Economia pe scurt
Dimensiune font:
*100 de ani de magiun de Topoloveni * BRD lucrează cu publicul 10 ore pe zi * Creditele Volksbank depăşesc 83 de milioane de euro * Fond mutual pentru agricultori
Fond mutual pentru agricultori
Federaţia Naţională a Producătorilor din Agricultură, Industrie Alimentară şi Servicii Conexe din România -Pro Agro a decis, în cadrul şedinţei Adunării Generale Extraordinare desfăşurată în data de 26 august 2013, înfiinţarea Fondului Mutual Agricol Pro Agro. Potrivit federaţiei, decizia de înfiinţare a Fondului a fost luată în urma creării recente a cadrului legal necesar înfiinţării şi funcţionării fondurilor mutuale pentru gestionarea riscurilor în agricultură. Rolul acestora este de a diminua riscurile la care sunt expuşi producătorii agricoli prin oferirea de compensaţii financiare membrilor pentru orice pierderi economice cauzate de boli ale animalelor, ale plantelor sau de un incident de mediu. Fondul Mutual Agricol Pro Agro va acorda compensaţii membrilor pentru pierderile economice cauzate de boli ale animalelor, ale plantelor, de un incident de mediu sau orice alt risc neasigurabil. Dosarul de acreditare al Fondul Mutual Agricol Pro Agro va fi înaintat Ministerului Agriculturii până la sfârşitul acestui an. (Alina Stan)
Scad rezervele valutare ale BNR
Rezervele valutare ale Băncii Naţionale a României (BNR) au scăzut cu 3,53%, la finele lunii august, comparativ cu nivelul de la finalul lunii precedente, ajungând la 32,173 miliarde euro, se arată într-un comunicat al BNR. În cursul lunii au fost înregistrate intrări de 888 milioane de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice şi altele. De asemenea, au fost consemnate ieşiri de 2,068 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele. (Dana Chiru)
Creditele Volksbank depăşesc 83 de milioane de euro
Volumul finanţărilor acordate de Volksbank România, în primele opt luni, depăşeşte 83 de milioane de euro, în creştere cu 51% comparativ cu perioada similară a anului trecut, se arată într-un comunicat al băncii. „Majoritatea finanţărilor noi s-au îndreptat către sectorul productiv, în linie cu strategia băncii de a deveni bancă universală şi de a-şi echilibra portofoliul. Creditele acordate companiilor au însumat 66 de milioane de euro, în creştere cu 36% faţă de primele opt luni ale lui 2012. Volumul împrumuturilor acordate persoanelor fizice a fost mai mult decât dublu (creştere de 166%). Creditele de nevoi personale fără ipotecă au reprezentat mai mult de 80% din vânzări, astfel că sumele aferente au fost injectate în economie”, se arată în document. Potrivit acestuia, în perioada 2005-2008, creşterea băncii pe piaţa locală a avut la bază acordarea de credite de retail, cu ipotecă. „Reducerea dobânzilor la creditele de consum face parte din planul de acţiuni al Volksbank România privind repoziţionarea şi consolidarea poziţiei pe piaţa locală. Planurile de restructurare au fost în mare parte finalizate, oferta băncii a fost deja redesenată şi banca finanţează deja economia”, a declarat Benoit Catel, preşedintele Volksbank România. (Alina Stan)
BRD lucrează cu publicul 10 ore pe zi
BRD a prelungit, începând de ieri, programul de lucru în peste 60 de agenţii bancare la nivel naţional, potrivit unui comunicat al băncii. Acestea vor lucra cu publicul între orele 9:00-19:00, de luni până vineri, cu două ore mai mult faţă de programul obişnuit de lucru: 9:00-17:00. Agenţiile care vor funcţiona potrivit noului program de lucru se află în toate judeţele şi în municipiul Bucureşti, fiind selectate în funcţie de volumul operaţiunilor bancare derulate, precum şi de poziţionarea accesibilă faţă de client, în zona centrală a marilor oraşe. BRD-Groupe Société Générale este cea de-a doua bancă din România după totalul activelor. BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. (Dana Chiru)
100 de ani de magiun de Topoloveni
Compania Sonimpex Topoloveni va organiza, în 12 septembrie, tradiţionala zi a porţilor deschise la Fabrica de Magiun Topoloveni, în acest an evenimentul marcând intrarea fabricii în cel de-al 100-lea an de existenţă şi în era BIO, prin lansarea pe piaţă a primei şarje de magiun de prune Topoloveni certificat BIO. Potrivit companiei, documentele istorice - monografia Topoloveniului, Arhivele Statului şi alte hrisoave - vorbesc de începuturile Fabricii de magiun din Topoloveni la 1914, înainte de intrarea României în primul Război Mondial. Maximilian Popoviciu a fost cel care a pus bazele funcţionării acesteia, pe principiile preparării magiunului de prune în gospodăriile ţărăneşti locale: în cazane cu pereţi dubli cu abur, care să imite oalele de lut introduse în cuptoare de pământ de către gospodine. Compania precizează că nicio altă fabrică de conserve din România nu mai produce magiunul de prune după metoda tradiţională, aşa cum se întâmplă în Fabrica de Magiun Topoloveni. Aici cazanele au pereţi dubli prin care circulă abur tehnologic, astfel că magiunul de Topoloveni se prepară fără foc - ci la abur, la o temperatură menajantă, care asigură produsului finit conservarea nutrienţilor din fructele proaspete: macroelementele, microelementele, fibrele alimentare sau antioxidanţii. (Alina Stan)
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau