Pericolele dietei Keto pe care trebuie să le știi înainte de a începe acest regim alimentar

R (1)

Dimensiune font:

| 08-11-2021 09:15


Chiar dacă dieta ketogenică, sau dieta keto, a crescut în popularitate în ultimii ani, aceasta există de fapt în domeniul medical de aproape un secol. Cu toate acestea, dieta keto nu a fost creată sau studiată inițial pentru pierderea în greutate.

Credeți sau nu, a fost concepută pentru a trata epilepsia, potrivit unui studiu publicat în Frontiers in Neuroscience. Cu toate acestea, odată ce oamenii au început să promoveze ideea că keto este o opțiune excelentă pentru a pierde în greutate în timp ce se consumă alimente precum unt și șuncă, a devenit ca o opțiune de dietă la modă. Și mulți oameni raportează rezultate de succes.

Singura problemă? Ei bine, nu există studii privind efectele pe termen lung ale acestui mod de alimentație, subliniază Penn Medicine. Așa că, deși oamenii sunt entuziasmați de scăderea cifrelor de pe cântar, nu se știe ce se întâmplă cu corpul lor în interior. Totul, de la sănătatea inimii lor la sănătatea digestivă, ar putea fi în pericol.

Risc crescut de colesterol ridicat

Lucrul care îi atrage pe cei mai mulți oameni la dieta keto este, probabil, ceea ce o face cea mai periculoasă: este vorba despre un aport ridicat de grăsimi. Mai exact, este vorba despre un aport ridicat de grăsimi saturate. În timp ce fiecare dietă are nevoie de o anumită cantitate de grăsimi, keto necesită ca o persoană să obțină undeva în jur de 90% din caloriile zilnice din grăsimi, potrivit Harvard Medical School.

Deficiențe de nutrienți

Prin limitarea strictă a aportului de carbohidrați, corpul tău intră într-un mod de înfometare cunoscut sub numele de cetoză, în care ficatul tău începe să descompună grăsimea stocată în compuși numiți cetone pe care corpul tău îi poate folosi pentru energie, potrivit Health. Problema este că, atunci când spunem "limitarea strictă", ne referim la strict.

Cei care țin dieta Keto pot avea doar aproximativ 20 până la 50 de grame de carbohidrați pe zi dacă organismul lor va intra în cetoză. Și pentru că este nevoie de câteva zile pentru ca organismul tău să intre în această stare, nu există flexibilitate în ceea ce privește consumul unei cantități moderate de carbohidrați la orice masă, potrivit Healthline.

Menținerea unui aport de carbohidrați atât de limitat înseamnă că trebuie să evitați multe alimente nutritive - multe fructe, legume și cereale integrale sunt scoase de pe această listă. Și, potrivit Health, aceste limitări pe termen lung ale dietei tale ar putea să te expună la riscul unor deficiențe nutritive grave, deoarece nu primești suficiente alimente care conțin vitamine și minerale vitale.

Stres asupra rinichilor și ficatului tău

Deși știința este încă neconcludentă, unii medici au început să teoretizeze că dietele de tip keto pot duce la probleme precum pietre la rinichi și ficat gras din cauza nivelului extrem de ridicat de grăsimi. Business Insider explică faptul că cantitatea de carne și de pește pe care o consumă cei care țin dieta keto poate crea niveluri exagerate de calciu și acid uric în organism. Acest acid uric se poate apoi solidifica în urină și se poate forma în pietre la rinichi. Aceste depozite minerale solide trebuie apoi să fie eliminate din organism prin intermediul sistemului urinar. Acidul uric se poate forma, de asemenea, în cristale de urat, ceea ce duce la gută.

Este important de reținut că aceste afecțiuni nu sunt legate în mod concludent de o dietă ketogenică. Mai exact, medicii nu sunt siguri dacă acest lucru are mai mult de-a face cu echilibrul nutrițional (multe grăsimi și puțini carbohidrați), cât cu consumul mare de carne. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:42

1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62719, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62720, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 1.374 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62721, Carte funciara 62721; -teren in suprafata de 1.165 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62722, Carte funciara 62722; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 94/17.10.2024. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 4.250 mp, situat in extravilanul satului Razboieni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62548, Carte funciara 62548; -teren in suprafata de 3.080 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 61364, Carte funciara 61364; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 89/27.07.2023. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
Minciuna - adevărul actual incontestabil
14/11/2024 14:53

Minciuna - adevărul actual incontestabil Minciuna este fie un semn de slăbiciune, fie o menajare a celui mintit. Cand este o menajare apare ocazional, cand este o slăbiciune devine o obisnuintă. La i ...

Povestea fascinantelor metale preţioase
14/11/2024 13:50

Povestea fascinantelor metale preţioase De-a lungul secolelor, aurul si argintul au fascinat omenirea, cucerind inimile si imaginatiile prin frumusetea lor strălucitoare si valoarea lor incontestabilă. Aces ...

Care este secretul unei căsnicii fericite?
14/11/2024 13:00

Care este secretul unei căsnicii fericite? Cand bărbatul ii va spune soţiei lui „te iubesc”, ea se va imbrăca in lumină, ca să-şi dăruiască strălucirea alesului ei pentru orice reuşit ...

Părinţi de adolescenţi. Cum abordăm problemele adolescenței contemporane
13/11/2024 16:03

Părinţi de adolescenţi. Cum abordăm problemele adolescentei contemporane Pentru a intelege universul adolescentilor, e nevoie să cunoastem cele 7 probleme mari cu care se confruntă orice adolescent conte ...

Uitarea, un semn al unei slăbiri a memoriei sau există și beneficii?
13/11/2024 14:35

Uitarea, un semn al unei slăbiri a memoriei sau există si beneficii? De ce uităm? Uitarea face parte din viata noastră de zi cu zi. Poate ai pătit să intri intr-o cameră si să uiti de ce ai mers acol ...

Rolul Inteligenței Artificiale în soluțiile pentru schimbările climatice
13/11/2024 12:42

Rolul Inteligentei Artificiale in solutiile pentru schimbările climatice Află cum inteligenta artificială transformă lupta impotriva schimbărilor climatice, oferind solutii inovative pentru reducerea e ...

Când ai nevoie de o saltea superortopedica?
13/11/2024 11:52

Cand ai nevoie de o saltea superortopedica?  Timpul de odihnă este esential pentru sănătatea fizică si mentală, iar una dintre componentele de bază ale unui somn de calitate este achizitionarea unei ...

Ritualul de beauty complet: ce trebuie să ai pe măsuța de toaletă
12/11/2024 14:35

Ritualul de beauty complet: ce trebuie să ai pe măsuta de toaletă Un ritual de beauty complet pentru ingrijirea pielii incepe cu o rutină de skin care atent creată şi se incheie cu un machiaj adecvat tip ...

De ce absorbția creatinei lichide poate fi mai rapidă decât varianta sub formă de pulbere?
12/11/2024 11:36

De ce absorbtia creatinei lichide poate fi mai rapidă decat varianta sub formă de pulbere? Poză de Li Sun pe Pexels.com În lumea suplimentelor sportive, creatina este deseori mentionată ca un aliat ...

 Cum să alegi invitațiile perfecte pentru nunta ta?
12/11/2024 11:18

 Cum să alegi invitatiile perfecte pentru nunta ta?  Alături de rochia de mireasă, invitatiile de nuntă sunt printre primele alegeri pe care le fac viitorii miri. Acestea reprezintă o mare parte ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei