O garsonieră din București costă 250.000 de euro. Locul de parcare, încă 38.000
Dimensiune font:
O garsonieră din București costă nu mai puțin de 250.000 de euro. Dacă vrei și loc de parcare, prețul se apropie rapid de 300.000 de euro.
Este vorba despre cea mai scumpă garsonieră din București. Are cel mult 40 de mp utili, dar dezvoltatorii mizează pe pe poziţii ultracentrale şi blocuri moderne, cu multe facilităţi. Și da, există cumpărători pentru aceste locuințe, mulți plătind cu banii jos, cash, fără a se împrumuta la bănci.
Conform Observator, una dintre cele mai scumpe garsoniere din Capitală se vinde într-un nou proiect de locuințe de lângă Teatrul Național. Garsoniera are o suprafață utilă de 40,8 metri pătrați. Costă 255.000 de euro, adică peste 6.000 de euro pe metru pătrat util... unde mai pui că dacă vrei și un loc de parcare, acesta mai costă încă 38.000 de euro. Locul de parcare costă cât o garsonieră dintr-un bloc interbelic din apropiere.
Și dacă prețul pare prea mare pentru ce oferă, aflați că există cumpărători în piață. Multe garsoniere sunt rezervate încă de la faza de proiect, iar mulți cumpărători aleg să le plătească cu banul jos.
David Grigorescu, preşedintele Asociaţiei de Dezvoltatori Imobiliari Bucureşti, a declarat, pentru sursa citată: “Totul pleacă de la locaţie, o locaţie excepţională cu un proiect foarte bun, un proiect premium, o terasă superbă, o privelişte superbă pot duce preţul chiar și la acel nivel de 200.000 de euro. Şi pentru garsonierele mai scumpe există un public țintă care își doreşte un produs premium și plătește pentru asta.”
În schimb, pentru garsonierele din centrul Capitalei, care sunt în blocurile vechi, cererile sunt mult mai mici. După București, cele mai scumpe garsoniere se află în Cluj (240.000 de euro), Constanța (150.000 de euro) și Iași (120.000 de euro).
Iată la ce să fii atent/ă când îți cumperi o locuință:
Înainte de a vă cumpăra un apartament ar fi bine să citiți legea locuinței. Veți afla că fiecare spațiu de locuit trebuie să îndeplinească niște exigențe minimale. Așa vă veți asigura că nu dați banii pe ceva care nu este construit conform standardelor.
Astfel aflați că legea locuinței prevede că fiecare spațiu de locuit trebuie să aibă:
1. Acces liber individual la spaţiul locuibil, fără tulburarea posesiei şi a folosinţei exclusive a spaţiului deţinut de către o altă persoană sau familie;
2. Spaţiu pentru odihnă;
3. Spaţiu pentru prepararea hranei;
4. Grup sanitar;
5. Acces la energia electrică şi apa potabilă, evacuarea controlată a apelor uzate şi a reziduurilor menajere.
Câți metri pătrați trebuie să aibă un apartament în funcție de numărul de camere
Totodată, potrivit legii locuinței, un apartament cu două camere trebuie să aibă o suprafață utilă de minimum 39 mp, cel cu trei camere – 66 mp, iar o garsonieră – 37 mp. Înălțimea liberă minimă a camerelor de locuit trebuie să fie de 2,55 m, cu excepția mansardelor. În cazul apartamentelor cu 4 camere suprafața utilă trebuie să fie de 74 mp, în cazul celor cu 5 camere, de 87mp. Lăţimea minimă de circulaţie a coridoarelor şi a vestibulului din interiorul locuinţei va fi de 120 cm.
"Suprafaţa camerei de zi de la locuinţa cu o cameră include spaţiul pentru dormit. Locul de luat masa poate fi înglobat în bucătărie sau în camera de zi. Înălţimea liberă minimă a camerelor de locuit va fi de 2,55 m, cu excepţia mansardelor, supantelor şi nişelor, la care se va asigura un volum minim de 15 m3 de persoană. Suprafaţa locuibilă este suprafaţa desfăşurată a încăperilor de locuit. Ea cuprinde suprafaţa dormitoarelor şi a camerei de zi.", se mai precizează în lege.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau