Un criminal mai are de stat 10 ani după gratii, dar visează la liberare condiţionată
Dimensiune font:
* condamnat la 17 ani închisoare pentru uciderea fostei concubine, el nu s-a liniştit nici în Penitenciar * regimul de executare a pedepsei e cel de maximă siguranţă * contestaţiile i-au fost respinse pa bandă rulantă * totuşi, n-are nici cea mai mică intenţie de a renunţa la demersurile sale
Daniel Ovidiu Feraru avea doar 30 de ani atunci când a ajuns după gratii în urma unui asasinat ce a stârnit multă indignare la vremea aceea. Fapta pentru care a primit o condamnare aşa dură s-a petrecut în toamna lui 2014. El abia se întorsese din la muncă din Italia şi a vrut să reia legătura cu fosta concubină, pe nume Mihaela. Femeia l-a refuzat, dar el s-a încăpăţânat să insiste. Astfel, în seara de 19 septembrie, Daniel a mers la locuinţa fostei partenere, a escaladat o fereastră şi a surprins-o pe fosta sa iubită vorbind la telefon cu un bărbat, despre care a crezut că este noul ei iubit. Mihaela a ţipat la Daniel să plece, scoţându-le, totodată, pe cele trei fiice ale sale din casă. Apoi a vrut să facă şi ea acelaşi lucru, dar n-a mai apucat. Fostul ei iubit a pătruns în locuinţă şi înjunghiat-o de mai multe ori în piept, a lăsat-o într-o baltă de sânge şi a plecat.
În pofida loviturilor primite, Mihaela a reuşit să iasă în curte şi să alerge până la poartă, unde a căzut chiar în faţa a doi agenţi ai Poliţiei de Frontieră, care, alarmaţi de strigătele victimei, s-au îndreptat spre locul faptei "direcţionând tot timpul lumina lanternelor spre geamurile casei", după cum avea să se menţioneze în rechizitoriu.
La venirea ambulanţei, cu tot primul ajutor acordat de poliţiştii de fontieră, femeia era decedată. Daniel a fost încătuşat în aceeaşi seară, judecat pentru "omor deosebit de grav" şi condamnat la 17 ani de închisoare. Ajuns în Penitenciarul Iaşi, tânărul a întâmpinat serioase dificultăţi de adaptare la mediul carceral, drept pentru care a fost sancţionat de mai multe ori, iar din 2019 regimul de executare al pedepsei e cel de maximă siguranţă.
Aflând că dacă nu obţine schimbarea regimului de executare în măcar unul închis, dacă nu semideschis ori deschis, adio liberare condiţionată, Daniel a avut grijă să nu mai primească sancţiuni. Şi, pe de altă parte, a făcut nu mai puţin de 10 contestaţii, în încercarea de a obţine un regim mai blând de încarcerare.
Demersurile sale l-au adus de şapte ori în faţa comisiei de analiză, dar contestaţiile i-au fost respinse pe bandă rulantă. Ultima sentinţă de acest fel a fost dată joia trecută, deşi deţinutul "a menţionat că nu a fost scos la activităţi din cauza restricţiilor care sunt cu distanţarea socială, este pe plus cu creditele şi nu a mai fost sancţionat disciplinar, solicitând să fie repartizat la regimul închis de executare a pedepsei".
În ciuda acestor refuzuri, el nu are nici cea mai mică intenţie de a renunţa. Ieri a fost judecata pe fond a unei cereri de revizuire, pronunţarea urmând a avea loc pe 14 decembrie, dar condamnatul n-a mai avut răbdare să aştepte sentinţa. A mai depus o contestaţie. Marcel FLUERARU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau