Întâlnire de gradul zero între un pădurar și un urs uriaș într-o pădure din Suceava. Cum s-a terminat totul
Dimensiune font:
Un pădurar de la Ocolul Silvic Broșteni (Suceava) a surprins momentul apariției unui urs impresionant. Animalul a lăsat impresia la un moment dat că vrea să îl atace pe bărbat, dar s-a răzgândit și s-a îndepărtat apoi în pădure.
Ionel Moroșanu, un pădurar de la Ocolul Silvic Broșteni, județul Suceava, a reușit să filmeze câteva cadre spectaculoase cu un urs impresionant și deloc intimidat, după cum se poate observa, de prezența acestuia.
Ursul dă senzația că intenționează să îl atace pe pădurar, dar se răzgândește rapid și se îndepărtează încet de acesta.
Urșii sunt animale teritoriale și au habitatul în pădurile întinse de munte și cele dese din zonele deluroase.
În căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile, în special cel olfactiv, foarte dezvoltat. Hrana lor este predominant vegetală, dar se hrănesc și cu pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte.
Directia Silvica Suceava administrează, prin intermediul celor 24 de ocoale silvice, peste 270.000 de hectare păduri de stat.
A dat nas în nas cu patru urși
Acum câteva zile, același pădurar din Suceava a avut parte de surpriza vieții sale, după ce a dat nas în nas nu cu unul sau cu doi, ci cu nu mai puțin de patru urși.
Este vorba de o ursoaică cu trei pui, pe care pădurarul i-a filmat de la o distanță sigură. Ursoaica l-a simțit pe pădurar, dar nu a avut niciun fel de manifestări agresive la adresa bărbatului.
Imaginile au fost publicate de Romsilva pe pagina sa de Facebook, alături de o scurtă prezentare.
„O ursoaică cu trei pui, bine crescuți și ascultători, își activează instinctele materne imediat ce îl întâlnește pe colegul nostru Ionel Moroșanu în mijlocul unei păduri administrate de către Ocolul Silvic Broșteni din cadrul Direcției Silvice Suceava. Colegul nostru i-a filmat de la o distanță sigură, pentru deliciul privitorilor, și cu cele mai bune intenții pentru cei patru blănoși”, au transmis reprezentanții Romsilva.
Ursoaicele au de obicei doi sau trei pui, foarte rar chiar câte patru, fiind devotate și protectoare cu puii lor. Aceștia rămân alături de ursoaică cel puțin doi ani.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau