Ciocolata cu jumări. Inovația culinară a unui român care promite să cucerească piața dulciurilor
Dimensiune font:
Un antreprenor român, Fazakas Szilard, a creat ciocolata cu jumări. Aceasta îmbină gustul dulce cu cel sărat și a fost apreciată rapid de consumatori pentru unicitatea sa.
Ciocolată cu…jumări? În contextul succesului fulminant al ciocolatei Dubai, un antreprenor român, Fazakas Szilard, a reușit să creeze un produs inovativ ce îmbină tradiția culinară locală cu inovația. Acesta este fondatorul Krausz, o ciocolaterie artizanală din Sântimbru, județul Harghita, iar produsul său recent creat, ciocolata cu jumări, reprezintă o reinterpretare surprinzătoare a tradițiilor gastronomice din România
Ciocolata cu jumări. Inovația culinară a unui român care promite să cucerească piața dulciurilor
Fazakas Szilard a mărturisit că ideea de a crea ciocolata cu jumări a venit din dorința de a dezvolta un produs autentic, inspirat din tradițiile locale. Deși la început a fost achiziționată din curiozitate, această combinație a început rapid să fie apreciată de consumatori pentru gustul său unic și inovator.
Tânărul antreprenor a dorit să îmbine tradițiile locale cu inovația modernă, iar ciocolata cu jumări a devenit un produs simbolic în acest sens. Krausz, brandul pe care l-a fondat, a fost lansat în 2018 și a înregistrat un succes rapid, având produse expuse în târguri și vânzări în rețele mari precum Cărturești și Diverta, dar și în cafenele și băcănii din toată țara. În prezent, ciocolata cu jumări se vinde, atât prin parteneriate comerciale, cât și direct din laboratorul Krausz din Sântimbru sau online.
„Am vrut să intru cumva la un lanț de mezeluri din zona Brașov, cunoscut pentru produsele autentice. Mi-am dorit să creez o ciocolată cât mai autentică.
Așa a apărut ideea de a combina ciocolata cu jumări. Lumea a început să cumpere ca și curiozitate, ca și o glumă, dar după aceea au început să recumpere. Dulce cu sărat se potrivesc întotdeauna. Am vrut să arăt că e o muncă foarte mare până am ajuns aici și nu vreau să fie o glumă din ciocolata noastră”, a declarat Fazakas Szilard,
Fazakas explică că ciocolata cu jumări este doar unul dintre produsele inovative ale brandului Krausz, care include și alte sortimente de dulciuri, cum ar fi ciocolata cu lapte, drajeurile cu stafide și boabe de cafea.
„Suntem din Harghita, avem și un magazin de prezentare, iar în perioada Crăciunului este cel mai mare vârf de vânzări. Prețul la cacao aproape s-a triplat. De aceea încercăm să punem accent pe educarea clienților despre produsele locale și ingredientele folosite”,a explicat antreprenorul român.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau