Ce este metoda Sedona? Cum ne poate ajuta să fim mai sănătoși?
Dimensiune font:
Metoda Sedona este o tehnica de controlare a emotiilor, prin acceptarea lor, si apoi renuntarea la ele. Este o metoda simpla si eficienta care poate inlatura depresiile, anxietatea, stresul, dependentele, starile de vinovatie, poate de asemenea ajuta la depasirea pierderilor, marirea energiei, dobandirea independentei financiare.
Cel ce a inventat aceasta metoda este Lester Levenson, un om de afaceri american, care dupa ce s-a imbolnavit grav, a fost trimis acasa de doctori, dandu-i-se doar cateva luni de supravietuire. Lester era un om de succes, realizat pe plan profesional, cat si financiar, dar viata personala era distrusa. Era singur, nu avea familie, iar acum era pe moarte. El si-a dat seama ca toate cunostintele sale intelectuale, tot succesul si banii acumulati nu-l faceau fericit, iar momentele sale cele mai implinite au fost cele in care a iubit. Astfel el a realizat ca in momentul in care femeia pe care o iubea nu i-a impartasit dragostea, el a facut ulcer, din cauza neacceptarii unui asemenea refuz din partea ei. Iertand-o, acum, dupa atatia ani, acest lucru i-a adus o usurare. In curand a inceput sa ierte pe toata lumea pe care era suparat, inlocuind sentimentele negative cu cele pline de iubire si recunostinta. Pentru ne schimba gandirea intr-una pozitiva, Lester ne indica cea mai rapida cale:
“Alegand iubirea, gandurile tale devin pozitive.Gandurile sunt mai puternice decat actiunea, sunt initiatorul ei.”
In scurt timp,vindecandu-si emotiile si-a vindecat toate bolile. Pe langa folosirea sentimentelor de iertare si iubire el a mai folosit tehnica de renuntare a dorintei de a schimba situatia.
“Daca nu ne place ce se intampla in lume, tot ce trebuie sa facem este sa ne schimbam constiinta-si lumea intreaga se va schimba pentru noi.”
Dar ce inseamna de fapt releasing-renuntarea ?
“Aducerea gandului din subconstient, in constient, si o data observata negativitatea lui, renunti la el. Pentru ca din moment ce gandul este subconstient nu poti renunta la el.”
De multe ori ies la suprafata crocodili, adica probleme importante, dificil de recunoscut ca le ai, si instinctiv, tindem sa le tinem cat mai adanc ascunse in subconstient. Iar o data ce ies la suprafata, prima reactie este sa le infruntam :”Eu? Nu pot eu sa am problema asta.” In acest caz, Lester ne sfatuieste sa fim calmi si sa pastram o atitudine de observatori ai situatiei pana in momentul cand nu mai avem la ce sa renuntam(release), adica pana in momentul cand Egoul se dizolva.
Cum putem intelege mai bine tehnica renuntarii?
Cel mai usor este sa luati in mana un creion, de exemplu, si sa-l strangeti cu putere, cat de tare puteti. Incepeti sa strangeti mai tare. Curand puteti simti tensiunea in intreg corpul.
Apoi relaxati mana. Simtiti sentimentul acela de inclestare a degetelor in jurul creionului. Acest sentiment este foarte similar cu cel al retinerii tuturor emotiilor negative in subconstient. Acum lasati creionul sa cada pe jos. Nu este un sentiment minunat, dupa acea inclestare? Imaginati-va, deci, ce poate face renuntarea la a mai tine atat de multe sentimente negative in subconstient.
Exercitiu: De fiecare data cand aveti un sentiment negativ care va apasa, intrebati-va: “As putea sa renunt la el?” Este util sa acceptati acel sentiment, iar apoi sa constientizati faptul ca este alegerea voastra sa renuntati la el, si faceti aceasta alegere, devenind liberi.
Practicate zilnic, aceste exercitii nu numai ca ne elibereaza sufletul, dar ne si fac mai constienti de tiparele gandirii noastre, ajutandu-ne sa le depasim si sa obtinem adevarata libertate.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau