Delta Clinic Dent îți dezvăluie: Cum să îți păstrezi zâmbetul alb fără proceduri costisitoare
Dimensiune font:
Delta Clinic Dent îți dezvăluie: Cum să îți păstrezi zâmbetul alb fără proceduri costisitoare
Culoarea albă a dinților este un indicator important al sănătății orale, asociată totodată cu beneficii psihosociale, inclusiv creșterea cu stimei de sine. Totuși, nu toate persoanele sunt dispuse sau au posibilitatea de a investi în tratamente avansate de estetică dentară. Pentru a răspunde diversității nevoilor fiecăruia, Delta Clinic Dent oferă soluții cu costuri reduse, bazate pe principii clinice și dovezi științifice, care contribuie la prevenirea decolorării și la menținerea sănătății dentare pe termen lung.
Factori care influențează culoarea dinților
Îngălbenirea și decolorarea dinților sunt procese naturale cauzate de îmbătrânire, dietă, și de anumite obiceiuri, precum fumatul. Pigmenții din alimente și băuturi (precum cafeaua, vinul roșu și ceaiul) pot pătrunde în stratul de smalț și pot altera culoarea dinților. De asemenea, anumite medicamente, fluorul în exces, cât și uzura fizică contribuie la apariția unor modificări cromatice.
În funcție de situație, pentru a corecta problemele de culoare a dinților poate fi necesar fie un tratament de estetică dentară, fie un tratament efectuat de un medic ortodont bun. Deși tratamentele ortodontice au ca scop principal corectarea problemelor de aliniere a dinților, ele pot contribui indirect și la îmbunătățirea aspectului general al zâmbetului, inclusiv la prevenirea acumulării plăcii bacteriene, care poate duce la pete și decolorări.
Strategii de menținere a culorii albe a dinților
De cele mai multe ori, problemele de aspect ale danturii, inclusiv culoarea galbenă a dinților, se asociază cu prezența în exces a plăcii bacteriene și implicit cu o igienă orală neadecvată. De aceea, primul pas în menținerea zâmbetului curat îl reprezintă curățarea cu regularitate a danturii. Modul în care vă îngrijiți dantura, nu doar frecvența cu care o faceți, influențează semnificativ sănătatea dinților, un aspect adesea neglijat.
Pentru ca periajul dentar să fie eficient, recomandăm utilizarea periuțelor de dinți cu peri medii sau moi și a unei paste de dinți cu fluor, care contribuie la remineralizarea smalțului. În timpul periajului, este important să nu aplicați o presiune exagerată asupra dinților, pentru a nu deteriora smalțul și a evita retracția gingivală. Presiunea excesivă poate duce la abraziunea smalțului, expunând dentina și crescând riscul de apariție a sensibilității dentare. O tehnică corectă de periaj, care include mișcări circulare și o atenție deosebită la linia gingivală, contribuie la o curățare eficientă, fără a compromite integritatea țesuturilor dentare și gingivale.
Opțiuni accesibile pentru albirea dentară
Pentru pacienții care doresc o nuanță mai deschisă, fără a apela la proceduri scumpe, există și metode accesibile, sigure și neinvazive, care oferă rezultate vizibile și durabile.
Albirea cu peroxid de carbamidă sau peroxid de hidrogen
Albirea dentară cu produse pe bază de peroxid, disponibilă în formule adaptate pentru uz casnic (sub supraveghere medicală), este o opțiune eficientă. Prin acțiunea acestora, compușii pigmentari sunt descompuși, redând dinților o nuanță mai deschisă, cu un risc minim de sensibilitate dentară. Albirea dentară poate fi efectuată, de asemenea, de către medicul stomatolog, inclusiv la noi, în cabinet stomatologic Delta Clinic.
Deși costurile albirii profesionale sunt mai mari decât cele ale albirii realizate acasă, acestea vor fi semnificativ mai mici comparativ cu costurile altor tratamente de estetică dentară, cum ar fi fațetarea dentară, indiferent de ce tipuri de fatete dentare se utilizează.
Periajul cu bicarbonat de sodiu
Bicarbonatul de sodiu este un compus chimic cu o ușoară abrazivitate, ce poate contribui la îndepărtarea petelor de pe suprafața dinților. Este utilizat frecvent ca ingredient activ în multe paste de dinți pentru albire, datorită capacității sale de a „șlefui” delicat petele externe, cauzate de alimente, băuturi și tutun. Totuși, periajul cu bicarbonat de sodiu trebuie făcut cu moderație, deoarece utilizarea prea frecventă poate duce la deteriorarea smalțului dentar.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau