Spectacole la Florența, Verona și Milano susținute de Baletul Operei Iași
Dimensiune font:
Spectacole la Florența, Verona și Milano susținute de Baletul Operei Iași
Unul dintre cele mai apreciate spectacole din repertoriul Operei Naționale Române din Iași, „Lacul lebedelor”, de Piotr Ilici Ceaikovski, va fi prezentat de Corpul de Balet al teatrului liric ieșean în mai multe teatre din Italia. Artiștii ieșeni vor susține nu mai puțin de 15 reprezentații cu titlul amintit într-un turneu pe care-l vor efectua în perioada 23 decembrie 2022 – 8 ianuarie 2023 în localități italiene renumite, printre care se numără Florența, Verona, Bergamo, Mantova, Bologna, Milano sau Padova.
„Invitația de a susține 15 spectacole în Italia, unde există un public foarte avizat, onorează Opera Iași și aduce o nouă confirmare a valorii internaționale pe care o au artiștii ieșeni. Sunt încrezător că balerinii care vor reprezenta instituția noastră în cunoscute teatre italiene vor fi la înălțime, iar ecourile după al nostru Lacul lebedelor vor fi puternice, pozitive”, a declarat managerul interimar al Operei Naționale Române din Iași, Andrei Fermeșanu.
La întoarcerea în țară, Corpul de Balet al Operei Iași, care este coordonat de Cristina Todi, va susține două spectacole acasă, pe 17 și 18 ianuarie, când este programat „Spărgătorul de nuci”, de Piotr Ilici Ceaikovski.
În frumoasa lume a baletului, „Lacul lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski reprezintă cea mai cunoscuta opera a tuturor timpurilor. A fost compusă inițial în patru acte între anii 1875 și 1876, fiind inspirată de folclorul și poveștile populare rusești. Baletul este frumoasa poveste a unei tinere prințese pe nume Odette, care a fost transformata în lebădă printr-un blestem. Povestea din spatele deosebitei opere este una cât se poate de interesantă și a reprezentat de-a lungul timpului subiectul de discuție al multor critici. Premiera operei nu a fost deloc primită cu critici pozitive, ba dimpotrivă. Criticii au fost pe deplin nemulțumiți atât de prestația balerinilor, cât și de orchestra și decor. Mulți au spus că baletul nu era tocmai popular, criticii considerand dansul total neadecvat, lipsit de imaginație, muzica prea zgomotoasa și mult prea pompoasa și complexa pentru a putea fi pusa în scena. Chiar daca primul spectacol nu a reprezentat nici de departe un succes, opera a continuat să fie pusă în scenă și a devenit una dintre cele mai apreciate din toate timpurile.
Maura ANGHEL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau