Pe fondul caniculei, postărilor motivationale si al presiunii de a arăta „bine in vacantă”, internetul explodează cu retele de vanzări care promovează fructele de vară drept solutii-miracol pentru detoxifiere, slăbire rapidă sau ene ...
* „Iasul in bucate” – Targul regional dedicat traditiei si gustului authentic * participă zeci de producători locali din cele sase judete ale regiunii (Iasi, Botosani, Suceava, Neamt, Bacău si Vaslui) Iasul găzduieste in această ...
Pe 7 iulie, intreaga lume celebrează ciocolata – desertul care aduce endorfine, istorie si plăcere pură. Nu de ieri, nu de azi, ci de cand oamenii au inteles că ceea ce pare un simplu desert e de fapt o combinatie rară de plăcere, memorie, b ...
Cu fructe coapte in soare, legume zemoase si ierburi culese in zori, tartele verii sunt ca o vacantă care se topeste pe limbă. Din grădinile bunicii pană in vitrinele luminoase ale patiseriilor urbane, am urmărit cele mai bune tarte ale sezonului s ...
Există un anotimp care curge nu după ceas, ci după zvonul cireselor coapte. Vine intr-o duminică de Rusalii, cand aerul e cald si bland, si-n pomi stau atarnate globuri rosii de lumină – ciresele lui Rusalim. Nimeni nu stie cu adevărat cine ...
Un mesaj ingrijorător vine de la Organizatia Mondială a Sănătătii. Obezitatea afectează tot mai multi oameni, inclusiv in Romania, unde avem cel mai ridicat procent al persoanelor obeze din toată Europa. Mancăm prea mult si alimentele nu sunt d ...
„Iasul nu e doar un oras. E o stare”, mi-a spus Maria Popescu, fostă profesoară de istorie, in timp ce se odihnea pe o bancă din Cimitirul Eternitatea, intr-o după-amiază cu soare moale. Tinea mainile stranse si privirea in trecut. N-am ...
Cand Postul Mare isi intră in drepturi, iar frigiderul se goleste de ouă, lapte si branză, romanii nu renuntă la pofta de dulce. Din contră. În locul deserturilor bogate in unt si smantană apar adevărate comori vegane, mostenite din vechile ...
Pe 9 martie, romanii din intreaga tară sărbătoresc Sfinţii 40 de Mucenici, un moment cu o semnificatie religioasă si culturală profundă. In această zi, gospodinele pregătesc mucenicii, un preparat traditional care aduce in prim-plan nu doar obi ...
Într-un parc de joacă, unde ar trebui să răsune rasete si să se alerge fără oprire, băncile sunt ocupate de copii cu ochii in ecrane si mainile in pungi de chipsuri. Unii dintre ei respiră greu după doar cateva minute de activitate, iar a ...
Putine preparate traditionale poartă o incărcătură simbolică la fel de profundă precum coliva. Modestă in aparentă, dar bogată in semnificatii, acest desert funerar romanesc este mai mult decat o simplă retetă – este o punte intre lu ...
Într-o zi friguroasă de iarnă, aromele delicate de scortisoară, cuisoare si miere plutesc in aer. Într-un colt linistit al unei bucătării, mainile harnice frămantă cu grijă aluatul. Turta dulce, cu formele ei jucăuse si gustul incon ...
Rolul ciocolatei negre in controlul tensiunii arteriale În ultimii ani, ciocolata neagră a atras atentia nu doar pentru aroma sa bogată, ci si pentru potentialele sale beneficii pentru sănătate. În timp ce multi se răsfăt cu ace ...
Rezultatul primului tur al alegrilor prezidentiale a produs o undă de soc pe scena politică romanească. Printre cele mai usturătoare infrangeri a suferit-o insă Marcel Ciolacu, cel care era convins că va trece in turul doi fără emotii. In acest ...
Traian Băsescu a vorbit despre jocurile politice tot mai incinse care se derulează in aceste zile agitate dinaintea primului scrutin prezidential. După retragerea lui Ludovic Orban, Traian Băsescu speră intr-o coalizare a dreptei in jurul Elenei la ...
Piata online din Iasi s-a transformat intr-un adevărat loc de pelerinaj digital pentru iubitorii de produse traditionale. În zilele de week-end mai ales, o astfel de „piată” se deschide in spatiul virtual, iar anunturile curg pe pagi ...
În diminetile de toamnă, cand razele soarelui se joacă printre vii si aerul e incărcat de aroma pămantului umed, gandul ne poartă către unul dintre cele mai apreciate daruri ale acestui anotimp: mustul. E acel nectar proaspăt, dulce, usor t ...
Dulceata de trandafir este un produs culinar traditional cu o istorie bogată, o simbolistică aparte si un gust care incantă simturile. Preparată din petalele de trandafir, această dulceată reprezintă o artă a bucătăriei ce imbină priceperea s ...
Pentru ca dulceata de nuci verzi să aibă gustul perfect, nucile trebuie culese incepand cu sfarsitul lunii iunie si pană aproape de sfarsitul lunii iulie. Cand trec de această perioadă, nucile se coc prea tare si nu mai sunt potrivite pentru dulcea ...
Pandispanul cu ness si dulceată este o retetă potrivită pentru orice zi. Ingrediente - 5 ouă - 200g de zahăr - o cană de lapte - o cană de ulei - 1 1/2 cană de făină - 1 lingură de cacao - 1 lingură de ness - un praf de copt ...
Într-o casă veche, pe o stradă linistită din Buhusi, un orăsel in care timpul pare să se fi oprit, camerele păstrează incă ecoul zilelor de altădată, iar fiecare obiect pierdut in timp isi spune povestea. Odată inima divertismentului i ...
Iată o retetă de dulceată de flori de salcam, usor de preparat, realizată după o retetă veche. Pe langă aromă, parfum si gust, unice, această dulceată are numeroase beneficii pentru sănătate Ingrediente -500 g flori de salcam -1 l apă - ...
În pietele din Iasi gospodinele caută căpsuni aromate, numai bune de făcut dulceată. În mai toate gospodăriile din judet se găsesc oale la fiert cu tot felul de bunătăti: dulceată de trandafiri, de nuci verzi si, inevitabil, de căp ...
Dulceata de trandafir este un produs culinar traditional cu o istorie bogată, o simbolistică aparte si un gust care incantă simturile. Preparată din petalele de trandafir, această dulceată reprezintă o artă a bucătăriei ce imbină priceperea s ...
Pasca fara aluat cu branza dulce este desertul perfect pentru Paste. Este un desert usor de preparat, din ingrediente accesibile si e foarte gustoasa. O puteti personaliza dupa cum va doriti si obtineti de fiecare data cea mai buna pasca fara aluat cu b ...