Cum găsești un telefon furat sau pierdut

Dimensiune font:

| 20-07-2021 08:50


 

 Șansele de a găsi telefonul pierdut sau furat scad pe măsură ce trece timpul, însă dacă ești prevăzător și ai grijă să ți-l protejezi din timp, recuperarea smartphone-ului ar putea fi mai rapidă decât te-ai fi așteptat. Ce faci însă dacă nu ți-ai luat nicio măsură de protecție și ajungi în situația în care vrei să-ți găsești telefonul furat ori pierdut și nu știi de unde să începi? Există mai multe soluții care îți pot fi de ajutor:

 

Cum găsești un telefon furat sau pierdut, fără GPS

Un lucru extrem de important este să te miști rapid după ce ai descoperit că telefonul a fost furat sau pierdut. Indiferent dacă vorbim de un smartphone cu GPS pornit sau un telefon fără această tehnologie, este foarte important să cunoști în prealabil codul IMEI. Nu ai notat codul IMEI al telefonului? Nu-i nimic, există mai multe modalități prin care îl poți afla.

Cum poți afla codul IMEI al telefonului

Codul IMEI al telefonului poate fi aflat în mai multe moduri. Primul dintre ele este chiar din telefon prin tastarea codului *#06# pentru apelare, în setările legate de telefon, dar și în interiorul telefonului, sub baterie. Dacă ai pierdut însă telefonul, poți verifica și cutia în care a venit acesta. Codul IMEI va fi trecut pe cutie, dar și pe factura smartphone-ului. 

Cine poate localiza un telefon după codul IMEI

Singura metoda prin care poți localiza un telefon pierdut sau furat pe baza codului IMEI este să contactezi autoritățile. Este necesar însă să ai actele care dovedesc că ești proprietarul dispozitivului. Apoi, trebuie să aștepți ca un judecător să aprobe cererea de localizare. Operatorul de telefonie poate să blocheze dispozitivul pe baza codului IMEI, ceea ce va împiedica restarea acestuia de către persoana care l-a furat.

Poliția are o bază de date a telefoanelor furate sau pierdute, în funcție de aceste coduri IMEI, așa că va fi ușor ca autoritățile să te contacteze, în cazul în care vor recupera telefonul.

Cum găsești un telefon furat sau pierdut, cu GPS

Pentru un smartphone performant există câteva alternative pentru recuperarea device-ului dacă acesta nu a fost deja închis sau resetat. Vom analiza în funcție de sistemul de operare.

Localizare iOS

Dacă ți-ai pierdut sau ți-a fost furat un iPhone, iar telefonul se află în aria GSM, atunci el poate fi localizat cu funcția preinstalată de către Apple, Find my iPhone. Fie cu ajutorul unui alt dispozitiv Apple, fie printr-un browser, poți localiza rapid telefonul.

Există însă și cazuri în care acest lucru este imposibil: dacă telefonul este oprit, dacă bateria e epuizată, dacă au trecut mai bine de 24 de ore de când locația a fost trimisă către Apple sau dacă ai folosit deja funcția „Erase iPhone”, care șterge tot conținutul și setările telefonului, astfel încât nimeni să nu aibă acces la datele confidențiale sau sensibile din telefon. Există și alte aplicații care funcționează similar.

Gadget Track
iHound
iLocalis
iCaughtU
Phone Tracker for iPhones
GPS TRACKER
GPS Tracks

Localizare Android

Dacă ai un telefon cu Android, atunci acesta poate fi localizat în cazul în care a fost pierdut sau furat. Este însă necesar ca telefonul să fie pornit și conectat la un cont Google, să fie conectat la internet și să aibă pornită locația. De asemenea, trebuie să fie activată aplicația Find my Device.

Find My Device

În orice browser de internet poți vedea ultima locație a telefonului când a fost activă dacă aplicația Find my Device este activată. Tot în aplicație poate trimis un semnal care să facă telefonul să emită un sunet timp de 5 minute, chiar dacă acesta este pe modul silențios. De asemenea, se poate deconecta de la contul de Google și pot fi șterse datele din telefon. Există și alte aplicații utile pentru cazul în care telefonul este furat sau pierdut.

Where’s my droid
SeekDroid Lite
Google Maps Timeline
Lost Android

Localizare HarmonyOS

Noul sistem de operare de la Huawei țintește să înlocuiască Android pe telefoanele companiei din China. Pentru pierderea telefonului însă, soluția oferită este aceeași ca în cazul telefoanelor cu Android. Diferența este legată de conectarea la un cont Huawei Cloud.

Localizare BlackBerry

Pentru utilizatorii săi, BlackBerry oferă soluția „BlackBerry Protect” pentru localizarea unui telefon pierdut sau furat. Avantajul pe care îl oferă aceștia este posibilitatea ca locația să fie vizibilă pe site-ul aplicației de protecție, chiar dacă telefonul are localizarea prin GPS oprită.

Localizare Windows

Indiferent de sistemul de operare de pe telefon, localizarea acestuia se face cel mai ușor printr-un device cu Windows pe site-ul oferit de Apple, Google (Android), Huawei sau BlackBerry.

Alte aplicații pentru localizarea telefoanelor pierdute sau furate

Cea mai bună metodă pentru recuperarea unui device pierdut este să te asiguri că ai ales mai multe variante de localizare a lui. Pe lângă cele oferite de producători, poți să alegi și una dintre variantele existente în magazinul de aplicații.

FollowMee GPS Location Tracker
CocoSpy Cell Phone Tracker
Life360
Family Locator
iSharing: Find Friends, Family
Safe365
TrackView
iTrack
Fone Home
Signal Flare
Anti-Theft Avast
Prey Anti-Theft
Mobile Spy

 

Setări recomandate de Vodafone pentru găsirea unui telefon pierdut sau furat

În cazul unui telefon pierdut sau furat este foarte important să acționezi rapid. Am scris aici despre primele lucruri pe care trebuie să le faci dacă ți-a fost furat sau ți-ai pierdut telefonul. 

Un prim pas pentru a te asigura că telefonul nu va putea fi folosit pentru apeluri, date mobile sau mesaje, este să soliciți suspendarea temporară a cartelei prepaid sau a abonamentului. Astfel, vei putea primi apeluri și mesaje pe telefonul pierdut, însă cel care l-a sustras nu va putea efectua niciun apel, nu va putea folosi datele de trafic mobil și nici nu va putea da SMS-uri.

Situații în care nu mai poți găsi un telefon pierdut sau furat

Din păcate, șansele de a recupera un telefon mobil sunt destul de mici. Un olandez a făcut un experiment pentru a arăta ce se întâmplă cu un telefon mobil furat, instalând o aplicație cu care a putut să controleze telefonul după ce nu l-a mai avut în posesie.

Dacă telefonul pierdut sau furat este închis, dus într-o țară unde codul IMEI nu poate duce la blocarea telefonului sau este resetat la setările din fabrică, atunci devine imposibil ca proprietarul să-l mai recupereze.

Evenimentul pe WhatsApp – cele mai tari știri, direct pe telefon!

Ești mereu pe fugă? Noi îți trimitem zilnic cele mai importante 3 știri din Iași, Moldova și țară – scurt, clar, fără spam.

Plus: alerte locale de urgență, noutăți exclusive și acces rapid la anunțuri importante.

► Intră pe canalul nostru oficial:

⇒ Încearcă 3 zile. Dacă nu-ți place, poți ieși oricând.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:48

1. Denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale autoritatii contractante: Comuna Roma, comuna Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani, telefon 0231/544.622, fax 0231/565.978, e-mail: primaria.roma@yahoo.ro, cod fiscal 3372114. 2. Denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale biroului de la care se poate solicita documentatia de atribuire. Daca este cazul, costul si conditiile de plata in vederea obtinerii documentatiei de atribuire: Biroul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Roma, cu sediul in comuna Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani, telefon 0231/544.622, fax 0231/565.978, e-mail: primaria.roma@yahoo.ro, cod fiscal 3372114. Documentatia de atribuire in format electronic este pusa de catre Autoritatea Contractanta cu titlu gratuit la dispozitia ofertantilor care au inaintat o solicitare in acest sens. 3. a) Locul prestarii serviciilor: Comuna Roma, cu satele apartinatoare Roma si Cotargaci, judetul Botosani. b) Obiectul concesionarii; natura si dimensiunea prestarilor: Serviciul de utilitate publica de distributie a gazelor naturale in Comuna Roma, cu satele apartinatoare Roma si Cotargaci, judetul Botosani, conform art. 8 H.G.209/2019. c) Termenul de finalizare sau durata contractului: 49 de ani. 4. a) Termenul de depunere a ofertelor: 20.06.2025, ora 10.00. b) Adresa la care trebuie transmise ofertele: Comuna Roma, Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani, telefon 0231/544.622, fax 0231/565.978, e-mail: primaria.roma @yahoo.ro. c) Limba sau limbile in care trebuie redactate ofertele: romana. d) Data, ora si locul deschiderii ofertelor: 20.06.2025, ora 11.00, Comuna Roma, comuna Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani. 5. Conditiile personale, tehnice si financiare pe care trebuie sa le indeplineasca ofertantii: conform documentatiei de atribuire. 6. Criterii utilizate la atribuirea contractului: conform documentatiei de atribuire. 7. Dupa caz, procentajul minim din lucrari care trebuie acordat partilor terte: conform documentatiei de atribuire. 8. Data trimiterii spre publicare a anuntului de participare: 30.04.2025. 9. Denumirea si adresa organismului competent de rezolvare a contestatiilor si, dupa caz, de mediere. Informatii exacte privind termenele de depunere a contestatiei si, dupa caz, denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale biroului de la care se pot obtine aceste informatii: Tribunalul Botosani, Sectia de Contencios -Administrativ, cu sediul in orasul Botosani, Str. Maxim Gorki nr. 8, judetul Botosani, telefon 0231/511.739, fax 0231/531.832, email: tr-botosani@just.ro.
Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Orasul Flamanzi, cu sediul in oras Flamanzi, Str.Dumitru Iov nr.284, judetul Botosani, telefon 0231/552.351, fax 0231/552.626, e-mail: orasflamanzi@yahoo.com, cod fiscal 3372173. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general; Hotararea Consiliului Local Orasul Flamanzi nr. 36/17.03.2025 privind aprobarea bugetului local pentru anul 2025, a bugetului activitatilor finantate integral din venituri proprii. Suma totala alocata de la bugetul local este de 40.000 Lei si se aloca in intregime pentru activitati cultural sportive. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul privind acordarea de finantare nerambursabila de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local aprobat prin Hotararea Consiliului Local Flamanzi nr. 10/31.01.2014, modificata prin Hotararea Consiliului Local Orasul Flamanzi nr. 48/28.03.2025. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul Orasului Flamanzi: https://orasul- flamanzi.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabila se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante: https://orasul- flamanzi.ro si se poate procura de la sediul Orasului Flamanzi, orasul Flamanzi, Str. Dumitru Iov nr. 284, judetul Botosani. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 12.06.2025, ora 16.00, la adresa: Orasul Flamanzi, orasul Flamanzi, Str. Dumitru Iov nr. 284, judetul Botosani. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este 16.06.2025 -17.06.2025.
Orasul Harlau clarifica regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Orasul Harlau, cu sediul in orasul Harlau, Str. Musatini nr.1, judetul Iasi, telefon/fax 0232/720.412/ 0232/720.777, e-mail: primariahirlau @yahoo.com, juridic@ primaria- hirlau.ro, cod fiscal 4541190. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, cu modificarile si completarile ulterioare si H.C.L. Harlau nr. 27/26.03.2025 privind aprobarea bugetului pe anul 2025. Perioada de finantare: anul 2025. Suma totala alocata de la bugetul local este de 160.000 Lei si se aloca in intregime pentru domeniul Sport. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul Orasului Harlau aprobat prin H.C.L. Harlau nr. 53/27.04.2017 privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local, cu modificarile si completarile ulterioare. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul: www.primaria hirlau.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabile se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante: www.primaria hirlau.ro sau se poate procura de la sediul Orasului Harlau, Harlau, Str. Musatini nr. 1, judetul Iasi. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 15.05.2025, ora 14.00, la Compartimentul Registratura al Orasului Harlau, Harlau, Str. Musatini nr. 1, judetul Iasi. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este: 16.05.2025 -19.05.2025.
Comuna Racaciuni, judetul Bacau, clarifica regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau, telefon 0234/251.212, fax 0234/251.586, e-mail: cl_racaciuni@yahoo.com, cod fiscal 4670330. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, cu modificarile si completarile ulterioare si Hotararea Consiliului Local al Comunei Racaciuni nr. 09/31.03.2025 privind aprobarea bugetului pe anul 2025. Perioada de finantare: anul 2025. Suma totala alocata de la bugetul local este de 385.000 Lei si se aloca astfel: 15.000 Lei pentru domeniul Sportiv, 50.000 pentru domeniul Social, respectiv 320.000 Lei pentru Culte religioase. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul Comunei Racaciuni aprobat prin H.C.L. Comuna Racaciuni nr. 14/31.03.2025 privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul Comunei Racaciuni: www.comuna racaciuni.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabile se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante www.comuna racaciuni.ro sau se poate procura de la sediul Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 13.05.2025, ora 14.00, adresa: Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este: 14.05.2025- 15.05.2025.
Dispar panourile solare din toate gospodăriile și toate instituțiile? Invenția unor japonezi ar putea reprezenta finalul pentru energia produsă de panouri
11/05/2025 18:17

Panourile solare ar putea să devină istorie, gratie unei noi inventii dezvoltate de o echipă de la Universitatea din Tokyo. Tinerii au venit cu un nou tip de celule fotovoltaice, care functionează in baza u ...

Trucul simplu prin care castraveții rămân proaspeți mai mult timp. Lângă ce să-i depozitezi?
10/05/2025 22:10

 Păstrarea alimentelor proaspete cat mai mult timp posibil poate fi uneori un cosmar, mai ales cand nu stii care sunt cele mai bune metode de a le prelungi durata de valabilitate. Expertii in alimentatie ...

Avertisment Google pentru utilizatorii Gmail: Dacă vezi acest mesaj, e un atac
09/05/2025 22:34

 Google a confirmat un nou atac indreptat impotriva utilizatorilor Gmail – un alt caz de inginerie socială ingenioasă care exploatează vulnerabilitătile platformei. Scopul atacului este acelasi: ...

Buletinul care face tot: pașaport, card de sănătate și cheie digitală, totul într-un singur document
09/05/2025 22:29

 Cartea de identitate electronică (CEI) devine realitate in marile orase din Romania. Lansată oficial in martie 2025 si implementată prioritar in Bucuresti si Cluj, CEI promite să reducă birocratia, s ...

Înlocuiește inteligența artificială scrisul studenților? Ce spune un profesor care consideră ChatGPT un aliat, nu un dușman
08/05/2025 05:43

Un val de ingrijorare străbate campusurile universitare din intreaga lume: inteligenta artificială ar putea transforma radical felul in care studentii scriu, invată si sunt evaluati. Potrivit unui studiu pub ...

Windows 11 își schimbă fața. Apar și funcții AI care transformă complet experiența de lucru
07/05/2025 20:46

 Microsoft pregăteste una dintre cele mai mari actualizări pentru Windows 11, iar transformările nu sunt doar de fatadă. Noul update aduce un meniu Start complet redesenat, optimizat pentru ecranele de ...

Tot mai multe apeluri ciudate? Iată de ce se întâmplă și cum te poți proteja
05/05/2025 14:56

  Apelurile mute: ce sunt, de ce apar si cum te poti proteja Apelurile mute sunt apeluri telefonice in care, la răspuns, nu se aude nimic sau doar un zgomot de fond, fără ca cineva să vorbească. Des ...

Lista neagră cu telefoanele pe care WhatsApp nu va mai funcționa din 5 mai. Motivul pentru care aplicația va ignora aceste modele
03/05/2025 13:17

 Începand din 5 mai 2025, aplicatia de mesagerie WhatsApp nu va mai functiona pe o serie de telefoane, deci utilizatorii vor pierde accesul la ea. Cele mai afectate sunt produsele iPhone. Este vorba ...

Oamenii de știință au creat o companie cu angajați dotați doar cu inteligență artificială: rezultatul a fost amuzant
02/05/2025 07:12

Angajatii AI nu au reusit cel mai adesea să isi indeplinească sarcinile de serviciu. Unii oameni se tem că inteligenta artificială (AI) va prelua toate locurile de muncă in viitor, privandu-ne de castigur ...

Utilizatorii WhatsApp primesc o funcție pe care o așteptau de mult. Ce va permite aplicația de desktop în curând
29/04/2025 21:28

 Utilizatorii WhatsApp care preferă să folosească platforma din browser primesc in curand o veste bună: posibilitatea de a efectua apeluri vocale si video direct prin WhatsApp Web. O imagine publicată ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei