Avocaţii ieşeni, amendaţi mai ceva ca şoferii indisciplinaţi

Dimensiune font:

| 30-12-2024 08:08

 Judecând după statisticile acestui an, magistraţii din judeţ dovedesc un zel mai ceva ca al agenţilor de circulaţie din anii ’90, care pândeau şi taxau fără discuţii şoferii indisciplinaţi. În 2024, avocaţii amendaţi de instanţe au fost mult mai numeroşi decât conducătorii auto prinşi în ofsaid. Iar în cazul lor, sancţiunile sunt cuprinse între 500 şi 5.000 lei.

O întârziere de un minut, un mail dus direct în spam, două dosare diferite, la două instanţe diferite, dar cu termene de judecată la aceaşi dată şi oră, printre motivele invocate.

Fripţi deja cu asemenea chestii, avocaţii au mărit, pe bună dreptate, onorariile. Să aibă de unde plăti amenzile care pot apărea oricând, din orice motiv. Judecătorii nu stau la discuţii. Iată câteva cazuri elocvente:

 

Criză de peritonită, nu putea pleda de pe patul de spital

Vacanţa judecătorească numai vacanţă n-a fost pentru I.M. Se simţea din ce în ce mai rău, avea dureri atroce, s-a dus la medicul de familie, diagnostic banal, apendicită. Pe 9 septembrie avea termen într-un dosar penal destul de complicat, cu trei zile înainte a făcut o nouă criză. A ajuns la spital, se gândea că-şi va reveni, dar n-a fost aşa. Totuşi, ca măsură de precauţie, l-a contactat pe inculptat, propunându-i un alt avocat care să-l substituie în caz de ceva. Inculpatul n-a vrut.

În ziua procesului, I.M. nu se putea ţine pe picioare, apendicita dăduse-n peritonită, n-a mai ajuns în sala de judecată, n-avea nici cum să pledeze de pe patul de spital. S-a ales imediat cu o amendă de 2.000 lei. A contestat-o, şi-a dovedit buna credinţă, dar nu i-a fost anulată, ci doar redusă la 500 lei. Nişte bani, totuşi.

N-a găsit nici măcar un juristconsult care să-i ţină locul

D.S. s-a confruntat cu o problemă familială apărută pe neaşteptate, în dimineaţa de 17 septembrie. A trebuit să plece din Iaşi şi să conducă sute de kilometri. Ştia că are un proces la care n-are cum se prezenta, aşa că a înroşit telefonul, rugând colegii să-l substitui. N-a găsit pe nimeni, a apelat şi la juristconsulţii pe care-i avea în agendă, dar tot degeaba. Neprezentarea l-a costat 1.000 lei. A contestat amenda şi a rămas cu contestaţia, deşi judecătorul i-a cam dat dreptate: „instanţa nu neagă că petentul s-a aflat într-o imposibilitatea obiectivă de a se prezenta în instanţă la termenul de judecată acordat”. Sanţiunea nu i-a fost anulată.

Judecătorul ar fi trebuit să-şi dea amendă. A întârziat două ore

Avocata E.L. a păţit-o şi mai rău, tot în  septembrie. Avea termen de judecată în data de 5, la ora 10.00, tot atunci fusese programată pentru o internare de zi la spital. Femeia a găsit imediat un înlocuitor şi s-a dus liniştită să-şi vadă de problemele de sănătate.

Colegul, foarte serios, s-a prezentat întocmai şi la timp. Dar dosarul a fost strigat abia după două ore, când au considerat de cuviinţă judecătorul şi grefierul. Omul nu mai era la Judecătorie, avea alt proces la Tribunal şi nu putea fi în două locuri, în acelaşi timp. Logic, dar nu şi pentru unii magistraţi. O dată cu biletul de externare, E.L. a primit şi felicitarea. 2.000 lei. A contestat absurda hotărre şi, în cele din urmă, a câştigat.

Doar un minut, era blocat în trafic. Amendă.

T.G. avea termen pe 2 octombrie, la ora 12.30, la Judecătoria Iaşi. S-a strigat dosarul, el tocmai plecase de la Tribunal, a avut ghinionul să prindă un roşu la semafor, apoi să nu găsească loc de parcare, s-a grăbit şi n-a răspuns apelului telefonic al grrefierei. A socotit că pierde timp, că într-un minut ajunge în sala de judecată. Ceea ce s-a şi întâmplat, doar că s-a intrat în pauza de prânz. Avocatul a aşteptat ce-a aşteptat, l-au apucat nevoile fiziologice şi a coborât la toaleta de la subsol. Culmea ironiei, fix la ora 13.00, când s-au reluat şedinţele. Iarăşi, un minut întârziere, 500 lei amendă.

Pe T.G. l-au ajutat camerele de supraveghere instalate în clădire, a putut dovedi motivul lipsei din sală şi a obţinut anularea sancţiunii. Dar a mai trebuit un proces.

Nu şi-a luat cu ea în vacanţă dosarele, a costat-o

D.N. a plecat, ca toţi colegii de breaslă, în binemeritata vacanţă de vară. A vrut să se relaxeze, să-i reîncarce bateriile, să uite de problemele profesionale. Nu şi-a luat cu ea dosarele în lucru. Neinspirată decizie.

Pe 3 octombrie trebuia să reprezinte un client inculpat într-un complicat dosar penal. Erau de studiat multe înscrisuri, n-a avut timpul fizic necesar pentru documentare şi nu s-a prezentat. Completului de judecată  nu i-a păsat. 2.000 lei. Noroc cu contestaţia: instanţa apreciază că nu se poate considera că petenta a acţionat în mod culpabil sau în dispreţ faţă de autoritatea instanţei sau faţă de îndeplinirea obligaţiilor procesuale.

Bătrânul avocat şi-a uitat protezele acasă, n-a auzit apelul grefierei

G.P. are 75 de ani, dar e obligat să presteze în continuare, fiind lipsit de pensia profesională. Bătrân şi bolnav, face cu greu faţă rigorilor meseriei, dar nu-i de ales. Poartă proteze, una auditivă şi alta dentară, dar încă mai şofează. Merge încet, prudent, chiar excesiv de prudent. Mai uită, aşa cam stau lucrurile la vârsta asta, aşa s-a şi întâmplat în data de 17 septembrie. S-a urcat la volan, dar protezele au rămas acasă. Conducea agale, oraşul era aglomerat, abia începuse şcoala. N-a auzit apelurile grefierei, n-a răspuns la telefon, a întârziat şi a fost amendat. Aşa a rămas, contestaţia i-a fost respinsă.

Avocatul era în arestul preventiv, apăra un nou client

M.V. avea un contract de reprezentare a unui client într-o speţă civilă, termenul de judecată fusese stabilit pentru 1 septembrie. Cu o seară înainte, a fost sunat în disperare de către un cunoscut. Cei de la Secţia de Poliţie Rurală nr. Popricani tocmai îl reţinuseră şi ceruseră procurorului de caz emiterea ordonanţei de arestare preventivă. Care nu se poate face fără prezenţa unui apărător. M.V. n-a ezitat, s-a dus imediat să-şi ajute amicul. Dar audierile s-au lungit şi nu s-a mai putut întoarce în timp util la Iaşi, pentru procesul civil. S-a ales şi el cu o felicitare” de 2.000 lei, a contestat-o, iar programul ECRIS (baza de date a magistraturii româneşti) a confirmat susţinerile sale. A scăpat.

Mailul de convocare ca apărător din oficiu s-a dus în spam

Tot cu o penalizare de 2.000 lei s-a ales şi C.N., care fusese desemnat ca apărător din oficiu pentru un inculpat. Alegerea s-a făcut aleatoriu, de către computer, înştiinţarea i-a fost trimisă electronic, prin mail. Ghnion, mesajul s-a dus direc în spam, C.N. habar n-a avut că trebuie să ajungă în sala de şedinţe, grefierul nu l-a sunat, judecătorul l-a amendat. 1.000 lei.

Inculpatul n-a fost citat legal, avocatul rămâne cu amenda

Nici grefierii, nici judecătorii nu răspund pentru erorile lor. Şi nici pentru că neuronii lor lipsesc nemotivat de la lucru. Edificator este cazul lui O.L., avocatul avea termen pe 12 septembrie, îşi făcuse bine temele, a văzut că inculpatul, cel pe care-l reprezenta, nu fusese citat legal, nu se putea altfel decât amânarea judecăţii. Şi, cum nu se simţea prea bine, a preferat să meargă la medic. N-a dat şpagă la felcer, bănişorii i s-au dus în contul Judecătoriei. 2.000 lei, conform articolului 283, abateri judiciare.

Cele mai ticăloase dosare, cele de evaziune fiscală

Dosarele de evaziune fiscală reprezintă cazna maximă pentru un avocat. Mult mai stufoase decât celelalte, urmărirea penală poate dura şi mai bine de un deceniu. După ce rechizitoriul ajunge în instanţă, avocatul n-are la dispoziţie decât câteva termene. Şi are de studiat la greu, îi trebuiesc solide cunoştinţe în materie de contabilitate, mult efort psihic. De aceea, nimeni nu se înghesuie, doamna D.M. şi domnul C.S. au făcut-o. Nu pe degeaba, i-a costat câte 2.000 lei afacerea.

Femeia a accesat dosarul în format electronic, nu s-a descâlcit şi a mers la Registratură, să-l ceară la studiat pe cel fizic. A durat ceva, s-a îmbolnăvit şi l-a rugat pe coleg s-o substituie. C.S. n-a avut răgaz să se documenteze, nu s-a prezentat. Au fost amendaţi amândoi.

***

Sunt doar câteva din cazurile în care avocaţii au trebuit să vină cu bani de-acasă. Şi nu trebuie mai mult de două-trei felicitări din astea ca să tragi heblu. Avocaţii nu sunt plătiţi de la buget şi nu li se decontează nimic, n-au normă de hrană şi nici parte de deconturi pentru vacanţe. Trăiesc din ce produc, din ce prestează, chiria la un cabinet amplasat cât de cât la vedere nu-i chiar doi lei. De asta, şi onorariile.

Marcel FLUERARU

 

Evenimentul pe WhatsApp – cele mai tari știri, direct pe telefon!

Ești mereu pe fugă? Noi îți trimitem zilnic cele mai importante 3 știri din Iași, Moldova și țară – scurt, clar, fără spam.

Plus: alerte locale de urgență, noutăți exclusive și acces rapid la anunțuri importante.

► Intră pe canalul nostru oficial:

⇒ Încearcă 3 zile. Dacă nu-ți place, poți ieși oricând.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

12:29

1. Denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale autoritatii contractante: Comuna Roma, comuna Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani, telefon 0231/544.622, fax 0231/565.978, e-mail: primaria.roma@yahoo.ro, cod fiscal 3372114. 2. Denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale biroului de la care se poate solicita documentatia de atribuire. Daca este cazul, costul si conditiile de plata in vederea obtinerii documentatiei de atribuire: Biroul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Roma, cu sediul in comuna Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani, telefon 0231/544.622, fax 0231/565.978, e-mail: primaria.roma@yahoo.ro, cod fiscal 3372114. Documentatia de atribuire in format electronic este pusa de catre Autoritatea Contractanta cu titlu gratuit la dispozitia ofertantilor care au inaintat o solicitare in acest sens. 3. a) Locul prestarii serviciilor: Comuna Roma, cu satele apartinatoare Roma si Cotargaci, judetul Botosani. b) Obiectul concesionarii; natura si dimensiunea prestarilor: Serviciul de utilitate publica de distributie a gazelor naturale in Comuna Roma, cu satele apartinatoare Roma si Cotargaci, judetul Botosani, conform art. 8 H.G.209/2019. c) Termenul de finalizare sau durata contractului: 49 de ani. 4. a) Termenul de depunere a ofertelor: 20.06.2025, ora 10.00. b) Adresa la care trebuie transmise ofertele: Comuna Roma, Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani, telefon 0231/544.622, fax 0231/565.978, e-mail: primaria.roma @yahoo.ro. c) Limba sau limbile in care trebuie redactate ofertele: romana. d) Data, ora si locul deschiderii ofertelor: 20.06.2025, ora 11.00, Comuna Roma, comuna Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani. 5. Conditiile personale, tehnice si financiare pe care trebuie sa le indeplineasca ofertantii: conform documentatiei de atribuire. 6. Criterii utilizate la atribuirea contractului: conform documentatiei de atribuire. 7. Dupa caz, procentajul minim din lucrari care trebuie acordat partilor terte: conform documentatiei de atribuire. 8. Data trimiterii spre publicare a anuntului de participare: 30.04.2025. 9. Denumirea si adresa organismului competent de rezolvare a contestatiilor si, dupa caz, de mediere. Informatii exacte privind termenele de depunere a contestatiei si, dupa caz, denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale biroului de la care se pot obtine aceste informatii: Tribunalul Botosani, Sectia de Contencios -Administrativ, cu sediul in orasul Botosani, Str. Maxim Gorki nr. 8, judetul Botosani, telefon 0231/511.739, fax 0231/531.832, email: tr-botosani@just.ro.
Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Orasul Flamanzi, cu sediul in oras Flamanzi, Str.Dumitru Iov nr.284, judetul Botosani, telefon 0231/552.351, fax 0231/552.626, e-mail: orasflamanzi@yahoo.com, cod fiscal 3372173. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general; Hotararea Consiliului Local Orasul Flamanzi nr. 36/17.03.2025 privind aprobarea bugetului local pentru anul 2025, a bugetului activitatilor finantate integral din venituri proprii. Suma totala alocata de la bugetul local este de 40.000 Lei si se aloca in intregime pentru activitati cultural sportive. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul privind acordarea de finantare nerambursabila de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local aprobat prin Hotararea Consiliului Local Flamanzi nr. 10/31.01.2014, modificata prin Hotararea Consiliului Local Orasul Flamanzi nr. 48/28.03.2025. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul Orasului Flamanzi: https://orasul- flamanzi.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabila se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante: https://orasul- flamanzi.ro si se poate procura de la sediul Orasului Flamanzi, orasul Flamanzi, Str. Dumitru Iov nr. 284, judetul Botosani. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 12.06.2025, ora 16.00, la adresa: Orasul Flamanzi, orasul Flamanzi, Str. Dumitru Iov nr. 284, judetul Botosani. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este 16.06.2025 -17.06.2025.
Orasul Harlau clarifica regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Orasul Harlau, cu sediul in orasul Harlau, Str. Musatini nr.1, judetul Iasi, telefon/fax 0232/720.412/ 0232/720.777, e-mail: primariahirlau @yahoo.com, juridic@ primaria- hirlau.ro, cod fiscal 4541190. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, cu modificarile si completarile ulterioare si H.C.L. Harlau nr. 27/26.03.2025 privind aprobarea bugetului pe anul 2025. Perioada de finantare: anul 2025. Suma totala alocata de la bugetul local este de 160.000 Lei si se aloca in intregime pentru domeniul Sport. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul Orasului Harlau aprobat prin H.C.L. Harlau nr. 53/27.04.2017 privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local, cu modificarile si completarile ulterioare. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul: www.primaria hirlau.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabile se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante: www.primaria hirlau.ro sau se poate procura de la sediul Orasului Harlau, Harlau, Str. Musatini nr. 1, judetul Iasi. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 15.05.2025, ora 14.00, la Compartimentul Registratura al Orasului Harlau, Harlau, Str. Musatini nr. 1, judetul Iasi. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este: 16.05.2025 -19.05.2025.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Municipiul Vaslui, cu sediul in municipiul Vaslui, Str. Spiru Haret nr. 2, judetul Vaslui, telefon 0235/310.999, fax 0235/315.946, e-mail: pmv@primariavaslui.ro, cod fiscal 3337532. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: -4 terenuri apartinand domeniului public al Municipiului Vaslui, in vederea amplasarii de terase provizorii, situate in municipiul Vaslui, F.N., conform caietului de sarcini, H.C.L. Vaslui nr. 151/30.04.2025 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019, identificate astfel: -T1 -suprafata de 75 mp, situat in imediata vecinatate a cladirii fostului Palat al Telefoanelor; -T2 -suprafata de 35 mp, situat pe platoul pietonal din zona Teatrului de Vara, in fata restaurantului Crama Domneasca; -T3 -suprafata de 64 mp, situat in partea dreapta fata de intrarea principala a Teatrului de Vara; -T4 -suprafata de 67 mp, situat in partea stanga fata de intrarea principala a Teatrului de Vara. 3.Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: de la sediul Municipiului Vaslui sau de pe site-ul institutiei: www.primaria vaslui.ro. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Patrimoniu, etaj 2, cam. 210 din cadrul Municipiului Vaslui, Str. Spiru Haret nr. 2, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 22.05.2025, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 30.05.2025, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Municipiul Vaslui, Registratura, municipiul Vaslui, Str. Spiru Haret nr. 2, judetul Vaslui. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: se depun intr-un singur exemplar, in original, in doua plicuri sigilate: unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 02.06.2025, ora 10.00, la sediul administrativ al Pietei Centrale din municipiul Vaslui, Str. Nicolae Iorga nr. 2, judetul Vaslui. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, municipiul Vaslui, Str.Stefan cel Mare nr.54, judetul Vaslui, telefon/fax 0235/311.582, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.05.2025.
Parfum de epocă pe Strada Lăpușneanu. Între istorie vie, boemie urbană și eleganță cotidiană
14/05/2025 18:01

  Mergand de la Palatul Culturii către Piata Unirii, pasii te poartă pe o arteră care pare suspendată intre două lumi: una a Iasului de altădată, cu librării cu geamuri prăfuite, anticariate ...

După 7 amânări, un nou tronson din Autostrada Unirii intră în execuție!
14/05/2025 17:47

* termenul initial pentru lotul Miercurea Nirajului – Sărăteni (23 km) a fost prelungit anterior de sapte ori, fiind solicitate circa 370 de clarificări * contractul, in valoare de 2,98 miliarde de lei ...

Pasajul Alexandru cel Bun a intrat în reparații capitale
14/05/2025 17:35

* lucrările de reparatii la Pasajul Alexandru cel Bun vor fi făcute in asa fel incat circulatia să nu fie blocată Au inceput lucrările de reparatii capitale la pasajul Alexandru cel Bun, in cadrul unui co ...

Încă 18 tramvaie noi, pe străzile Iașului!
14/05/2025 17:35

* tramvaiele vor avea lungimea de circa 22 de metri (cele care circulă acum prin oraş au 30 de metri), minim 135 locuri, din care minim 30 pe scaune, minim 5 locuri accesibile pentru persoane cu dizabilităti ...

Primăria remodelează zona centrală a Iașului!
14/05/2025 17:32

* vor avea loc interventii asupra esplanadei Teatrului National, incluzand strada Matei Milo si un tronson al străzii Cuza Vodă cuprins intre străzile I.C. Brătianu si Mănăstirea Dancu * se urmăreste rec ...

Criza financiară afectează profund mediul rural. Ce bani pot accesa primăriile ieșene
14/05/2025 17:30

Criza financiară care pune stăpanire pe Romania a afectat in special mediul rural, acolo unde fondurile destinate investitiilor in lucrări de utilitate publică sunt pe terminate. Si cum marea majoritate a u ...

IMM-urile din Nord-Est pot accesa până la 1 milion de euro pentru proiecte de economie circulară
14/05/2025 17:24

  La Iasi a avut loc lansarea oficială a apelului de finantare destinat intreprinderilor mici si mijlocii interesate să dezvolte proiecte in domeniul economiei circulare. Initiativa apartine Agentie ...

Construiește-ți cariera alături de profesioniști! Aplică la programul de internship „Rising Stars at IULIUS”
14/05/2025 15:40

Construieste-ti cariera alături de profesionisti! Aplică la programul de internship „Rising Stars at IULIUS” O carieră de succes se construieste prin pasi mici, siguri si bine ghidati, alături ...

România strălucește la Olimpiada Internațională de Latină. Din lot a făcut parte și un elev din Iași
14/05/2025 15:13

  În perioada 8–11 mai, orasul Arpino din Italia a fost gazda celei de-a 44-a editii a celei mai prestigioase competitii internationale dedicate limbii latine – Olimpiada „Cer ...

PNRR: „Creșterea eficienței energetice a ansamblului de locuințe rezidențiale T850 situat în Piața Republicii, Orașul Gura Humorului, județul Suceava”
14/05/2025 14:10

 Comunicat de presă „PNRR. Fonduri pentru Romania modernă si reformată” Data: 12-14 mai 2025 „Cresterea eficientei energetice a ansamblului de locuinte rezidentiale T850 situat in ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei