PRINS CU MINCIUNA. Directorul Festivalului de Film ASTRA a cerut cenzurarea filmului documentar 7 CUVINTE despre viața Părintelui Gheorghe Calciu. Dumitru Budrală susținea că nu poate face așa ceva în cazul FAKE-ului despre Părintele Arsenie Boca
Dimensiune font:
„ A venit și confirmarea...”, notează pe Facebook Florin Alexandru și pagina filmului despre viața Părintelui Gheorghe Calciu intitulat „7 cuvinte”, într-o postare în care se redă un dialog cu regizorul acestui documentar care afirmă că ASTRA FILM l-a cenzurat când a dorit să prezinte creația sa în cadrul Festivalului. În cazul producției insultătoare la adresa Bisericii Ortodoxe Române și a credincioșilor ei „Arsenie. Viața de apoi”, realizată de anticreștinul Alexandru Solomon, directorul Festivalului Dumitru Budrală a susținut că nu poate admite să nu-l difuzeze - deși nu este un film documentar ci un „Fake-Doc” - pentru că acest lucru contravine legii și el nu a cenzurat niciodată un film. A MINȚIT!
Redăm informația ca atare:
„Directorul Festivalului Astra Film Dumitru Budrală a declarat pentru PRO TV că "principiul de bază al Festivalului a fost acela de a respecta libertatea de exprimare. Prin urmare, normal că filmul [Arsenie. Viața de apoi] va rula, a fost comunicat în programul Festivalului, nu ne putem permite să facem cenzură".
Mai mult, pe pagina de Facebook a Festivalului avem un punct de vedere oficial din care citim că "Astra Film Festival are o istorie de 30 de ani, în care libertatea de exprimare a fost mereu un principiu de bază. Astra Film Festival nu a cenzurat niciodată vreun punct de vedere, cu atât mai puțin vreun film din selecția festivalului. Acesta este un principiu nenegociabil. Credem cu tărie într-o societate deschisă în care se poate discuta liber despre orice.
Cererea de a scoate un film din festival, de a-l opri de la distribuire, înseamnă cenzură, este neconstituțională (vezi Art. 29, referitor la libertatea conștiinței și Art. 30, referitor la libertatea de exprimare) și, nu în ultimă instanță, atentează la dreptul și libertatea publicului de a viziona un film."
Toate bune și frumoase, dar acum 6-7 ani, aceiași organizatori i-au solicitat regizorului Andrei Negoiță să scoată pasajele care amintesc despre Mișcarea Legionară din filmul "7 Cuvinte " despre viața Părintelui Gh. Calciu-Dumitreasa pentru ca ei să-l accepte în cadrul Festivalului.
Regizorul a refuzat și până la urmă filmul nu a mai fost selecționat în cadrul Festivalului. Dacă veți căuta în arhiva cataloagelor din anii anteriori, veți găsi că filmul nu a rulat în cadrul acestui Festival. În postare aveți și dovada.
Și vorbim totuși de un film care la primele sale proiecții în sălile de cinematograf a depășit mii de spectatori, în comparație cu unul care cu greu a adunat câteva zeci, nici măcar nu se poate discuta de ordinul sutelor de oameni în cazul producției "Arsenie. Viața de apoi”.
Concluzia e simplă și dureroasăi: filmele care spun adevărul despre Sfinții români și vorbesc frumos despre ei sunt cenzurate în festivaluri, în timp ce filmele care iau în batjocură aceiași Sfinți sunt împinse în față, iar festivalurile de film se mândresc că defilează cu ele. Iar ei numesc asta "libertate de exprimare"...”, conchide autorul textului.
Așteptăm la anul o producție documentară Hamas despre actualul război din Israel. Suntem siguri că nu va fi "cenzurată".
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau