Cum să faci din dormitorul tău cel mai odihnitor spaţiu. 5 ponturi de mare ajutor
Dimensiune font:
Dormitorul este sau ar trebui să fie cel mai relaxant spaţiu dintr-o locuinţă. Aici, fiecare persoană petrece poate cel mai mult timp într-o viaţă, având în vedere că minimum 8 ore pe zi reprezintă timpul recomandat de somn pentru o persoană adultă, iar în cazul copiilor şi al bebeluşilor acesta este mult mai mare.
Un spaţiu odihnitor contribuie la un somn odihnitor şi implicit la o viaţă sănătoasă. De multe ori, oamenii confundă somnul prelungit cu odihnă de calitate, dar adevărul este ca un somn de câteva ore, care se desfăşoară într-un cadru optim, îi poate face să se trezească mult mai revigoraţi, faţă de cei care au dormit toată noaptea, fără întrerupere.
Sunt mai multe modalităţi de îmbunătăţire a spaţiului de dormit, astfel încât să devină odihnitor:
Mare grijă că patul să fie de foarte bună calitate!
Cu siguranţă, nu este o surpriză pentru nimeni faptul că patul reprezintă piesa centrală a unui dormitor. De aceea este foarte important să fie ales unul de foarte bună calitate, realizat, de exemplu, din fier forjat şi cu tapiţerie, astfel încât să fie şi rezistent, dar şi deosebit de confortabil.
Saltele din spumă cu memorie: confort la superlativ
Cel mai probabil, toată lumea a auzit de acele saltele cu memorie ce sunt la mare căutare în ultimii ani, pentru că oamenii au descoperit cât de confortabile pot fi!
Indiferent ca somnul este unul de zi, de 1-2 ore sau de noapte (de minim/maxim 8 ore), cel care doarme pe o astfel de saltea se va trezi odihnit şi relaxat. În plus, poziţia corpului şi implicit a coloanei vertebrale este una optimă, ceea ce este un beneficiu important pentru o postură corectă şi pentru evitarea problemelor de spate. Trebuie alese însă acele modele de saltele adecvate fiecărei persoane.
Straturi din cearşafuri, paturi şi perne
Designerii din interior considera că un pat realizat în straturi (din paturi, cearşafuri şi perne), în nuanţe plăcute şi relaxante creează o atmosferă prielnică pentru un somn de poveste, potrivit experţilor de la rame-pat.ro. Lenjeria de pat poate fi una simplă, dar neapărat trebuie să fie de bună calitate, din ţesături naturale (preferabil, bumbac). Acest material este indicat atât în sezonul cald, cât şi în cel rece, asigurând un confort sporit, indiferent de temperatură.
Priveliştea potrivită aduce somnul
Priveliştea este foarte importantă pentru că ea poate crea starea optimă pentru un somn bun. Ce privesc oamenii când se pregătesc de culcare, dar şi când se trezesc îi influenţează, pentru că le poate schimba starea de spirit, indiferent de condiţia de sănătate pe care o au. Chiar şi persoanele imobilizate, care îşi petrec viaţa într-un pat medical electric, se pot desfăta cu o privelişte relaxantă, indiferent că este oferită prin geamurile locuinţei sau că este vorba de un perete frumos amenajat şi inspirational, prin culorile alese, prin flori sau alte „artificii”. Paturile electrice sunt prin excelenţă o opţiune de luat în calcul pentru îngrijirea în cele mai bune condiţii a persoanelor bolnave, fiind de mare ajutor şi pentru îngrijitorii acestora.
Lumina caldă, somn liniştit
Se ştie cât de importantă este lumina în viaţa oamenilor, aducându-le sănătate și o stare de spirit pozitivă. Pentru a amenaja un dormitor odihnitor, trebuie să se ţină cont şi de acest aspect. Lampa de pe noptieră trebuie să fie una care emite lumină caldă, foarte scăzută în intensitate, pe timpul nopţii.
În concluzie, în primul rând, somnul odihnitor se obţine într-un pat confortabil şi de calitate.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau