România, în Schengen. Predoiu, în noaptea de Revelion la punctul de trecere a Frontierei Giurgiu – Ruse / video - MOMENT ISTORIC în prima zi a lui 2025

Dimensiune font:

| 01-01-2025 13:56

 

 Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
 

Moment istoric pentru România!

S-au deschis granițele și țara noastră a intrat oficial în spațiul Schengen. Pe 31 decembrie 2024 a fost ultima zi în care România a mai avut controale la trecerile terestre de frontieră.

 

2. INQUAM PHO... (predoiu-schengen-2_61802100.jpg)

 

3. INQUAM PHO... (predoiu-schengen_35507600.jpg)

 
 

Ministrul de interne, Cătălin Predoiu, a mers la miezul nopții în vama de la Giurgiu pentru a trece granița în Bulgaria, după intrarea în Schengen. Este un moment istoric. Vorbim despre un beneficiu major pentru economia noastră şi călătorii mai rapide acasă pentru milioanele de români care locuiesc şi călătoresc în UE. Victoria îi aparține lui Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne.

 

 

5. INQUAM PHO... (predoiu-schengen-4_95837000.jpg)

 

Participarea ministrului Afacerilor Interne, Cătălin PREDOIU, la activitatea de celebrare a eliminării controlului la frontiera terestră a României cu Bulgaria, ca urmare a intrării în spațiul Schengen. Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu – Ruse:

 

 

Succesul lui Cătălin Predoiu


Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a fost principalul arhitect al acestui progres, coordonând o muncă intensă și complexă alături de echipa sa. Într-o declarație pentru DC News, Cătălin Predoiu a subliniat importanța acestui moment:

„Aș dori să le mulțumesc tuturor cetățenilor români pentru răbdarea pe care au avut-o cu noi până când acest rezultat a fost realizat. Este foarte important că am reușit să ne atingem acest obiectiv pentru că aduce nu doar avantaje economice, nu doar confort în trecerea frontierei de către cetățeni, de către transportatori, dar aduce și demnitate pentru poporul român.

Este o probă a faptului că ne-am reprezentat ferm interesele și am negociat bine acest dosar, cu răbdare și migală. A fost o muncă de echipă în care au intrat foarte multe instituții: Ministerul de Interne, Președinție, Guvern, premier, Ministerul Afacerilor Externe, Poliția Română, Poliția de frontieră - toată lumea a pus umărul. Iată că, în acest fel, am reușit să ne atingem obiectivele!”, a zis ministrul.

Eforturi susținute și provocări depășite

 

 

Cătălin  Predoiu a demonstrat o viziune strategică și o determinare constantă în gestionarea unuia dintre cele mai complexe dosare ale României. Au fost negocieri bine gândite, însoțite de argumente solide și o diplomație discretă, dar eficientă. Fără determinarea ministrului, aderarea completă a României la Schengen ar fi rămas, cel mai probabil, un obiectiv îndepărtat. Acest succes demonstrează că, prin implicare personală și o abordare bine structurată, provocările de lungă durată pot fi depășite.

 

„Au fost dificultăți de tot felul - în primul rând din teren - pentru combaterea migrației ilegale și pentru perfecționarea protecției frontierei. Aceasta a fost baza dosarului. Apoi a urmat o muncă diplomatică, migăloasă, de restartare, de repornire a dialogului pe acest dosar, în vara anului trecut, de recâștigarea încrederii reciproce între miniștrii în primul rând - partea austriacă - dar și cu ceilalți miniștri din Europa. A fost o muncă de a conștientiza toată lumea că este un dosar important nu doar pentru România și Bulgaria, ci pentru toată Europa. Solidaritatea europeană funcționează și atunci când avem argumente, putem obține protejarea intereselor noastre”, a zis Cătălin Predoiu pentru DC News.

Cătălin Predoiu a reușit să transforme o situație blocată într-o victorie istorică pentru România, punând bazele unor beneficii semnificative pentru cetățeni, economie și statutul european al țării noastre. Aderarea la Schengen este, fără îndoială, un rezultat al eforturilor sale susținute și al angajamentului său de a reprezenta cu fermitate interesele naționale.

 

„A fost o muncă în etape. Am lucrat alături de o echipă inteligentă, foarte bine pregătită și dedicată. Aș dori să-i menționez pe Beatrice Drăghiciu, consilier de stat, negociator secund, apoi Cătălin Necula, secretar de stat care a coordonat partea de reglementări Schengen, Nușa Coman din minister, Cornel Coman, inspector general al Poliției de frontieră, Bogdan Despescu și mulți alți colegi. Le mulțumesc tuturor. A fost un parcurs care s-a desfășurat în etape, pe un plan pe care l-am adaptat din mers. Au fost întâlniri foarte multe, au fost foarte multe drumuri în Europa, dintr-o capitală în alta, discuții oficiale și neoficiale, informale și formale, argumentații în permanență”, ne-a mai zis Cătălin Predoiu. 

Decizia marchează un moment de referință pentru România, demonstrând solidaritatea europeană și recunoașterea eforturilor țării noastre de a îndeplini standardele Schengen. Din 2025, românii vor beneficia de circulație liberă și de o integrare economică mai profundă în UE.

„A fost un complex de lucruri pe care le-am desfășurat fără să ne oprim vreo clipă, fără să vorbim prea mult de ele pentru a nu le pune în pericol. Cel mai greu lucru a fost că nu puteam spune cât progresam, unde progresam, tocmai pentru a ne proteja progresele și pașii mai departe. De aceea am început prin a mulțumi tuturor românilor care au avut răbdare cu noi și ne-au sprijinit!”, a conchis Cătălin Predoiu într-o intervenție pentru DC News.

 

Beneficii aduse de aderare

 

Aderarea la spațiul Schengen are ca efect ridicarea controalelor între frontierele interne ale statelor membre Schengen, care aplică în întregime acquis-ul Schengen, fiind creată o singură frontieră externă unde controalele se desfășoară conform unui set de reguli clare în materie de vize, migrație, azil, precum și măsuri referitoare la cooperarea polițienească, judiciară sau vamală. Pentru cetățeni, efectul este cel al călătoriilor în interiorul țării, fără a fi supuși controalelor la frontieră.

 

La frontiera aeriană, eliminarea controalelor la frontierele interne are ca rezultat zboruri Schengen similare celor interne. În perspectivă, la frontierele terestre infrastructura punctelor de trecere a frontierei va fi desființată, astfel că trecerea frontierelor interne va fi asemănătoare unei călătorii în interiorul țării.


Astfel, trecerea frontierei se poate realiza indiferent de ora și prin orice loc iar cetățenii statelor membre care călătoresc în spațiul Schengen trebuie să aibă asupra lor, un document de identitate valabil. Trecerea frontierelor interne poate fi asemănată cu o călătorie în interiorul țării.

Controalele la frontierele interne Schengen pot fi introduse pentru o perioada limitată în timp din motive de ordine publică sau securitate națională, decizie ce este luată la nivelul fiecărui stat membru Schengen, în conformitate cu regulile uniforme prevăzute de Codul Frontierelor Schengen.

 

Libertatea de mișcare a cetățenilor statelor membre reprezintă beneficiul adus de aderarea la spațiul Schengen fără ca acesta să fie înțeles ca un drept absolut

 

Odată cu eliminarea controalelor la frontiere ar putea crește pericolele pentru securitatea internă a țărilor implicate, prin eliminarea verificarilor asupra persoanelor la trecerea frontierei de stat.


Astfel, se impune o cooperarea transfrontalieră, în special prin înființarea serviciilor comune ale poliției, vămii și poliției de frontieră (în cadrul Centrelor, Birourilor, Punctelor comune de contact) pentru toate statele contractante care să aibă ca scop protecția propriilor cetățeni. De asemenea, Sistemul Informatic Schengen, asistența operativă reciprocă și schimbul direct de informații între forțele de poliție precum și supravegherea și urmărirea transfrontalieră a infractorilor reprezintă mijloace de luptă împotriva terorismului, crimei organizate, traficului de ființe umane și a imigrației ilegale. În același timp, a fost adoptat un set de reguli uniform care să asigure cetățenilor statelor membre protecția datelor cu caracter personal împotriva oricărei încălcări a drepturilor fundamentale.

Urmareste-ne si pe canalul nostru de WhatsApp

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale autoritatii contractante: Comuna Roma, comuna Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani, telefon 0231/544.622, fax 0231/565.978, e-mail: primaria.roma@yahoo.ro, cod fiscal 3372114. 2. Denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale biroului de la care se poate solicita documentatia de atribuire. Daca este cazul, costul si conditiile de plata in vederea obtinerii documentatiei de atribuire: Biroul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Roma, cu sediul in comuna Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani, telefon 0231/544.622, fax 0231/565.978, e-mail: primaria.roma@yahoo.ro, cod fiscal 3372114. Documentatia de atribuire in format electronic este pusa de catre Autoritatea Contractanta cu titlu gratuit la dispozitia ofertantilor care au inaintat o solicitare in acest sens. 3. a) Locul prestarii serviciilor: Comuna Roma, cu satele apartinatoare Roma si Cotargaci, judetul Botosani. b) Obiectul concesionarii; natura si dimensiunea prestarilor: Serviciul de utilitate publica de distributie a gazelor naturale in Comuna Roma, cu satele apartinatoare Roma si Cotargaci, judetul Botosani, conform art. 8 H.G.209/2019. c) Termenul de finalizare sau durata contractului: 49 de ani. 4. a) Termenul de depunere a ofertelor: 20.06.2025, ora 10.00. b) Adresa la care trebuie transmise ofertele: Comuna Roma, Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani, telefon 0231/544.622, fax 0231/565.978, e-mail: primaria.roma @yahoo.ro. c) Limba sau limbile in care trebuie redactate ofertele: romana. d) Data, ora si locul deschiderii ofertelor: 20.06.2025, ora 11.00, Comuna Roma, comuna Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani. 5. Conditiile personale, tehnice si financiare pe care trebuie sa le indeplineasca ofertantii: conform documentatiei de atribuire. 6. Criterii utilizate la atribuirea contractului: conform documentatiei de atribuire. 7. Dupa caz, procentajul minim din lucrari care trebuie acordat partilor terte: conform documentatiei de atribuire. 8. Data trimiterii spre publicare a anuntului de participare: 30.04.2025. 9. Denumirea si adresa organismului competent de rezolvare a contestatiilor si, dupa caz, de mediere. Informatii exacte privind termenele de depunere a contestatiei si, dupa caz, denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale biroului de la care se pot obtine aceste informatii: Tribunalul Botosani, Sectia de Contencios -Administrativ, cu sediul in orasul Botosani, Str. Maxim Gorki nr. 8, judetul Botosani, telefon 0231/511.739, fax 0231/531.832, email: tr-botosani@just.ro.
Orasul Harlau clarifica regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Orasul Harlau, cu sediul in orasul Harlau, Str. Musatini nr.1, judetul Iasi, telefon/fax 0232/720.412/ 0232/720.777, e-mail: primariahirlau @yahoo.com, juridic@ primaria- hirlau.ro, cod fiscal 4541190. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, cu modificarile si completarile ulterioare si H.C.L. Harlau nr. 27/26.03.2025 privind aprobarea bugetului pe anul 2025. Perioada de finantare: anul 2025. Suma totala alocata de la bugetul local este de 160.000 Lei si se aloca in intregime pentru domeniul Sport. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul Orasului Harlau aprobat prin H.C.L. Harlau nr. 53/27.04.2017 privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local, cu modificarile si completarile ulterioare. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul: www.primaria hirlau.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabile se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante: www.primaria hirlau.ro sau se poate procura de la sediul Orasului Harlau, Harlau, Str. Musatini nr. 1, judetul Iasi. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 15.05.2025, ora 14.00, la Compartimentul Registratura al Orasului Harlau, Harlau, Str. Musatini nr. 1, judetul Iasi. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este: 16.05.2025 -19.05.2025.
Comuna Racaciuni, judetul Bacau, clarifica regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau, telefon 0234/251.212, fax 0234/251.586, e-mail: cl_racaciuni@yahoo.com, cod fiscal 4670330. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, cu modificarile si completarile ulterioare si Hotararea Consiliului Local al Comunei Racaciuni nr. 09/31.03.2025 privind aprobarea bugetului pe anul 2025. Perioada de finantare: anul 2025. Suma totala alocata de la bugetul local este de 385.000 Lei si se aloca astfel: 15.000 Lei pentru domeniul Sportiv, 50.000 pentru domeniul Social, respectiv 320.000 Lei pentru Culte religioase. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul Comunei Racaciuni aprobat prin H.C.L. Comuna Racaciuni nr. 14/31.03.2025 privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul Comunei Racaciuni: www.comuna racaciuni.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabile se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante www.comuna racaciuni.ro sau se poate procura de la sediul Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 13.05.2025, ora 14.00, adresa: Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este: 14.05.2025- 15.05.2025.
SUBSCRISA Five Administration SPRL, in calitate de Administrator judiciar al debitoarei R-Agro Falciu SA -in reorganizare, organizeaza in perioada 16.04 -09.05.2025 inclusiv, orele 09:00 -19:00, licitatii publice cu strigare in vederea valorificarii urmatoarelor active mobile aflate in patrimoniul debitoarei, dupa cum urmeaza: -Utilaje agricole lista nr. 1 -pret de pornire peste 9.000 Lei (bunurile se vand individual), pentru care se vor organiza licitatii: -Licitatia nr. 1 in perioada 16 -17.04.2025, termen-limita inscriere: 15.04.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 2 in perioada 29 -30.04.2025, termen-limita inscriere: 28.04.2025, ora 12:00; Licitatia nr. 3 in perioada 07 -08.05.2025, termen-limita inscriere: 06.05.2025, ora 12:00. -Utilaje agricole lista nr. 2 -pret de pornire sub 9.000 Lei (bunurile se vand individual), pentru care se vor organiza licitatii: -Licitatia nr. 1 in perioada 17 -23.04.2025, termen-limita inscriere: 16.04.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 2 in perioada 30.04 -02.05.2025, termen-limita inscriere: 29.04.2025, ora 12:00; Licitatia nr. 3 in perioada 08 -09.05.2025, termen-limita inscriere: 07.05.2025, ora 12:00. Bunurile supuse valorificarii, datele si orele fiecarei licitatii, precum si pretul de pornire la fiecare licitatie se regasesc in listele de bunuri pentru fiecare Pachet si pot fi solicitate Administratorul ui judiciar, la adresa: vanzari@five -advisory.ro. Preturile de pornire ale licitatiilor nu includ TVA, acesta se va adauga dupa caz conform prevederilor legale. Persoanele interesate au obligatia de vizionare a activelor, cu instiintarea prealabila a Administratoru lui judiciar si numai dupa achizitionarea caietului de sarcini. Licitatiile se vor desfasura in perioada mentionata exclusiv online, prin intermediul platformei: www.licitatii -unpir.ro, aceasta presupunand crearea unui cont de participant si validarea acestuia de catre administratorul platformei. Toate detaliile referitoare la modalitatea de participare prin intermediul platformei online mentionate anterior se regasesc in cuprinsul Caietului de sarcini. Orice persoana interesata va avea obligatia achizitionarii caietului de sarcini cuprinzand descrierea bunurilor si a semnarii unui Angajament de confidentiali tate privind procedura de valorificare a activelor cuprinse in caietul de sarcini. Pretul Caietului de sarcini este 595 Lei (TVA inclus) pentru bunurile care au pret de pornire peste 9.000 Lei si de 119 Lei (TVA inclus) pentru bunurile care au pret de pornire sub 9.000 Lei si poate fi solicitat prin e-mail, la adresa: vanzari@five -advisory.ro. Termenul-limita pentru transmiterea documentatiei de participare la licitatie este cel mentionat mai sus, aceasta urmand a fi depusa exclusiv prin mijloace electronice, la adresa de e-mail: vanzari@five-advisory.ro. Documentele transmise prin orice alte mijloace electronice (whatsapp /mms etc.) nu vor fi luate in considerare. Vizionarea activelor se va face numai in baza unei programari prealabile, la nr. 0762978187 sau e-mail: office@r-agro.ro si numai dupa achizitionarea Caietului de sarcini.
SC SELF TRUST SRL este lider national al segmentului de piata pentru sisteme de conveioare (benzi transportoare) automatizate. Echipamentele proiectate si produse de noi se adreseaza in special urmatoarelor industrii: Logistica, Intralogistica, Automotive, Procesarea Carnii, Panificatie, Imbuteliere, Fabricarea Mobilei, Reciclarea Deseurilor. Detinem o pozitie importanta la nivel modial in randul producatorilor de echipamente pentru aeroporturi avand clienti din: Romania (15 din 17 aeroporturi), Spania, Portugalia, Franta, Germania, Marea Britanie, Grecia, Slovacia, Algeria, Libia, Yemen, Djibouti, Qatar, Arabia Saudita, Seychelles, Azerbaijan, Turcia. Dorim sa ne extindem echipa cu: OPERATOR STRUNG SI FREZA CNC (FANUC SI HAAS), LACATUS MECANIC PENTRU MONTAJ. Cerinte: cunostinte si experienta practica dovedita in setarea si operarea masinilor cu comanda numerica (operator CNC), respectiv in ansamblarea echipamentelor industriale (lacatus mecanic de montaj), o buna intelegere a proceselor tehnologice, cunostinte de baza pentru intelegerea desenului tehnic, conditie obligatorie. Conditii de lucru: Program de lucru zilnic de la 6:00 – 14:30 (cu pauza de masa de 30 min), de luni pana vineri, Orele suplimentare sunt platite conform legislatiei in vigoare, Echipament de protectie adecvat. Salarizare si bonusuri: Salarizare in functie de experienta si cunostintele dovedite si meseria de incadrare 3000-5000 lei net lunar. Reevaluare salariala dupa primele 3 luni de contract. Crestere salariala anuala in functie de indicii de inflatie comunicati si de performantele profesionale realizate. Bonusare in functie de implicare, de performanta profesionala si randament in procesul de productie. Bonuri de masa in valoare de 40 lei/zi lucratoare. Decontare contravaloare transport sub forma de abonament lunar pe raza municipiului Iasi sau zona metropolitana. Al 13- lea salariu (50% prima de concediu, 25% prima de Craciun, 25% prima de Paste). Bonificatie pentru deplasarile la montaj 150 lei/zi pentru Romania si 50 Euro/zi pentru deplasari in afara tarii. Asteptam CV-urile dvs la adresa HR@selftrust.ro. Informatii suplimentare si programarile pentru proba de lucru se pot obtine la tel. 0733499283 sau la sediul nostru din Iasi, Str.Bucium, nr.34 (zona Baza 3 - intrare pe poarta 2 Moldomobila)
SUA și Ucraina au semnat acordul privind resursele naturale și înființează un fond pentru reconstrucție/FOTO
01/05/2025 13:33

Trezoreria SUA a anuntat că a semnat un acord cu Ucraina privind minereurile si a fost de acord să infiinteze un fond de investitii America-Ucraina pentru reconstructie. Pentru Ucraina, acordul este consider ...

Noi informații despre acordul economic semnat de SUA și Ucraina: înțelegerea nu pare să includă garanţii americane de securitate împotriva Rusiei
01/05/2025 05:59

Statele Unite şi Ucraina au semnat miercuri la Washington un vast acord economic prin care se creează un fond de investiţii pentru reconstrucţia acestei ţări devastate de război şi dă administraţiei T ...

Ilie Bolojan expune cel mai negru scenariu posibil pentru România: Am avea niște complicații foarte mari
01/05/2025 05:45

Preşedintele interimar, Ilie Bolojan, a afirmat, sambătă, că Romania are nevoie de stabilitate şi de oameni buni in toate funcţiile importante pentru a face faţă perioadei dificile prin care trece. ”L ...

UE pregătește planul B în cazul în care Trump renunță la negocierile privind Ucraina
01/05/2025 05:32

Uniunea Europeană pregăteste planul B in cazul in care presedintele american Donald Trump renuntă la negocierile privind Ucraina. Anuntul a fost făcut de Inaltul Reprezentant al UE pentru politica externă ...

Americanii fac o ofertă țărilor din Europa de Est: să renunţe la obiectivele UE privind un domeniu strategic
01/05/2025 05:24

Statele Unite vor ca ţările din Europa Centrală şi de Est să se alăture strategiei sale vizand "libertatea energetică", in loc să urmeze planurile mai ample ale regiunii vizand tranziţia la o economie ...

Ședință cu 50 de proiecte la CJ Iași/VIDEO
30/04/2025 13:04

 Astăzi, 30 aprilie 2025, de la ora 10.00, plenul Consiliului Judetean Iasi se reuneste pentru a supune la vot 50 de proiecte de hotărare. Printre cele mai importante se află aprobarea documentatiei de ...

Mesajul politologului Radu Carp despre România și vecinii săi: Am rămas singura democrație din regiune, alături de Republica Moldova
30/04/2025 05:45

Politologul Radu Carp atrage atentia asupra unei realităti adesea ignorate: pozitia fragilă, dar esentială, a democratiei romanesti intr-o regiune dominată de autoritarism, instabilitate sau conflict. Intr- ...

A venit adevărata nucleară: ambasada SUA sugerează că alegerile nu vor fi recunoscute
30/04/2025 05:35

Cu doar 4 zile inainte să inceapă votul pentru alegerile prezidentiale, ambasada SUA la Bucuresti transmite un mesaj care ar trebui să dea fiori regimului de la Bucuresti, pentru că este cel mai clar indici ...

Valeriu Tabără, fost ministru al Agriculturii, a murit marţi
29/04/2025 17:11

Valeriu Tabără, fost ministru al Agriculturii, a murit marţi, la varsta de 75 de ani. Din primele informaţii reiese că a suferit un stop cardio-respirator, potrivit news.ro. El era internat la Institutul d ...

Dilema unui judecător timp de 25 de ani: Din ce putere face parte Curtea Constituțională? Pentru că, potrivit Constituției României, în statul român există 3 și doar 3 puteri: puterea legislativă, puterea executivă și puterea judecătorească”
28/04/2025 06:06

Avocatul Gabriel Bălasa, fost judecător timp de 25 de ani si colaborator al site-ul Juridice.ro, se intreba, pe bună dreptate, intr-un articol al publicatiei de specialitate scris incă din 2008 (!), „a cu ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei