Saltimbocca - friptura la tigaie cu prosciutto si salvie

Saltimbocca_post

Dimensiune font:

| 26-09-2021 13:01


Avand o denumire care in traducere inseamna "sare-n gura", reteta de saltimbocca pare tentanta inca din start. Iar daca numele nu ne convinge, ar trebui s-o faca modul de preparare si ingredientele folosite: saltimbocca inseamna o felie de carne de vitel acoperita cu o felie de prosciutto si cateva frunze de salvie, totul tavalit prin faina si prajit initial in unt iar la sfarsit marinat in untul ramas in tigaie, vin si putina zeama de lamaie (eu am folosit piept de pui la reteta, pentru a arata ca se poate improviza fara grija).
Saltimbocca friptura cu salvie preparare reteta - carnea de vitel sau pui condimentata cu sare si piper si acoperita cu prosciutto Saltimbocca friptura de vitel pui cu prosciutto preparare reteta - frunzele de salvie prinse cu scobitori de felia de carne Saltimbocca friptura de vitel pui cu prosciutto si salvie preparare reteta - tavalite prin faina.

Ingrediente 
400 g carne vitel (sau piept de pui)
4 felii de prosciutto
12 frunze de salvie (sau busuioc)
2 linguri faina
100 ml vin alb sec
o lingura zeama lamaie
50 g unt
12 scobitori
ulei, sare si piper. 

Spalam carnea de vitel sau pieptul de pui, il curatam de pielite si il portionam in patru felii aproximativ egale pe care le saram si piperam pe ambele parti. Apoi asezam deasupra fiecarei felii de carne o felie de prosciutto peste care punem 2-3 frunze de salvie sau busuioc (pe care le prindem cu ajutorul unor scobitori, avand insa grija ca acestea sa nu strapunga carnea si sa iasa pe parte cealalta). Dupa aceea punem cele doua linguri de faina intr-o farfurie in care tavalim bucatile de carne de vitel pentru a le acoperi cat mai uniform (la sfarsit scuturam putin saltimbocca, pentru a elimina excesul de faina).

Punem la incins o tigaie si adaugam un sfert de pachet de unt (eventual mai punem si putin ulei) si bucatile de carne (este indicat ca initial sa punem saltimbocca la prajit cu salvia in jos, pentru a-si lasa cat mai bine aroma in unt). Tinem saltimbocca la sotat cateva minute pe fiecare parte, la foc viu, fara a acoperi tigaia cu vreun capac (doar cat sa-si schimbe carnea culoarea, sa se rumeneasca putin) apoi o scoatem din tigaie. Turnam 100 ml de vin alb sec peste untul cu faina ramase in tigaie, amestecam si lasam sa dea in cateva clocote, pentru a se lega, dupa care adaugam o lingura cu zeama de lamaie. Punem imediat si bucatile de saltimbocca si le lasam la foc potrivit timp de circa 5-10 minute. Din ingredientele retetei vom obtine patru portii (la servire, deasupra fiecareia vom turna putinul sos ramas in tigaie).

 

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ din averea debitoarei S.C. PHOENIX TREND S.R.L. Proprietatea imobiliară amplasată în locaţia din sat Lunca Cetăţuii, comuna Ciurea, jud. Iaşi având suprafaţa terenului de 75899 mp (7,5899 hectare) şi un număr de 16 clădiri, având preţul de vanzare de 3.281.300 euro. Informații suplimentare tel. 0771103209, e-mail lucicalcc@gmail.com.

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ din averea debitoarei S.C. PHOENIX TREND S.R.L. Proprietatea imobiliară amplasată în municipiul Iaşi, str. Aurel Vlaicu nr.87, jud. Iaşi având suprafaţa terenului de 56.438 mp (5,6438 hectare) şi un număr de 19 clădiri cu absolut toate utilitatile, având preţul de vanzare 8.402.420 euro. Pentru terenul de 56438 mp este aprobat un PUZ pentru locuinte colective. Informații suplimentare tel. 0771103209, e-mail lucicalcc@gmail.com.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei SC IRSIDO S.R.L.–societate în faliment, dosar nr. 380/99/2017 aflat pe rolul Tribunalului Iași, în temeiul dispozițiilor Legii nr.85/2014, vinde prin licitație publică cu strigare următoarele bunuri proprietate ale debitoarei:1. Bunuri mobile conform Raport de evaluare-Preț de pornire 65% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare, astfel: a. Stocuri/echipamente birotică–în valoare totală de 26.525 lei (exclusivTVA) b. Obiecte de inventar/mijloace fixe: Nr. crt. Denumire activ Valoare de pornire la licitație–65% lei–fără TVA 1. Mașină ambalat role hârtie 2.465 2. Utilaj de fabricat role hârtie 50.694 3. Autoturism Mazda IS-01-YRS 9.883 4. Autovehicul Ford Tranzit Connect IS-12-YRS 7.352 5. Mobilier pal 483 6. Masina ștampile UM 1100-1200 1.306 7. Scaun directorial 1.177 8. Notebook Benq 1.376 9. Notebook Acer Aspire 743 10. Notebook Acer Aspire 743 11. TV 3d Sony Bravia LX900 2.348 12. Mobila Element Corp 3.300 13. Set canapele 2.007 14. Mobila Element Part 1.009 15. Mobila Sidney alb 1.208 Licitațiile vor avea loc în zilele de: 01,08,15,22,29.10.2021 respectiv 05.11.2021 ora 10.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun.Iași, Str. Grigore Ureche, nr.3, Bl. Gh. Şonțu, Demisol, Birou nr.4, Jud.Iaşi, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării taxei de participare de 500 lei fără TVA;- dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în cont colector RO35PIRB2400711906003000 deschis pe numele debitoarei la First Bank; - actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare se va achita în contul lichidatorului judiciar RO33PIRB2400738563001000 deschis la First Bank. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare,sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în ziua licitaţei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau la tel:0744520508, 0744994490; fax:0332814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com.
Povestea eclerului
21/10/2021 16:06

În topul celor mai bune si gustoase dulciuri cu sigurantă că eclerul ocupă un loc principal. Cum a ajuns să fie atat de cunoscut. Putini sunt cei care stiu că faimosul ecler are origini frantu ...

Grupul auto Volkswagen va scoate carnea din meniul angajaților
21/10/2021 15:51

Currywurst este un renumit preparat gastronomic din Germania, inclusiv la cantina celei mai mari uzine a grupului auto Volkswagen, insă acest produs va dispărea in curand din meniul cantinei de la Wolfsburg p ...

Ce este confitul și din ce țară provine
21/10/2021 15:15

Confit este un termen care are mai multe intelesuri. El denumeste generic diferite tipuri de carne, sarate si gatite lent in propria grasime, atat pentru a fi conservate cat si pentru a capata un plus de gust. ...

Castraveții care costă 3.000 de dolari/kg. Vindecă artrita și unele cancere
21/10/2021 14:45

Castraveţii de mare au fost consideraţi o delicatesă in Asia timp de secole, iar familiile bogate mancau aceste animale pentru proteinele lor. Cererea pentru aceste animale marine a explodat in anii 1980, od ...

Burger italian cu maioneză şi ceapă caramelizată, reţetă delicioasă pentru picnicuri cu familia şi prietenii
20/10/2021 12:00

 Timp de pregătire: 10 minute Timp de gătit: 5 minute Portii: 4 Dificultate: Usor   Burger italian cu maioneză şi ceapă caramelizată. Ingrediente   500g carne de vită tocată cu put ...

Chili vegan cu fasole, rețeta de aprins papilele gustative
19/10/2021 15:34

In zilele friguroase ne dorim mese calde si delicioase, iar aceasta reteta de chili vegan cu fasole este alegerea perfecta pentru un rasfat culinar de toamna. Pe langa condimente clasice pentru chili, asa cum ...

Rețetă de post! Chiftele de linte verde
18/10/2021 15:05

Daca tot e post si nu stiti ce să mai faceti de mancare vă recomand Chiftelele de linte verde, o retetă simplă si usor de făcut. Ingredientele necesare pentru această retetă de chiftelute de linte. I ...

FOTO - Scordolea, deliciu lipovenesc
18/10/2021 14:16

Scordolea – reteta veche dobrogeana, lipoveneasca, autentica, e una dintre retetele pescaresti mai putin cunoscute. E un amestec de piure de cartofi, peste fiert, totul usturoiat din belsug. O reteta extr ...

Delicii de toamnă - zacuscă de vinete
18/10/2021 13:31

Reteta de zacusca de vinete este cea mai raspandita si una din cele mai indragite. Exista si alte varietati, cum ar fi zacusca de fasole verde sau uscata si zacusca de ciuperci. Pentru o zacusca cu gust spectac ...

FOTO - Ce este kugel și cum se prepară
18/10/2021 13:21

Kugel este o budinca dulce sau sarata care provine de la evreii Ashkenazi, originari din Europa de Est. Lokshen Kugel sau budinca din taitei este probabil cea mai populara. Ea este de obicei dulce si este adese ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei