Ieșenii își vând colecțiile unicat pe internet
Dimensiune font:
* un ieșean vinde un șort de mason Maestru grupa trei care face parte din Marea Loja Suverană a Daciei, cu 250 de lei * un alt ieșean cere 26.000 de lei pe o lustră creată în atelierele „Barovieri Tosso-Murano”, iar pe o monedă din anul 1982, care o ilustrează pe Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, se solicită... 20.000 de euro * Ordinul Coroana României este vândut pe piața online cu 10.000 de lei
Ieșenii vând pe internet obiecte vechi, evaluate la prețuri exorbitante, cel puțin pentru un cetățean de rând. La nivelul județului Iași, la categoria obiecte de colecție putem găsi însemne și uniforme militare, monezi, mobilier vechi, sculpturi, crucifixuri.. Un astfel de obiect poate porni de la câteva sute de lei și poate ajunge până la mii de euro, în funcție de vechimea și valoarea sa.
Fiecare obiect este fotografiat și descris în detaliu. Catalogul de prezentare este variat, iar unele persoane vând și obiecte extrem de... ciudate. Spre exemplu, un cetățean din Iași vinde un șort de mason Maestru grupa trei ce face parte din Marea Loja Suverană a Daciei, care ar fi situată în Alba Iulia. Prețul acestei piese vestimentare este de 250 de lei și vânzătorul spune că este într-o stare perfectă.
Statui și obiecte de lux
Tot din categoria obiectelor unicat este și un crucifix care ar data cu aproximație din secolul XIX, Olanda. Acesta este realizat dintr-un lemn exotic și îl ilustrează pe Iisus Hristos răstignit. Sculptura este realizată din bronz dore-ormolu, o tehnică de aurire a metalelor folosită la sfârșitul secolului XIX, începutul secolului XX. În anunț este precizat că piesa de decor ar fi aparținut unei capele nobiliare și, în prezent, este evaluată la aproximativ 4.000-4.500 de euro.
Fabricată din sticlă Murano, o lustră creată în atelierele „Barovieri Tosso-Murano” este vândută cu 26.000 de lei pe internet. O statuie realizată de sculptorul Pierre Marie Francois Oge, care datează din anul 1900 este pusă la vânzare la prețul de 1.800 de euro. Ieșeanul spune că acest obiect face parte din categoria pieselor de muzeu și că este într-o stare perfectă.
Colecționarii de monede pot găsi pe platformele de comerț on-line monede din serii limitate sau foarte vechi. De curând, a fost pusă la vânzare o monedă care datează din anul 1982 și care o ilustrează pe Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Moneda este confecționată din cupru și nichel. Vânzătorul speră să obțină pe aceasta nu mai puțin de 20.000 de euro.
Însemne militare pot fi cumpărate la câteva mii de lei
Însemnele și ordinele militare vechi se pot cumpăra și ele de pe internet. Crucea comemorativă a Războiului 1916-1918 cu cinci barete: 1919 , pentru participarea la luptele de eliberare completă a Transilvaniei și la luptele împotriva regimului comunist din Ungaria se vinde cu 1.000 de lei pe internet. De asemenea, Ordinul Steaua României în grad de cavaler este ceva mai scumpă, fiind evaluată la 1.200 de lei. Din descrirerea vânzătorului ar reieși faptul că însemnul datează din 1877. „După modul împachetării panglicii, a fost acordată unui austriac. La cavaleri şi la ofiţeri mărimea crucii este de 40 milimetri, iar marginile, acvilele cruciate şi coroana sunt din argint la cavaleri, în timp ce la ofiţeri sunt din aur. Ordinul Steaua României se prezenta de la început sub trei forme: una pentru civili, una pentru militari de pace şi alta pentru militari de război (cu însemnele de război, ordinul se putea conferi doar în primele trei grade)”, se arată în anunț.
Ordinul Coroana României este vândut pe piața online la prețul de 10.000 de lei. Conform descrierii, acest însemn ar data din anul 1881 și ar fi fost acordat pe timp de pace. „Ordinul Coroana României a fost instituit de regele Carol I prin decretul regal nr. 1244 din 10 mai 1881, cu prilejul proclamării regatului României , pentru a recompensa serviciile aduse statului”. Lucian STATE
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau