Proiectele a trei universităţi din Iaşi selectate de ADR NE
Dimensiune font:
Proiectele depuse de trei universităţi din Iaşi şi una din Suceava au fost selectate Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est pentru cel de-al doilea apel al Programului de Valorificare a Rezultatelor Cercetării (RVP 2.0). Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", Universitatea de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa", Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi", Iaşi, şi Universitatea "Ştefan cel Mare", Suceava sunt singurele instituţii din regiunea Moldovei incluse în programul care îşi propune sprijinirea în vederea consolidării cunoştinţelor şi capacităţilor pentru a-şi avansa propriul proiect către un nivel mai ridicat de pregătire tehnologică (TRL).
"RVP 2.0 este un program derulat în limba engleză de către ADR Nord-Est pentru a facilita tranziţia rezultatelor de cercetare către piaţă, prin intermediul unei călătorii personalizate concepute pentru a acoperi toate nevoile specifice ale echipelor de cercetare. Acest sprijin este oferit sub forma unor workshop-uri de dezvoltare a afacerii, sesiuni de coaching personalizate şi asistenţă pentru lansarea pe piaţă. Pentru a desfăşura acest program, ADR Nord-Est beneficiază de asistenţă tehnică din partea Băncii Mondiale în cadrul Acordului Administrativ (EC 2018.CE.16.BAT.059) dintre Comisia Europeană si Banca Mondială semnat în 2018. În cadrul acestui apel experţii Băncii Mondiale şi ADR Nord-Est au selectat 10 proiecte din regiunea Nord-Est în vederea acordării de asistenţă şi îndrumare pentru consolidarea capacităţii şi facilitarea interacţiunii cu industria, precum strategii de marketing, drepturi de proprietate intelectuală, strategii de comercializare", spun cei de la ADR Nord Est.
Aplicaţiile depuse acoperă următoarele domenii de specializare inteligentă: TIC, Smart City & Smart Village, Dezvoltare de noi produse TIC hardware & software şi soluţii de testare; MEDIU, Apă (soluţii inovative) AGRO-ALIMENTAR & INDUSTRIA LEMNULUI, Smart Farming; SÄNÄTATE, e-Health, Bio-medical devices/hardware-software, Medicină de precizie, Biotehnologii medicale şi farmaceutice şi Educaţie.
La finalul acestui program, preconizat pentru luna decembrie, echipele îşi vor dezvolta abilităţile antreprenoriale necesare pentru facilitarea accesului pe piaţă a rezultatelor cercetării şi vor avea oportunitatea de a-şi prezenta proiectele în cadrul unui Demo Day, cu scopul de a le promova potenţialilor parteneri şi investitori.
Ca parte a pregătirii echipelor, ADR Nord-Est organizează un workshop online destinat îmbunătăţirii caracterului comercial al proiectelor propuse, cu ajutorul echipei de experţi din cadrul Băncii Mondiale. Echipele de cercetători vor avea ocazia să parcurgă elemente de management strategic, marketing şi proprietate intelectuală, lucrând cu instrumente precum Lean Canvas, pentru a-şi rafina modelul de business. Workshop-ul se va derula pe parcursul a trei zile, în datele de 20, 22, 24 septembrie. După workshop-ul introductiv echipele vor primi sprijin în continuare pentru o perioadă de 3 luni sub forma unui program personalizat de coaching individual.
Laura RADU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau