Românii, victime ale unei escrocherii prin SMS. Ce mesaje primesc utilizatorii și ce trebuie să facă, pentru a scăpa de infractori
Dimensiune font:
În ultima perioadă, tot mai mulți români au devenit victime ale unei fraude prin SMS. Utilizatorii sunt anunțați că au primit un mesaj, în care pot afla o anumită informare doar accesând un link. Virusul poate fura datele și chiar banii din cont.
Compania Națională Poșta Română anunță că este în continuare ținta unei noi campanii de phishing, prin care persoane, care sunt sau nu clienți au companiei, primesc SMS-uri pentru a accesa un site unde li se cer date personale și bancare. Compania transmite că folosește doar canalele oficiale de comunicare, iar eventualele SMS-uri trimise clienților anunță doar de unde pot fi ridicate coletele, ora la care pot fi ridicate și eventuale taxe de achitat, fără a solicita informații sensibile.
Potrivit specialiștilor, această escrocherie permite răufăcătorilor să dobândească acces la datele personale și la informații importante și chiar să golească conturile bancare. Tot mai multe persoane au semnalat faptul că au primit un SMS suspect, de la un număr necunoscut, prin care sunt anunțate că un mesaj vocal pe care îl pot asculta accesând linkul oferit. Specialiștii trag un semnal de alarmă și avertizează asupra faptului că este vorba despre un virus ce permite răufăcătorilor să capete acces la date personale, informații importante și chiar la banii depuși în conturile bancare.
Poșta Română: Nu accesați SMS-urile suspecte!
Compania Națională “Poșta Română” a subliniat faptul ă nu solicită clienților să îi furnizeze date cu caracter personal, informații bancare confidențiale referitoare la conturile personale, numere de card sau coduri PIN și nici realizarea de plăți online ale unor taxe vamale. De asemenea, compania comunică cu publicul prin intermediul adreselor oficiale de e-mail: suportclienti@ropost.ro În ceea ce privește comunicarea prin SMS-uri, cele transmise din partea Companiei sunt exclusiv mesaje strict informative, prin care clientul este anunțat că i-a sosit coletul la subunitatea poștală aferentă, intervalul orar la care poate ridica trimiterea și, eventual, dacă sunt taxe de achitat.
Ce trebuie să faceți dacă primiți un mesaj suspect:
- În primul rând, nu acționați impulsiv. Citiți de mai multe orice mesaj care vă ridică suspiciuni
- Nu deschideți acel mesaj și îl marcați ca spam
- Nu deschideți link-ul
Faceți sesizare la https://dnsc.ro/contact
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau