Liviu Dragnea dezlănțuit în prima apariție televizată: Iată principalele declarații făcute de Liviu Dragnea, la Realitatea Plus

dragnea_06367600

Dimensiune font:

| 19-09-2021 22:42

Fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea a lansat duminică, 19 septembrie, atacuri dure la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, a actualei guvernări, dar şi a partidului pe care l-a condus.

Pe Iohannis l-a catalogat drept „dictator”, asociază PNL şi USR cu termenul „circ”, iar despre PSD spune că este „controlat de preşedintele Klaus Iohannis, susţinând că nu e mare diferenţă între PSD şi „ceilalţi”. „Cred că Iohannis a înţeles că România, în final cred că a înţeles, că România este o ţară test dar în care nimeni din cei care sunt instrumentele celor de afară nu este protejat”, a declarat fostul lider al PSD.

 Iată principalele declarații făcute de Liviu Dragnea, la Realitatea Plus:
- Am o senzație ciudată, sunt aproape doi ani și jumătate de când n-am mai fost într-un studio și trebuie să ne decidem dacă ne prefacem că acum ne cunoaștem și să ne domnim. Suntem prieteni de familie. (Nicio clipă n-am negat relația de prietenie cu dvs, lucru fără legătură cu ce fac eu aici - a spus Anca Alexandrescu, realizator Realitatea Plus). Nu te supăra, și când lucrai cu mine, nu mă menajai, ne-am ciondănit. În unele situații aveai dreptate. (Ați vrut să mă dați afară de mai multe ori - Anca Alexandrescu, realizator Realitatea Plus). Erai greu de înlocuit.

- În penitenciar a fost ca-n iad. Sistemul penitenciar din România e gândit greșit. (...) Aproape fiecare din cei care trec prin închisorile din România sunt tentați să repete ce-au făcut și unii sunt tentați să facă mai rău, din cauza modului în care sunt tratați în penitenciarele din România. (...) Eu am avut un regim preferențial negativ, în special după discuția cu tine prin sistemul penitenciar (n.r. cu Anca Alexandrescu). A doua zi după acea convorbire, au venit trei tineri de la ANP ca să-mi ia o declarație și să explic de ce am vorbit politică în acea convorbire. I-am rugat să-mi spună cine sunt, n-au vrut. Am zis că da, nu puteam să-i vorbesc de bine pe cei de la Putere, în frunte cu Iohannis, în toate discuțiile mele telefonice. M-au întrebat de ce am vorbit de Iohannis. Pe lege și pe regulament, nu aveau de ce să reacționeze.

- Nouă luni am stat la izolare, închis într-o celulă. Ieșeam de câteva ori, după ce apunea soarele. (...) Cele nouă luni nu mai pot fi întoarse, ci reparate parțial.

- Dacă nu eram scos de la muncă, în februarie eram liber. Mi s-a transmis că nu trebuia să ies atunci, pentru că putea fi o scânteie care coagula multă agitație.

- Am vorbit mult în dezacord la penitenciar, ca să pot relaționa. ”Acolo e niște chestii care depinde de niște probleme” e afirmația care-i place foarte mult unui prieten. Fraza asta cuprinde absolut tot.

(...)

- Toată lumea asistă la circul PNL, USR, PSD. Românii nu sunt nicăieri aici, România nu o va duce mai bine dacă va câștiga Orban sau Cîțu.

(...)

- Am auzit invenții că am fost condamnat că am furat zeci de milioane de euro de la copii. Am fost condamnat că n-am știut că două angajate din 5.000 de angajați nu veneau la muncă.

- În dosarul referendumului, am fost condamnat că aș fi instigat militanții PSD să meargă să studieze listele electorale permanente, care erau publice, și prin asta i-aș fi putut determina să vadă adresele votanților și să meargă la votanți și să influențeze votul. (...) Motivarea instanței e foarte mare, iar pasajele scoase denaturează. (...) În legea partidelor, e un articol care într-un fel obligă partidele să îndemne oamenii să meargă la vot, ca dovadă de civism. Era infracțiune să împiedici lumea să meargă la vot. Nu că m-am considerat nevinovat, sunt nevinovat.

- Eram răul mondial și se spunea că dacă dispar eu, va fi numai bine, dar toate măsurile luate pentru bunăstarea românilor au fost tăiate, plafonarea prețurilor la energie și la gaze, puse de mine în OUG, au fost anulate, iar asta nu se rezolvă cu subvenție, pentru că prețurile alea se duc în alte prețuri de consum. Ca o coincidență, după ce am ajuns acolo, a început să fie rău. N-am cum să nu mă gândesc că a fost o decizie politică.

(...)

- Având informații și conștiința faptului că sunt nevinovat, vrând-nevrând m-am gândit că a fost dosar politic. Apropo, nu sunt supărat pe niciun judecător care m-a condamnat, nu știu ce aș fi făcut în locul lor, în fața presiunilor. Concluzia mea e că problema nu sunt judecătorii sau procurorii, ci structura ocultă.

(...)

- La masă cu statul paralel stă toată lumea, pentru că sunt infiltrați peste tot. (...) Gigi Becali enerva foarte mult pentru că devenise foarte popular. (...) Marian Vanghelie spunea lucruri din interior despre ei, enerva foarte tare. (...)

- Nu Traian Băsescu coordona statul paralel, ci Coldea! Îl consider malefic și nu e prost deloc și-l anunț că o să mai vorbesc despre el. Lui Traian Băsescu i s-au luat fratele, prietena foarte bună, Elena Udrea, fiica...

(...)

- Au apărut hypermaketuri și-n închisori. Cu două săptămâni înainte să plec, unul franțuzesc. Cred că s-au dus și au zis: Dom`ne, știți că mai aveți magazine românești în închisori? (...) În 2017 și 2018, am avut cea mai mare producție la porumb și floarea soarelui. Supărare? Supărare! Acum înțeleg de ce nu s-a vrut implementarea proiectelor mele.

(...)

- La ora asta, România are cel mai negru statut: e țara nimănui.

(...)

Atac la Dăncilă
- OUG 114 a fost făcută de Darius Vâlcov, Eugen Teodorovici și de mine. Premierul... care premier? Viorica Dăncilă a fost de acord... la final. N-a depășit-o funcția de premier pe Viorica Dăncilă, că a ținut de ea, n-a depășit-o că era prea puțin. Doamna Viorica Dăncilă n-a blocat nicio măsură din program, ceea ce a făcut ca programul de guvernare să continue.

Noul PARTID susținut de Dragnea: Alianța pentru Patrie
- S-a discutat foarte mult și primii care au spus că mi-am făcut partid au fost cei de la noul PSD. Prin octombrie am avut o discuție cu Codrin, care a venit des la mine și m-a ajutat enorm, și mi-a zis că el simte nevoia să sprijine apariția unui nou partid. Am zis că sunt de acord și-l voi sprijini cu toate experiența mea să se întâmple acest partid și am găsit mai mulți prieteni de-ai lui, patru oameni obișnuiți, dar cu curaj, care au devenit membri fondatori la acest partid, Codrin neimplicându-se de la început în documente pentru a nu risca să se blocheze. Partidul s-a înființat. Se numește Alianța pentru Patrie. Acum cred că lansează site-ul partidul, e făcută o aplicație pentru cei care vor să se înscrie, e un partid la început. S-a născut din lacrimi, suferință, deznădejde. (...) Acest partid nu e făcut degeaba. Unii spun că n-am voie să ocup o funcție într-un partid, eu pentru partidul ăsta voi face foarte multe lucruri. Am vorbit cu doamna avocat Flavia Teodosiu pentru a lămuri în instanță dacă am acest drept. Am depășit de mult ideea de teamă, în 2016, când lucrând la programul de guvernare și având acces la informații economice și acces la nenorocirile făcute de această putere ocultă, am spus că voi face tot ce pot ca să se dezvolte România și ca să putem destructura... această structură. Am făcut multe greșeli... de abordare, în numiri, toată lumea greșește, să zicem că am făcut eu cele mai multe greșeli. Partidul va înființa, prin decizia celor patru membri fondatori, un comitet de inițiativă, care să înceapă să construiască. E legal, e înregistrat, a ieșit fără să facă multe valuri.

- Acest partid nu s-a născut pentru mine. Nu mi-am înființat partid. Eu îl sprijin.

Averea lui Dragnea verificată până-n dec. 2020 în România, Brazilia și SUA
- Am avut două cercetări din partea ANI în ceea ce privește așa-zisa avere, eu având declarația de avere începând cu 1996. În perioada 2009-2012, am fost cercetat pe avere, incompatibilitate, conflict de interese. Au fost nevoiți să claseze lucrarea. În 2017, o persoană fizică a sesizat ANI, cred că era un deputat USR, dacă nu greșesc. Au verificat 3 ani, până-n 2020. Am primit acest document în dec. 2020. Se vorbește de analize din 1991. Au verificat în țară tot ce se putea verifica, nu numai ANI. Au verificat și afară și au și scris că autoritățile braziliene nu au informații, nu au găsit dețineri ale mele sau ale interpușilor. Au mai spus că au cerut și-n SUA. În final, se clasează. (...) Din ce cred eu, unul care face 1 mil. în România nu poate să-l ascundă. Am hotelul de la Turnu Măgurele, un apartament la Turnu Măgurele. N-am fost toată viața bugetar, în 1990 am fost prima inițiativă privată din sudul României, asociație cu scop lucrativ. În `96, când am devenit prefect, aveam un complex hotelier, trei restaurante, dintre care cel mai mare din județ, două centre en gros, trei magazine, aveam terenuri intravilane, aveam clădiri. De la 20 și ceva de ani am muncit de mi-au sărit capacele. Ce-am avut ca terenuri, o mare parte le-am vândut ca să pot face la Alexandria un loc în care pot să stea copiii mei. Trăiesc din două treimi din salariu, pe restul fiind pus sechestru. Nu câștig foarte mult, dar cu ce câștigă Irina, cu ce mă ma ajută copiii, nu mor de foame, mai ales de unde am venit, oricum mănânc mai mult.

Noile dosare
- Pe bani publici, n-am fost în nicio vacanță, veste proastă pentru unii. N-am fost în Bali niciodată, n-am fost în Republica Dominicană, în Punta Cana sau Bora Bora. N-am fost în acele locuri în care se pomenește în acea știre. N-am folosit bani de la partid pentru a merge în vacanță cu Irina, nici bani publici.

- Mergeam la Bruxelles la mai multe întâlniri oficiale, am făcut greșeala să merg în vizite oficiale, pentru asta ar trebui să-mi se dea pe viață. Am fost și-n Israel.

- În niciun dosar (vizita Trump, Tel Drum) nu există vreo probă care să mă incrimineze. Nu știu de ce există dosarul Trump, am de gând să-l abordez foarte serios.

Dragnea cere AMNISTIE
- În România sunt enorm de multe dosare care zac acum, pentru tot felul de categorii sociale, multe. Această țară are nevoie de două acțiuni foarte importante: amnistia, cu excepțiile tradiționale (violențe, crime, droguri s.a.m.d.), și amnistie fiscală. Nu putem spera că mediul de afaceri, că firmele românești au o șansă să mai reziste dacă ele merg în rucsac cu tot felul de interpretări. (...) Nu vor mai putea amenința, șantaja pe nimeni, în momentul ăla vom ști că nimeni nu va mai fi șantajat de nimeni.

El a mai spus despre Tudose și Georgian Pop că se află sub influența statului paralel.

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei SC IRSIDO S.R.L.–societate în faliment, dosar nr. 380/99/2017 aflat pe rolul Tribunalului Iași, în temeiul dispozițiilor Legii nr.85/2014, vinde prin licitație publică cu strigare următoarele bunuri proprietate ale debitoarei:1. Bunuri mobile conform Raport de evaluare-Preț de pornire 65% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare, astfel: a. Stocuri/echipamente birotică–în valoare totală de 26.525 lei (exclusivTVA) b. Obiecte de inventar/mijloace fixe: Nr. crt. Denumire activ Valoare de pornire la licitație–65% lei–fără TVA 1. Mașină ambalat role hârtie 2.465 2. Utilaj de fabricat role hârtie 50.694 3. Autoturism Mazda IS-01-YRS 9.883 4. Autovehicul Ford Tranzit Connect IS-12-YRS 7.352 5. Mobilier pal 483 6. Masina ștampile UM 1100-1200 1.306 7. Scaun directorial 1.177 8. Notebook Benq 1.376 9. Notebook Acer Aspire 743 10. Notebook Acer Aspire 743 11. TV 3d Sony Bravia LX900 2.348 12. Mobila Element Corp 3.300 13. Set canapele 2.007 14. Mobila Element Part 1.009 15. Mobila Sidney alb 1.208 Licitațiile vor avea loc în zilele de: 01,08,15,22,29.10.2021 respectiv 05.11.2021 ora 10.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun.Iași, Str. Grigore Ureche, nr.3, Bl. Gh. Şonțu, Demisol, Birou nr.4, Jud.Iaşi, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării taxei de participare de 500 lei fără TVA;- dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în cont colector RO35PIRB2400711906003000 deschis pe numele debitoarei la First Bank; - actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare se va achita în contul lichidatorului judiciar RO33PIRB2400738563001000 deschis la First Bank. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare,sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în ziua licitaţei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau la tel:0744520508, 0744994490; fax:0332814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com.
CONSENSUS OMNIUM IPURL, lichidator al S.C. M.G.P. DISTRIBUTION SRL, cu sediul in Municipiul Iaşi, Str. Anastasie Panu Nr. 56, Bl. B1, Sc. A, Et. 4, Ap. 15, Bir 1, Județ Iaşi, J22/3084/2007, CUI 22664786, scoate la vanzare prin licitatie publica urmatorul bun imobil, proprietatea S.C. M.G.P. DISTRIBUTION SRL: Apartament cu 3 camere si dependinte, in suprafata utila de 74,02 mp, plus balcon in suprafata de 6,96 mp, situat in Mun. Iasi, Str Otilia Cazimir Nr. 15, Et. 7, Ap. 5, Jud. Iasi, inscris in CF nr. 129406-C1-U53, plus boxa nr. 2, in suprafata utila de 2,83 mp, cota indiviza in suprafata de 34,65 mp, la pretul de 103.300 EUR, la cursul BNR din ziua platii. Prima licitatie va avea loc, in data de 18.11.2021, ora 14.00, la sediul lichidatorului din Bucureşti, sector 5, str. Dr. Carol Davila Nr. 103. În caz de neadjudecare, licitatia se va relua saptamânal, în fiecare zi de miercuri, începând cu data de 25.11.2021, în aceleaşi conditii. Ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului, cu cel puțin 24 de ore înainte de inceperea licitației, garantia de participare la licitatie, în cuantum de 10% din preţul de pornire al licitatiei si vor cumpara caietului de sarcini. Prezentul anunt constituie si notificare pentru creditori, debitor si orice persoana fizica sau juridica interesata in cauza. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunului imobil care urmeaza a fi scoas la licitatie, au obligatia sub sanctiunea decaderii, sa faca dovada acestui fapt pana la data licitatiei, la sediul lichidatorului judiciar din Bucureşti, sector 5, str. Dr. Carol Davila Nr. 103. Relatii la nr. de tel.: 0724 265 555.
Timișorenii primesc ce au votat: Dominic Fritz îi lasă fără căldură
15/10/2021 22:42

Mii de timişoreni racordaţi la sistemul centralizat de incălzire al Colterm, societate aflată in subordinea Primăriei, nu vor primi incălzire pană in 30 octombrie, deşi temperaturile au scăzut foarte m ...

Fostul șef ANAF Sorin Blejnar, eliberat condiționat din închisoare. A fost condamnat la 5 ani de detenție în 2019
15/10/2021 21:03

Sorin Blejnar a fost eliberat conditionat din inchisoare. Fostul sef ANAF in perioada Guvernului condus de Emil Boc executa o pedeapsă de 5 ani de inchisoare pentru fapte de coruptie. Blejnar a fost trimis in ...

Procesul fostului primar al Capitalei Sorin Oprescu s-a încheiat / Verdictul definitv, în decembrie / Procurorul DNA a cerut o pedeapsă orientată spre maximul de 15 ani de detenţie
15/10/2021 09:25

Procesul fostului primar al Capitalei, Sorin Oprescu, s-a incheiat şi instanţa a rămas in pronunţare, potrivit portalului Curţii de Apel Bucureşti. Verdictul definitiv ar putea fi dat pe 9 decembrie 2021. ...

Instituţiile publice nu vor mai putea solicita copii după acte
13/10/2021 15:15

Plenul Camerei Deputaţilor a votat, miercuri, completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administraţiei publice centrale, care prev ...

Ludovic Orban a demisionat din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor
13/10/2021 14:14

Liberalul Ludovic Orban a anunţat, miercuri, că şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. ‘Politica trebuie făcută de oameni care işi respectă cuvantul, de oameni car ...

Primar fără bani de la Guvern, în greva foamei
13/10/2021 07:49

Un primar din Constanta a intrat in greva foamei, chiar de ziua lui, deoarece nu a primit niciun ban de la Guvernul Citu. (PG EL) Edilul comunei Castelu protestează in fata Prefecturii Constanta si amenintă c ...

Liviu Dragnea dă o nouă lovitură partidului căruia i-a fost lider
12/10/2021 12:45

Liviu Dragnea dă o nouă lovitură partidului căruia i-a fost lider. Trei fosti deputati social-democrati au decis să se alăture Aliantei Pentru Patrie (APP), noul partid al Lui Liviu Dragnea, cu toate că ...

Decretul privind desemnarea lui Dacian Cioloş candidat la funcţia de premier, publicat în Monitorul Oficial
11/10/2021 21:11

Decretul privind desemnarea lui Dacian Cioloş in calitatea de candidat la funcţia de prim-ministru a fost publicat, luni seara, in Monitorul Oficial. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pri ...

Preşedintele Klaus Iohannis a început consultările cu partidele parlamentare pentru desemnarea unui nou premier
11/10/2021 14:00

Preşedintele Klaus Iohannis incepe la această oră consultările cu partidele parlamentare pentru desemnarea unui nou premier. Primii care intră la discuţiile cu şeful statului sunt liberalii, care au anu ...

Este doliu în lumea politică. A murit! Ion Iliescu - „Un exemplu pentru o întreagă generație de oameni de stânga
09/10/2021 20:52

Este doliu in lumea politică. A murit! Fostul preşedinte al Senatului, Oliviu Gherman, s-a stins din viată la varsta de 90 de ani. Oliviu Gherman a fost un om politic si senator in patru legislaturi. Veste ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei