O mănăstire din Suceava a căzut pradă unui atac cibernetic. Hackerii au postat conținut indecent pe contul de socializare al lăcașului de cult
Dimensiune font:
O mănăstire din județul Suceava a livrat, fără să vrea, pe contul de socializare, conținut indecent. Lăcașul de cult a fost ținta unui atac cibernetic, iar hackerii au preluat controlul asupra contului de pe o platformă de socializare al mănăstirii.
Reprezentanții Arhiepiscopiei Suceava au confirmat că pagina Mănăstirii Dragomirna, care are peste 4.400 de urmăritori pe platforma de socializare, a fost compromisă de hackeri luna trecută.
„Această pagină este folosită pentru postări mai puțin adecvate. Acest lucru a fost posibil deoarece pagina nu era suficient de securizată și a fost ușor de preluat. Acesta este motivul pentru care am pierdut controlul asupra ei”, a declarat Flavian Sava, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.
Între timp, călugărițele au creat un nou cont și au îndemnat utilizatorii de internet să raporteze pagina veche, pentru a fi închisă. Nu a fost depusă nicio plângere la poliție.
România, a treia țară din lume preferată de hackeri: Ce donații cer pretinzând că sunt israelieni
România se află pe locul 3 în lume la numărul de ţinte vizate de o nouă înşelătorie informatică pe fondul conflictului Israel-Hamas, potrivit unei analize efectuate de specialiști în securitate cibernetică în 2023.
Specialiştii în securitate informatică ai Bitdefender au descoperit o nouă campanie de înşelătorie prin care hackerii încearcă să exploateze sentimentele donatorilor interesaţi să ajute victimele, după izbucnirea războiului dintre Israel şi gruparea teroristă Hamas, iar cele mai multe astfel de mesaje îi vizează pe utilizatorii din Rusia, Suedia şi România.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau