Migdalele au grijă de sănătatea inimii
Dimensiune font:
Provenite din climatul mediteraneean, migdalele sunt recunoscute pentru beneficiile asupra sănătății inimii, fiind un aliment extrem de sănătos și versatil. Ca multe alte nuci, migdalele au un conținut ridicat de grăsimi, însă nu este vorba despre grăsimile dăunătoare organismului, ci despre grăsimile mononesaturate și polinesaturate. Multe studii sugerează că aceste tipuri de grăsimi, specifice dietelor mediteraneene, au un impact pozitiv asupra sănătății inimii.
Cercetările au descoperit că persoanele cu risc de atac de cord își pot reduce riscul prin consumul unei diete sănătoase care include nuci. Cercetările sugerează că un consum zilnic echilibrat de migdale și alte tipuri de nuci poate reduce nivelurile lipoproteinelor cu densitate scăzută (LDL colesterol sau colesterolul posibil patogen), care joacă un rol major în acumularea de depozite numite plăci la nivelul arterelor, poate crește HDL-colesterolul (colesterolul care protejează inima), poate îmbunătăți sănătatea peretelui arterial. În plus, poate determina niveluri mai mici de inflamație care cauzează boli de inimă și poate reduce riscul de a dezvolta cheaguri de sânge, ceea ce poate duce la un atac de cord și la moarte.
Pe lângă grăsimile nesaturate, migdalele mai conțin și acizi grași omega 3 care normalizează ritmul cardiac, prevenind astfel infactul de miocard. Migdalele sunt bogate în arginină, un aminoacid necesar pentru a produce o moleculă numită oxid nitric care relaxează vasele de sânge și facilitează fluxul sanguin. Mai mult decât atât, migdalele sunt bogate în vitamina E care susține sistemul imunitar ținând la distanță infecțiile.
Maura ANGHEL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau