Zeciuiala, calea prin care ne sporim câștigurile
Dimensiune font:
O pratică amintită de Vechiul testament pentru a fi mai prosperi este zeciuiala. .
În timpurile străvechi, Avraam şi Iacov au respectat porunca de a plăti zeciuiala, ceea ce reprezenta a zecea parte din venitul lor integral. Când plătim zeciuiala noi ne arătăm credinţa faţă de Domnul. De asemenea, noi îi învăţăm pe copiii noştri importanţa acestei legi. Ei vor dori să ne urmeze exemplul şi să plătească zeciuială din toţi banii pe care-i primesc.
În ce moduri este zeciuiala mai mult un principiu al credinţei decât un principiu financiar?
Ce pot face părinţii pentru a-şi învăţa copiii să plătească zeciuială şi să înţeleagă importanţa acesteia?
Trebuie să dăm de bunăvoie
De ce este importantă atitudinea noastră atunci când plătim zeciuială?
Este important să dăm de bunăvoie. „Dacă cineva îşi plăteşte zeciuiala fără să se bucure de acest lucru, persoana respectivă va fi lipsită de o parte din binecuvântare. Ea trebuie să înveţe să dea cu bucurie, de bunăvoie şi cu veselie, şi atunci darul ei va fi binecuvântat”.
Apostolul Pavel ne-a învăţat că felul în care dăm este tot atât de important ca şi ceea ce dăm. El a spus: „Fiecare să dea după cum a hotărât în inima lui: nu cu părere de rău sau de silă, căci «pe cine dă cu bucurie, îl iubeşte Dumnezeu»” (2 Corinteni 9:7).
Cei care-şi plătesc zeciuiala şi celelalte donaţii sunt binecuvântaţi din plin. Ei se simt bine pentru că ajută la clădirea împărăţiei lui Dumnezeu pe pământ.
Zeciuiala reprezinta un concept din Vechiul Testament.
Oferirea zeciuielii era o cerinta a legii, prin care toti evreii trebuiau sa adune 10% din tot ceea ce castigau,si sa aduca la templu. Banii pot fi oferiți oricărei persoane care are nevoie, nu doar unui lăcaș de cult.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau