Traian Băsescu a vorbit despre jocurile politice tot mai incinse care se derulează in aceste zile agitate dinaintea primului scrutin prezidential. După retragerea lui Ludovic Orban, Traian Băsescu speră intr-o coalizare a dreptei in jurul Elenei la ...
Piata online din Iasi s-a transformat intr-un adevărat loc de pelerinaj digital pentru iubitorii de produse traditionale. În zilele de week-end mai ales, o astfel de „piată” se deschide in spatiul virtual, iar anunturile curg pe pagi ...
În diminetile de toamnă, cand razele soarelui se joacă printre vii si aerul e incărcat de aroma pămantului umed, gandul ne poartă către unul dintre cele mai apreciate daruri ale acestui anotimp: mustul. E acel nectar proaspăt, dulce, usor t ...
Dulceata de trandafir este un produs culinar traditional cu o istorie bogată, o simbolistică aparte si un gust care incantă simturile. Preparată din petalele de trandafir, această dulceată reprezintă o artă a bucătăriei ce imbină priceperea s ...
Pentru ca dulceata de nuci verzi să aibă gustul perfect, nucile trebuie culese incepand cu sfarsitul lunii iunie si pană aproape de sfarsitul lunii iulie. Cand trec de această perioadă, nucile se coc prea tare si nu mai sunt potrivite pentru dulcea ...
Pandispanul cu ness si dulceată este o retetă potrivită pentru orice zi. Ingrediente - 5 ouă - 200g de zahăr - o cană de lapte - o cană de ulei - 1 1/2 cană de făină - 1 lingură de cacao - 1 lingură de ness - un praf de copt ...
Într-o casă veche, pe o stradă linistită din Buhusi, un orăsel in care timpul pare să se fi oprit, camerele păstrează incă ecoul zilelor de altădată, iar fiecare obiect pierdut in timp isi spune povestea. Odată inima divertismentului i ...
Iată o retetă de dulceată de flori de salcam, usor de preparat, realizată după o retetă veche. Pe langă aromă, parfum si gust, unice, această dulceată are numeroase beneficii pentru sănătate Ingrediente -500 g flori de salcam -1 l apă - ...
În pietele din Iasi gospodinele caută căpsuni aromate, numai bune de făcut dulceată. În mai toate gospodăriile din judet se găsesc oale la fiert cu tot felul de bunătăti: dulceată de trandafiri, de nuci verzi si, inevitabil, de căp ...
Dulceata de trandafir este un produs culinar traditional cu o istorie bogată, o simbolistică aparte si un gust care incantă simturile. Preparată din petalele de trandafir, această dulceată reprezintă o artă a bucătăriei ce imbină priceperea s ...
Pasca fara aluat cu branza dulce este desertul perfect pentru Paste. Este un desert usor de preparat, din ingrediente accesibile si e foarte gustoasa. O puteti personaliza dupa cum va doriti si obtineti de fiecare data cea mai buna pasca fara aluat cu b ...
În colturile ascunse ale istoriei, se află un ingredient care a reusit să indulcească vietile oamenilor si să implinească cele mai ascunse poftiri: zahărul. O substantă simplă, dar care a avut un impact imens asupra culturilor si societăt ...
Dulceata de piersici făcută in casă este atat de bună incat o să vrei să o savurezi in fiecare dimineată. Cu ajutorul acestei retete simple te poti bucura de gustul dulce si aroma imbietoare a piersicilor pentru tot restul anului. INGREDIENTE ...
Biscuitii sunt acele delicioase si crocante bucatele de plăcere care ne incantă gusturile si aduc un zambet pe fetele noastre. De la cei simpli cu unt, pană la cei imbogătiti cu ciocolată sau fructe, biscuitii au fost mereu un element esential ...
Este o curiozitate pentru pasionatii de cafea care vor servi o cafea reinterpretată şi adaptată spaţiului in care se serveşte, adică in inima muntelui de sare, după cum spun reprezentanţii minei. Cea mai nouă provocare lansată turiştilor car ...
Sfaraitul usor al aluatului in uleiul incins, aroma inconfundabilă de branză dulce si stafide si acea notă de vanilie care te imbie si te incantă, acesta este portretul branzoaicelor, delicioasele prăjituri traditionale romanesti care, de generatii ...
Teodor Boghean este probabil cel mai bun baschetbalist de la Universitatea de Stiintele Vietii „Ion Ionescu de la Brad” din Iasi. Desi timpul il incorsetează cum nici adversarii săi directi nu reusesc, Teo joacă in continuare cu destul su ...
Ziua Culturii Naţionale este marcată, in fiecare an, incepand din 2011, la 15 ianuarie, fiind si ziua naşterii poetului naţional al romanilor, Mihai Eminescu (1850-1889). Ieri, s-au implinit 174 de ani de la acest moment. "Dulcea Romanie se agată ...
Dacă vrei o retetă rapidă si delicioasă de dulceată de gutui, poti incerca varianta pe care ti-o propunem: fără fierbere. Ingrediente - 5 gutui - 5 cm de rădăcină de ghimbir - 1 kg de miere - 1 lingură de pulbere de scortisoară - 1 l ...
În zilele de toamnă, Grădina Zoologică din Barlad devenea o oază de culori şi sunete, dar si un tăram al amintirilor. Între roata mare şi carusel, se afla micul chioşc de vată de zahăr, unde fiecare ţuguiere avea po ...
Se pare că untul nu este atat de dăunător pe cat am fi tentati să credem, dacă este consumat in cantităti moderate, sustine o analiză a mai multor studii, realizată la Universitatea Tufts din Boston. Astfel, specialistii au stabilit că o port ...
Partidele din coalitia de guvernare au decis să renunte la o parte din propunerile initiale legate de cresterea fiscalitătii si să „indulcească” măsurile. Conform profit.ro, printre modificările pe care urmează să le adopte Guvernul se num ...
Dorian OBREJA În urmă cu 2-3-4 decenii, dacă te intreba cineva unde locuiesti si răspundeai „in cartierul Moara de Vant”, erai privit cu un soi de compasiune si parcă puteai citi gandul interlocutorului ”săracu...”. B ...
Satele de ceangăi de pe malul Siretului bãcãuan, poleite intr-un arhaic incifrat, ascund in ele o lume ce se deschide in faţa curiosului care are suficientã tihnă să trãiască pe propria lui piele măcar o frantur ...
Casuta de turta dulce este o activitate atat de frumoasa in preajma sarbatorilor de Craciun! Una in care puteti implica intreaba familie, de la copii la adulti! INGREDIENTW Aluat turta dulce 165g miere 100g zahar alb granulat 30g melasa 2g ghimbir ...