar vin de măceșe. Ceaiul de măceșe este recunoscut ca fiind un foarte bun stimulator al sistemului imunitar. Prin conținutul lor de proteine vegetale și vitamine, măceșele întăresc imunitatea și conferă rezistență în fața infecțiilor, fiind utile și copiilor care au un sistem imunitar sensibil insuficient dezvoltat. Se recomandă fie să consumate 5-10 măceșe crude o dată la câteva zile. Măceșele accelerează arderile și facilitează refacerea structurilor tisulare prin conținutul de vitamine și minerale care stimulează și reglează metabolismul, participând la reducerea depozitelor de grăsime. Este recomandat să asociați măceșele meselor cu fructe pentru a le spori beneficiile. Pot fi utile și în cura de detoxifiere pentru efectul lor de scădere a stresului oxidativ și pentru reducerea radicalilor liberi. Măceșele sunt astfel utile în orice cură de detoxifiere, chiar și în curele de reducere a efectelor iradierii.
Maura ANGHEL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau