Adina Romanescu, de la Liceul de Informatică, a primit Premiul de Director al Anului 2021
Dimensiune font:
Directorul Liceului de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi, Adina Romanescu, a primit una dintre cele mai apreciate distincţii din domeniul Educaţiei, în cadrul Galei Premiilor pentru Directorii Anului 2021. Premiul de Director al Anului 2021 i-a fost conferit Adinei Romanescu chiar de preşedintele statului, Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, cu puţin timp înainte de desfăşurarea Galei. „Directorul Anului 2021 pentru Inovare” este premiul câştigat de directorul Şcolii Speciale din Paşcani, Cătălin Condrea.
Evenimentul a fost organizat miercuri seara de Asociaţia pentru Valori în Educaţie -AVE România, pentru al cincilea an, pentru a-i aduce în lumina reflectoarelor directorii de şcoli care au transformat imposibilul în posibil în anul şcolar 2020-2021.
„Este cel mai frumos telefon pe care l-am primit. Nici nu ştiţi câtă nevoie aveam de o astfel de veste!”, a spus, plină de emoţie, Adina Romanescu, în momentul în care a fost informată că îi revine premiul Directorul Anului 2021.„Iniţiativele noastre inovative, curriculare, au adunat anul trecut cel puţin trei ghiduri pe care le-am şi publicat. Unul dintre ele l-am oferit în dar profesorilor din întreaga ţară, cu prilejul Zilei Mondiale a Educaţiei. Nu ne-am oprit niciun moment. Prin cele 7 proiecte europene pe care le avem în derulare am dezvoltat competenţele antreprenoriale, IT, lingvistice pentru elevi, am creat companii sociale. Atelierele noastre de robotică CyLIIS sunt spaţii de învăţare, am adus dronele în zonele de clasă. Elevii noştri utilizează imprimante 3D la care imprimă piese pentru roboţi, au produs şi viziere transparente în timpul pandemiei. Fiecare elev este important, fiecare profesor este important în şcoala anului 2021”, spune, în filmul de prezentare, Adina Romanescu, directorul Liceului de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi.
La această competiţie au luat parte sute de directori de unităţi de învăţământ preuniversitar din toată ţara.
„Dedic premiul colegilor și elevilor mei. Toată aprecierea mea pentru cei care au venit să lucreze în echipă cu noi, pentru cei cu care am construit comunități de învățare. Liceul Teoretic de Informatică "Grigore Moisil" Iași este Școala anului 2021, o școală a viitorului, o școală Smart într-un Iași în care educația și industriile creative sunt branduri puternice. Acest premiu ne onorează. Vom încerca, cum am făcut-o și până acum să mobilizăm și alte școli să creeze resurse educaționale deschise, să implementeze strategii inovative pentru resursele umane, să le motiveze și să le mobilizeze, să identifice nevoile de învățare ale elevilor și să furnizeze acestora cât mai multe ore fascinante, activități, proiecte. Mulțumim absolvenților noștri, companiilor IT, facultăților ieșene care ni s-au alăturat în învățare și tuturor partenerilor noștri”, ne-a declarat, imediat după decernarea premiului, Adina Romanescu.
Aceasta a mai fost nominalizată şi pentru titlul de Directorul Anului 2021 pentru Inovare, însă premiul a fost câştigat de Cătălin Condrea, de la Şcoala Gimnazială Specială Paşcani. El predă în această unitate şcolară din 2005, iar în ultimii 5 ani este director. „Am încercat să realizez o şcoală atrăgătoare, o şcoală care să producă rezultate mai bune. Pentru aceasta am acţionat asupra vectorilor celor mai importanţi care produc învăţarea şi rezultate mai bune. Şcoala a realizat proiecte care să sprijine profesorii şi să faciliteze demersul educaţional, precum platforma educaţională în care proiectarea didactică este la un click distanţă pentru întreaga comunitate de profesori. Am realizat o grilă unică de evaluare a copiilor de la clasa zero până la clasa a zecea. Astfel ne raportăm la date reale şi putem înţelege ce am făcut bine şi ce nu am făcut bine fie din poziţia de părinte, profesor sau director. Pentru a pune profesorii în relaţie şi a se dezvolta permanent la nivelul şcolii a fost dezvoltat un program de asistenţă care ne ajută să ne concentrăm pe bine, spre pozitiv. Pentru a realiza un parteneriat cu părinţii am dezvoltat un program de parenting. Toate acestea sunt puse într-un design dedicat copiilor cu nevoi speciale şi copiilor cu autism, un design care îşi propune ca şcoala să fie o atracţie, ca şcoala să fie prietenoasă, ca şcoala să favorizeze învăţarea. Astfel, fiecare clasă spune o poveste, iar poveştile claselor fac povestea şcolii, povestea specialilor din Paşcani”, a spus, în filmul de prezentare, Cătălin Condrea, directorul Şcolii Gimnaziale Speciale Paşcani. Laura RADU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau