Premiul pentru cea mai bună stagiune lirică din România a ajuns la Iași
Dimensiune font:
Teatrul liric din Capitala Moldovei a mai repurtat un succes * eforturile artiștilor au fost răsplătite cu Premiul pentru cea mai bună stagiune lirică din România, oferit în cadrul Galei Premiilor Musicrit * pentru ONRI este a doua distincție oferită în cadrul evenimentului girat de Uniunea Criticilor, Redactorilor şi Realizatorilor Muzicali din România, primul fiind decernat în 2022 -- „Premiul de Excelenţă pentru susţinerea tinerei generaţii”
Opera Naţională Română din Iaşi a obţinut o distincţie importantă la cea de-a doua ediţie a Galei Premiilor Musicrit. Este vorba despre Premiul pentru cea mai bună stagiune lirică din România. Evenimentul a fost organizat de Uniunea Criticilor, Redactorilor şi Realizatorilor Muzicali din România, condusă de Luminiţa Arvunescu, în colaborare cu Filarmonica „George Enescu”’ din Bucureşti. Premiul a fost înmânat managerului interimar al Operei Naţionale Române din Iaşi, Andrei Fermeşanu. „Distincţia ne onorează şi reprezintă confirmarea unei activităţi artistice relevante la nivel naţional. Acest premiu survine unei munci de echipă, în care sectoarele tehnice, de producţie şi artistice şi-au sincronizat energia şi pasiunea creatoare pentru spectacole rafinate în detalii”, a spus tenorul Andrei Fermeșanu.
Cele trei premiere, baletul „Romeo şi Julieta” de Serghei Prokofiev, opereta „Văduva Veselă 2.0” de Franz Lehar şi opera „Il trovatore” de Giuseppe Verdi, suita celor trei spectacole consecutive „Aida”, de Giuseppe Verdi, succesele avute la cele două festivaluri de profil la care am participat şi în turneul din Italia al Baletului, cu 38 de reprezentaţii, precum şi o listă lungă de artişti cu anvergură internaţională ce au întregit distribuţiile spectacolelor, alături de artiştii consacraţi ai casei, sunt argumente ce au pledat în faţa juriului, care ne-a confirmat ca fiind teatrul liric cu cea mai bună stagiune. „Acest premiu ne îndeamnă să menţinem un nivel artistic ridicat, demn de o capitală culturală”, a adăugat managerul ONRI. Pe lângă festivitatea de premiere, gala care a reunit la Ateneul Român nume importante ale scenei lirice autohtone a cuprins momente muzicale de certă valoare internaţională. Opera Iaşi a mai obţinut un premiu şi la prima ediţie a Galei Premiilor Musicrit, organizată în 2023, „Premiul de Excelenţă pentru susţinerea tinerei generaţii”.
Lumea fascinantă a artiștilor
Fondată în 1990 de personalități notabile ale vieții muzicale românești precum prof. univ. dr. dhc. Grigore Constantinescu (prim Președinte al UCRRM), criticii muzicali Smaranda Oțeanu-Bunea, Luminița Vartolomei, Dumitru Avakian sau reputatul om de radio și televiziune Iosif Sava, Uniunea Criticilor, Redactorilor și Realizatorilor Muzicali din România (UCRRM – Musicrit) este organizația care a construit, de trei decenii încoace, adevărate edificii de promovare a valorilor muzicale în spațiul românesc. Folosind formula consacrată a concursurilor, galelor și festivalurilor, dar și instrumentele unei popularizări intense – prin emisiuni radiofonice și de televiziune, Uniunea Criticilor, Redactorilor și Realizatorilor Muzicali din România a încurajat permanent carierele la început de drum și i-a onorat pe muzicienii din trecut căzuți în uitare, azi, eforturile UCRRM îndreptându-se cu preponderență, spre susținerea artiștilor independenți.
Maura ANGHEL, Laura RADU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau