De ce se aprind lumânări când oamenii mor, de fapt. De ce trebuie să le ții la căpătâiul lor
Dimensiune font:
De ce se aprind lumânări când oamenii mor, de fapt. S-a aflat de ce trebuie să le ții la căpătâiul lor. Lumânarea este o jertfă adusă Domnului. Lumânarea care se ține celui ce trece în lumea cealaltă ar trebui să fie din ceară curată, pentru că este mai luminoasă și pentru că nu produce fum.
S-a aflat ce rol are lumânarea pentru un om atunci când moare. De ce se pune lumânarea în mâna mortului
S-a aflat de ce se ține, de fapt, lumânări acelora care mor. Multă lume probabil că s-a întrebat de rolul lumânării aprinse atunci când un om moare și de ce se spune a murit fără lumânare sau a murit cu lumânare.
Dupa împrejurările în care este folosita în cult, lumânarea are diverse semnificații. Spre exemplu, lumânarea care se aprinde la citirea Evangheliei în consecință înseamnă lumina adevărului evanghelic care a trecut prin întunericul necredinței în care trăiau popoarele dinainte de apariția lui Iisus Hristos.
Lumanarile sunt nelipsite din viata oricarui om
Lumânările sunt prezente la toate evenimentele importante din viața unui om
De asemenea, lumănările sunt nelipsite de la marile slujbe-evenimente din viața oricărui om. Acestea sunt folosite de când ne naștem, la botez, la cununie, un alt eveniment important în viața unui om, precum și la moarte.
Astfel, la moarte, lumânarea semnifică lumina care se pune în mâna celui ce moare, când acesta își da sufletul, spre a-i călăuzi drumul de veci. În popor umblă vorba cum că cel ce ține lumânarea unui mort ia asupra sa toate păcatele mortului. Aceasta este o întrebare care face vâlvă printre mulți creștini. Biserica spune că este foarte fals. Nu se întâmplă așa ceva, ci este mai degrabă o onoare.
Ce reprezintă lumânarea
Lumânarea este semnul jertfei. Astfel, o lumânare care este bine lucrată nu scoate fum, nu picură ceară, ci se transformă toată în lumină. Această lumină este forma superioară de existenţă a materiei.
Din acest motiv Dumnezeu a făcut mai întâi lumina. Astfel, ținând lumânarea cuiva este ca şi cum l-ai călăuzi.
De ce este prezentă lumânarea la botez, dar și la cununie
La botez, nașul care ține lumânarea îl călăuzeşte pe cel proaspăt născut la Sfântul Botez spre viaţa în Iisus Hristos. De asemenea, la Cununie lumânarea este ținută spre o viaţă de familie binecuvîntată de Dumnezeu și plină de lumină.
Nu în ultimul rând, la înmormîntare lumânarea este ținută spre împărăţia cerurilor. Pe timpuri, în vremea Sfântului Apostol Pavel unii se botezau pentru cei morţi, iar asta nu înseamna deloc că le luau ei păcatele.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau