Ziua Păsărilor
Dimensiune font:
Evenimente de observare a păsărilor vor fi organizate în mai multe oraşe din ţară, în perioada 30 martie – 7 aprilie, a informat, marţi, Societatea Ornitologică Română.
Pe data de 1 aprilie este sărbătorită Ziua Păsărilor, prilej cu care oamenii sunt îndemnaţi să iasă în natură şi să se bucure de spectacolul oferit de înaripate.
‘Ziua Păsărilor este o oportunitate de a ne reconecta cu natura şi de a observa păsările din jurul nostru şi ecosistemele în care trăiesc alături de noi. Lansăm astfel invitaţia de a ieşi în natură alături de familie şi prieteni şi de a observa păsările din sau de lângă oraşe. Puteţi să luaţi cu voi un binoclu şi un ghid de identificare a speciilor de păsări şi să vă bucuraţi de spectacolul sonor şi vizual oferit de înaripate’, a transmis SOR.
Directorul executiv al organizaţiei, Dan Hulea, atrage atenţia asupra faptului că în condiţiile în care ‘schimbările climatice şi degradarea habitatelor ameninţă populaţiile de păsări la nivel global’ este mai importantă ca niciodată implicarea în conservarea şi protejarea acestor specii.
‘Ziua Păsărilor ne oferă oportunitatea de a reflecta la impactul nostru asupra mediului şi de a lua măsuri pentru a proteja păsările şi ecosistemele fragile în care trăiesc. Este necesar să devenim conştienţi că nici noi oamenii nu vom putea trăi într-o lume în care natura este degradată. În plus, observarea păsărilor poate avea beneficii semnificative asupra sănătăţii noastre mentale şi fizice. Potrivit studiilor recente, petrecerea timpului în natură, în special în prezenţa păsărilor, poate reduce stresul, îmbunătăţi starea de spirit şi spori starea generală de bine’, a declarat Dan Hulea.
Andreea Oprea, responsabil comunicare SOR, a precizat că în mai multe oraşe din ţară membri, parteneri şi voluntari ai Societăţii Ornitologice Române vor organiza o serie de evenimente, inclusiv tururi ghidate. Totodată, oamenii sunt îndemnaţi să iasă în natură, să monteze un cuib, să privească păsările şi să se informeze despre viaţa acestora. Pentru că data de 1 aprilie va pica într-o zi de luni, au fost propuse următoarele ieşiri în natură:
* Agigea – sâmbătă, 30 martie, ora 13,00, Staţiunea Biologică Marină Ioan Borcea;
* Brăila – sâmbătă, 30 martie, Seaca şi Lacu Sărat I şi II;
* Cluj – sâmbătă, 30 martie, ora 10,30, Cheile Turzii;
* Sibiu – sâmbătă, 30 martie, ora 9,00, baraj Racoviţa pe Olt;
* Alba Iulia – duminică, 31 martie, ora 16,00, la pista de biciclete de pe Dealul Mamut, punct de întâlnire Restaurantul Panoramic;
* Buzău – duminică, 31 martie, ora 11,30, Parcul Crâng;
* Bistriţa – luni, 1 aprilie, 11,00, Parcul Oraşului;
* Iaşi – duminică, 31 martie, ora 10,00, Delta Moldovei; luni, 1 aprilie, ora 10,00, Grădina Botanică; vineri, 5 aprilie, la Muzeul Pogor ‘Primăvara în lumea păsărilor şi în Parcul Pogor’; sâmbătă, 6 aprilie, Codrii Iaşului; duminică, 7 aprilie, ora 10,00, Parcul Copou;
* Piteşti – luni, 1 aprilie, ora 11,30, Baraj Lac Piteşti;
* Bucureşti – sâmbătă, 6 aprilie, ora 10,00, Parcul Sticlăriei; duminică, 7 aprilie, ora 9,00, Parcul Tineretului.
Datele sunt semnificativ influenţate de condiţiile meteorologice, vremea jucând un rol esenţial în desfăşurarea evenimentelor în aer liber, menţionează SOR
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau