Beneficiile uimitoare ale îmbrățișărilor

imbratisare

Dimensiune font:

| 15-11-2024 15:10

Beneficiile uimitoare ale îmbrățișărilor


De multe ori ne îmbrățișăm reciproc atunci când suntem fericiți sau atunci când ne întâlnim cu persoane pe care le iubim. Simțim bucurie și fericire atunci când îmbrățișăm pe cineva, iar o îmbrățișare poate transmite multe despre modul în care fiecare persoană se simte.

De fiecare dată când îmbrățișăm sincer pe cineva, asigurăm un transport al dragostei și bucuriei noastre pentru acea persoană într-un mod care nu poate fi explicat prin cuvinte. Poate nu simțim că se îndepărtează toate poverile noastre, dar cu siguranță aceste griji sunt înlocuite de sentimente de fericire și încredere. Știi de ce se întâmplă acest lucru în timp ce ne îmbrățișăm? Vom examina în continuare câteva dintre miracolele fiziologice care se întâmplă în corpurile noastre datorită unei îmbrățișări.


Îmbrățișarea crește atașamentul
Îmbrățișarea poate provoca eliberarea oxitocinei din creier, determinând întărirea legăturii cu partenerul de îmbrățișare. Eliberarea acestui hormon duce la o creștere a sentimentelor de angajament și intimitate, consolidând legătura dintre persoane.


Îmbrățișarea relaxează corpul
Îmbrățișarea determină mușchii să se relaxeze, eliberând tensiunea din organism. Așadar, dacă vrei să scapi de grijile zilei, îmbrățișează pe cineva drag!


Îmbrățișarea ameliorează durerea
Îmbrățișarea eliberează endorfine, care calmează durerea prin creșterea circulației la nivelul țesuturilor moi. Astfel, se elimină stimulatorii de durere, care sunt în general peptide.


Îmbrățișarea crește empatia și înțelegerea
O îmbrățișare pasionantă permite schimbul de sentimente cu caracter bioenergetic generat de inimă, conducând la empatia cu alte persoane. Astfel, se construiește încrederea între oameni într-un mod care nu poate fi exprimat prin intermediul cuvintelor.


Îmbrățișarea reduce depresia și tulburările neurodegenerative
Îmbrățișarea poate crește producția de dopamină la nivelul creierului, acest lucru fiind studiat atent în cadrul cercetărilor. S-a observat că nivelul de dopamină este scăzut la persoanele care suferă de Parkinson sau depresie. Așadar, dacă vezi pe cineva deprimat, oferă-i o îmbrățișare și vei aduce un strop de bucurie în viața lui!


Îmbrățișarea îmbunătățește starea de spirit
Simpla îmbrățișare poate crește nivelul de serotonină din creier, element ce are un rol în îmbunătățirea stării de spirit și creșterea stimei de sine. O persoană va experimenta depresia și singurătatea atunci când nivelul de serotonină este scăzut. Îmbrățisările determină creierul să elibereze serotonină și endorfine pentru a crea plăcere și a nega tristețea. De asemenea, îmbrățișarea poate duce la îmbunătățirea performanțelor la școală și la locul de muncă.


Îmbrățișarea echilibrează sistemul nervos
Pielea conține o rețea de mici senzori de presiune, numiți corpusculi pacini, care se află în contact cu creierul prin intemediul unui nerv. Efectul îmbrățișării generează un echilibru al sistemului nervos parasimpatic, care generează coerență psihofiziologică.


Îmbrățișarea ameliorează stresul
Îmbrățișarea ameliorează stresul prin reducerea nivelului hormonilor de stres din sânge (cortizol circulant). Acest lucru ajută mintea să se liniștească și sprijină scăderea hiperglicemiei induse de cortizol. O cercetare efectuată la Universitatea Emory confirmă legătura uimitoare între atingerea din îmbrățișare și detensionare.


Îmbrățișarea îmbunătățește sănătatea inimii
O îmbrățișare chiar poate reduce ritmul cardiac. Într-un studiu realizat de Universitatea din Carolina de Nord, Chapel Hill, participanții care nu au avut niciun contact cu partenerii lor au dezvoltat un ritm cardiac de 10 bătăi pe minut, comparativ cu 5 bătăi pe minut la cei care și-au îmbrățișat partenerul în timpul experimentului. Scăderea ritmului cardiac te ajută în reducerea tensiunii arteriale și prevenirea bolilor cronice.


Îmbrățișarea stimulează sistemul imunitar
În studiul efectuat de către dr. Shelden Cohen, peste 400 de adulți sănătoși au fost intervievați cu privire la percepția sprijinului social. Ei au fost întrebați despre frecvența cu care au fost angajați într-un conflict personal și au primit îmbrățișări în acea zi. Cercetătorii au expus participanții la un virus comun al răcelii și au monitorizat simptomele și semnele infecției. Ei au descoperit că oamenii care s-au perceput ca având suport social bun și au primit îmbrățișări frecvent au avut semne de infecție reduse și simptome ameliorate. Oamenii care au trecut prin conflicte interpersonale și nu au primit îmbrățișări au prezentat simptome și semne de infecție mai accentuate. Îmbrățișările pot reduce hormonul stresului, care inhibă sistemul imunitar și cresc hormonii și peptidele care reglementează modul de funcționare a celulelor imune.


Așadar, o îmbrățișare ne poate face încrezători și amabili, ne poate ajuta în consolidarea legăturilor noastre și poate provoca o mare schimbare în noi. Ne poate dezvolta sentimentele de încredere în oameni și ne poate face să ne deschidem inimile reciproc. Neurohormonii eliberați în organism ne pot atenua tristețea, tensiunea și anxietatea sau chiar ne pot ameliora durerea, îmbunătăți sănătatea și aduce fericirea.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62719, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62720, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 1.374 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62721, Carte funciara 62721; -teren in suprafata de 1.165 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62722, Carte funciara 62722; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 94/17.10.2024. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 4.250 mp, situat in extravilanul satului Razboieni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62548, Carte funciara 62548; -teren in suprafata de 3.080 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 61364, Carte funciara 61364; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 89/27.07.2023. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
Secretele tinereții fără vârstă: În căutarea frumuseții de durată
15/11/2024 17:10

Într-o lume in care timpul lasă inevitabil urme asupra chipului nostru, visul tineretii fără varstă a devenit o prioritate pentru multe femei. Noile descoperiri din domeniul ingrijirii pielii si ter ...

Somnul de frumusețe: mit sau realitate?
15/11/2024 15:28

Într-o lume tot mai grăbită, unde orele de somn sunt adesea sacrificate pe altarul productivitătii sau al divertismentului, conceptul de „somn de frumusete” poate părea un mit romantic. Da ...

Mâncăruri rare de sărbători: Rețete din colțurile uitate ale lumii
15/11/2024 14:41

Sărbătorile sunt o invitatie la explorare culinară, o călătorie in care aromele, culorile si traditiile se intalnesc pe farfurie. De la gusturile exotice ale tropicelor la retetele aproape uitate din Europ ...

Cum poti avea cea mai frumoasa gradina cu plante ornamentale
15/11/2024 14:32

 Grădina ta este locul unde natura isi face simtită prezenta, iar alegerea plantelor ornamentale potrivite poate transforma orice spatiu intr-un colt de rai. Arbustii si arborii ornamentali sunt elemente ...

Cum să-ți menții sănătatea în sezonul rece: Trucuri pentru un corp sănătos și o piele strălucitoare
15/11/2024 13:25

Frigul iernii nu este doar un motiv de a scoate hainele groase din dulap, ci si o provocare pentru sănătatea noastră. Temperaturile scăzute, aerul uscat si expunerea mai redusă la soare pot afecta imunitat ...

Plăcinte și prăjituri tradiționale: diversitatea deserturilor de Crăciun
15/11/2024 12:00

Crăciunul nu inseamnă doar brad impodobit, colinde si daruri. Pentru romani, masa de sărbătoare este un adevărat spectacol de gusturi, traditii si amintiri de familie, iar deserturile sunt vedetele inconte ...

Ce se întâmplă dacă înghiți guma de mestecat?
15/11/2024 11:29

Ce se intamplă dacă inghiti guma de mestecat? Încă din copilărie ti s-a spus să nu inghiti guma de mestecat, pentru că va rămane in stomac timp de sapte ani. Totusi, ce pătesti dacă inghiti gu ...

Ghidul norocului: ce trebuie să știi înainte de a juca la cazinouri online
15/11/2024 11:25

Poză de the blowup pe Unsplash.com   Cazinourile online au castigat popularitate intr-un ritm ametitor, oferind jucătorilor ocazia să se bucure de jocurile favorite din confortul propriei case. Ghi ...

4 sfaturi pentru a-ți găsi locuința ideală
15/11/2024 11:19

4 sfaturi pentru a-ti găsi locuinta ideală    Căutarea locuintei potrivite poate părea o adevărată provocare, insă cu putină planificare si atentie la detalii, procesul devine mai usor si ...

Mirodeniile iernii: de la scorțișoară la cardamom în bucătărie
15/11/2024 11:07

Odată cu venirea iernii, bucătăriile noastre se umplu de arome calde, care transformă preparatele in adevărate experiente multisenzoriale. Scortisoara, cardamomul, cuisoarele, anasonul si nucsoara devin ve ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei