Reuters devoalează planul lui Donald Trump: ADIO Twitter, Facebook şi Google
Dimensiune font:
Agenţia de presă Reuters prezintă joi un proiect de ordin executiv al preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, care ar afecta juridic reţelele sociale şi serviciile de căutare online. Sunt vizate Twitter, Facebook şi Google, care în prezent sunt exonerate prin lege de răspundere pentru conţinutul produs de utilizatori.
Decretul prezidenţial mai poate suferi modificări; oficiali de la Washington au afirmat miercuri că Trump l-ar putea semna joi. Casa Albă nu a răspuns solicitării Reuters de a comenta.
Informaţiile despre decretul care cere modificarea legislaţiei au apărut după ce Trump a ameninţat că va închide site-urile de internet pe care le acuză de cenzurarea opiniilor conservatoare. Disputa a izbucnit după ce Twitter a etichetat mesaje ale preşedintelui cu un avertisment pentru cititori să verifice veridicitatea afirmaţiilor nedovedite despre fraude la votarea prin e-mail.
Conform ordinului executiv, Comisia Federală pentru Comunicaţii (FCC) din Sua trebuie să propună şi să clarifice reglementări din Legea Decenţei Comunicaţiilor, normă federală care protejează companiile media sociale de răspunderea legală pentru materialele adăugate de utilizatori. Twitter, Facebook şi Alphabet - deţinătoarea Google - ar putea fi expuse astfel la mai multe procese. FCC ar fi obligată prin ordin să stabilească dacă acţiunile de editare a conţinutului de către companiile respective ar putea însemna că ele renunţă la protecţia oferită de lege.
FCC va trebui şi să analizeze dacă platformele media sociale utilizează politici înşelătoare de moderare a conţinutului şi dacă aceste politici nu contravin condiţiilor de utilizare a serviciilor respective.
Conform proiectului de decret, Oficiul pentru Strategie Digitală al Casei Albe va restabili un instrument care să permită cetăţenilor raportarea cazurilor de cenzură online. Aşa-numitul Tech Bias Reporting Tool (instrument de raportare a partizanatului în domeniul tehnologiei) va colecta reclamaţiile şi le va înainta Departamentului Justiţiei şi Comisiei Federale pentru Comerţ (FTC).
Ulterior, FTC trebuie să analizeze eventuale acţiuni, să stabilească dacă reclamaţiile sunt conforme cu legea şi să publice un raport despre reclamaţii.
Procurorul General (care în SUA are şi atribuţii de ministru al justiţiei) trebuie să înfiinţeze un grup de lucru din care să facă parte procurorii generali ai statelor, pentru revizuirea modului în care sunt aplicate legile statelor care interzic platformelor online acţiunile incorecte şi înşelătoare. Grupul va monitoriza sau va întocmi liste de supraveghere a utilizatorilor pe baza interacţiunii acestora cu conţinutul online adăugat de alţi utilizatori.
De asemenea, organismele guvernamentale americane vor revizui cheltuielile federale de publicitate online, pentru a se asigura că platformele implicate nu restricţionează libertatea de exprimare. Şefii agenţiilor respective trebuie să raporteze constatările directorului Oficiului pentru Management şi Buget, în termen de 30 de zile.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau