Este Bitcoin aurul milenial?

bit2

Dimensiune font:

| 27-12-2022 10:51

Meta descriere: Experții și-au exprimat credința că Bitcoin va deveni, fără îndoială, aurul viitorului. Iată de ce Bitcoin este aurul milenial.

Mai mulți cercetători și experți de pe piețele financiare au stabilit că Bitcoin poate reprezenta o protecție mai bună împotriva inflației decât aurul. După cum susține un profesor, Bitcoin a înlocuit metalele prețioase precum aurul și diamantele în mintea tinerilor investitori. În timp ce majoritatea investitorilor tineri înclină spre Bitcoin din cauza avantajului său tehnologic, statisticile de pe piață arată, de asemenea, că performanța aurului a scăzut în ultimii ani.Pentru mai multe informatii Immediate Edge click aici
2021 a fost cel mai prost an al aurului din 2015, pierzând 5,81% din valoare. Totuși, Bitcoin a câștigat aproximativ 60%, deoarece indicele S&P 500 a crescut cu aproximativ 30% în aceeași perioadă. Bitcoin este în prezent cea mai apreciată criptomonedă, atrăgând investitori din întreaga lume. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor nu înțeleg de ce înlocuiește din ce în ce mai mult aurul. Următorul articol discută calitățile unice ale Bitcoin pentru a înțelege de ce unii experți îl consideră aurul milenial.
Profituri în scădere
De zeci de ani, oamenii au considerat metalele prețioase precum aurul ca fiind cele mai avantajoase instrumente de depozitare a valorilor. Totuși, aceste păreri au luat din ce în ce mai mult o întorsătură diferită de la apariția criptomonedelor. Unul din motivele schimbării bruște este profitabilitatea în scădere a aurului din ultimii ani.
Aurul a devenit cunoscut în mod tradițional ca fiind o clasă de active cu protecție împotriva inflației, dar recent nu a reușit să fie la înălțimea așteptărilor investitorilor. Aurul a manifestat una dintre cele mai proaste performanțe în 2021, încheind anul la 1.800 de dolari. Între timp, Bitcoin a crescut cu până la 70% până la sfârșitul anului 2021. Un expert spune că fiecare guvern imprimă prea mulți bani, și astfel aurul nu mai are valoare. Acest lucru a determinat mai mulți investitori să susțină moneda Bitcoin în detrimentul aurului.
O protecție mai bună împotriva inflației
În prezent, mulți investitori sunt încrezători că Bitcoin poate oferi o protecție mai bună împotriva inflației decât metalele prețioase, așa cum s-a sugerat mai sus. Guvernele pot influența de obicei oferta de aur și utilizarea acestuia în economiile lor, în principal prin politicile monetare. Acest lucru lasă aurul expus diferitelor riscuri inflaționiste care ar putea avea un impact negativ asupra investitorilor dacă piețele încep să aibă pierderi.
Pe de altă parte, Bitcoin este un activ pentru investiții descentralizat, care nu este restricționat de nicio entitate centrală. Acest lucru înseamnă că niciun guvern sau instituție nu poate manipula aprovizionarea și utilizarea sa. Deși prețurile Bitcoin sunt foarte volatile, inventatorii săi au creat măsuri adecvate pentru a proteja investitorii împotriva inflației. De exemplu, Bitcoin are doar un plafon fix de aprovizionare de 21 de milioane de jetoane. Minerii au fabricat până în prezent aproximativ 19 milioane de Bitcoin.
Aprovizionarea cu Bitcoin este, de asemenea, supusă reducerii la jumătate, un proces care reduce la jumătate numărul de recompense emise către mineri la fiecare patru ani. Acest lucru face ca Bitcoin să fie mai puțin, iar cererea de pe piață crește zilnic, permițându-i să se aprecieze în timp. Descentralizarea Bitcoin și aprovizionarea limitată îi permit să reziste inflației în timp, înlocuind metalele prețioase.
Mulți investitori instituționali timpurii, sceptici cu privire la Bitcoin, au arătat recent un interes în creștere pentru Bitcoin, acumulând rezerve uriașe pentru a-și diversifica și a-și proteja averea de inflație. Rapoartele din industrie arată că sume uriașe de bani au trecut recent din aur în Bitcoin, fiind pe poziția numărul unu ca protecție împotriva inflației.
Avantaj tehnologic
Lumea se îndreaptă rapid către o economie digitalizată, ceea ce i-a determinat pe tinerii investitori să caute investiții alternative bazate pe tehnologie, cum ar fi criptomonedele. Spre deosebire de aur, Bitcoin este un activ virtual tranzacționat exclusiv online. Iată pagina oficială a uneia dintre piețele de renume pentru tranzacții cu Bitcoin. Mai mulți investitori tineri văd Bitcoin ca pe un activ de investiții inteligent, potrivit pentru economia digitală. Este un activ pe care oricine îl poate folosi pentru a depozita averea pe termen scurt sau lung în toată lumea, fără vreo intervenție externă.
Deși Bitcoin are caracteristici unice față de aur, ele au și unele avantaje comune. Cu toate acestea, Bitcoin are un potențial de creștere semnificativ și un avantaj tehnologic care îl face mai atractiv pentru tinerii investitori. În plus, Bitcoin oferă și o protecție mai bună împotriva inflației decât metalele prețioase precum aurul.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Eurostat: România, în topul țărilor europene cu cel mai mare număr de găini ouătoare
05/05/2024 07:30

Potrivit unui raport Eurostat, Romania este unul dintre tările cu cel mai mare număr de găini ouătoare din Uniunea Europeană In 2022, Romania detinea peste 38,7 milioane de găini ouătoare, clasandu-se, ...

LOTO 6/49 din 4 mai 2024. Rezultate Loto 6/49, Loto 5/40 și Joker sâmbătă, 4 mai
04/05/2024 22:21

 Loteria Romană a organizat sambătă, 4 mai 2024, Tragerile Speciale Loto ale Sărbătorilor de Pasti.   Loto 6/49 din 4 mai, tragerea principală: 16, 6, 13, 44, 18, 19  Loto 6/49 trage ...

Programul magazinelor de Paște. Unde puteți face ultimele cumpărături?
04/05/2024 10:58

 Programul magazinelor de Paste. Iată unde puteti face ultimele cumpărături. Dacă nu ati apucat să vă faceti toate cumpărăturile de care aveti nevoie inainte de Paste, trebuie să stiti, magazinel ...

Rezervele BNR au scăzut la 69,7 miliarde euro
03/05/2024 07:18

  Redeschiderea pietei pentru o singură sedintă, după ziua de 1 mai si inainte de minivacanta de Paste, nu a adus schimbări semnificative ale cursului euro, chiar dacă au crescut iesirile de capital ...

Scandal la Luduș după închiderea Fabricii Leoni. 200 de oameni au ieșit în stradă
02/05/2024 16:30

Aproximativ 200 de angajaţi ai Fabricii LEONI din Luduş au protestat, joi, după decizia de inchidere a punctului de lucru, solicitand să li se respecte drepturile sociale. Fondatorul grupului de iniţiativ ...

BIZZ Accelerator, cel mai amplu proiect de educație pentru antreprenorii și managerii din România
02/05/2024 07:13

Într-un context economic in care antreprenoriatul romanesc cunoaste o expansiune rapidă, dar adesea haotică, Stefan Mandachi, impreună cu economistul Iancu Guda, lansează BIZZ Accelerator, un program ...

Peste 5.300 antreprenori din regiunea Moldovei au renunțat la afaceri!
01/05/2024 13:22

Numărul societăţilor comerciale şi al persoanelor fizice autorizate (PFA) care au iesit din sistemul economic, in primele trei luni din an, au ajuns, in regiunea de Nord-Est, la 5.391, cu aproape 20 la sut ...

Trenuri suplimentare de 1 Mai și Paște
30/04/2024 14:30

CFR Călători va asigura un program de transport special cu prilejul minivacanţei de 1 Mai şi Paşte, pentru facilitarea deplasării pasagerilor spre destinaţiile de vacanţă, dar şi spre domiciliu. Prin ...

S-a ieftinit mălaiul
30/04/2024 13:47

Preţurile produselor agricole au scăzut cu 18,69% in luna februarie 2024, comparativ cu luna februarie 2023, potrivit Buletinului statistic de preţuri al Institutului Naţionale de Statistică, in care se me ...

CNAIR a desemnat câștigătorul contractului necesar finalizării studiului de fezabilitate al Autostrăzii Braşov-Bacău
30/04/2024 13:36

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat, marţi, caştigătorul pentru contractul necesar finalizării studiului de fezabilitate al Autostrăzii Braşov-Bacău, respect ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei