De ce ne amorțesc mâinile și cum să scapi de acesta problemă?
Dimensiune font:
Amorțirea mâinilor poate fi fie un simptom inofensiv care trece rapid după o încălzire ușoară, fie indicativ al unor probleme grave de sănătate. Amorțeala este o scădere a sensibilității mâinilor, picioarelor sau a altor părți ale corpului, care poate fi însoțită de o senzație neplăcută de arsură sau furnicături. Amorțeala este asociată cu afectarea conducerii impulsurilor de-a lungul fibrelor sensibile ale nervilor și ale rădăcinilor acestora.
De ce îmi amorțesc mâinile
Deși toate variantele de amorțeală a mâinilor sunt asociate cu conducerea afectată a impulsurilor, nu fiecare senzație de furnicături din mână indică faptul că o persoană are o boală gravă.
Amorțeală temporară a mâinilor
Toată lumea a trăit această stare inofensivă cel puțin o dată în viață. Senzația este asociată cu o afectare temporară a alimentării cu sânge a nervilor care asigură sensibilitatea mâinilor, cum ar fi mediana sau ulnara.
Drept urmare, nervii lipsiți de oxigen pierd o parte din informații, iar restul este transmis creierului cu distorsiuni – o persoană percepe acest lucru ca amorțeală și furnicături. Dar de îndată ce se oprește presiunea pe braț, amorțeala temporară dispare. În acest caz, nu este necesar niciun tratament.
Amorțeala temporară a mâinilor poate fi „câștigată” dacă, de exemplu, adormiți cu brațul îndoit sub cap. Pentru a scăpa de senzațiile neplăcute, este suficient să întindeți și să masați membrul.
O altă cauză obișnuită a amorțirii temporare a mâinilor este așezarea la computer. Dacă amorțeala reapare frecvent, se poate datora suprasolicitării unora dintre mușchii adânci din gât. Atunci când mușchii suprasolicitați sunt scurtați, există compresia vaselor de sânge și a nervilor. Dacă nu vă ajută să faceți o pauză pentru încălzire și exerciții fizice în timpul zilei de lucru, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră.
Amorțeală cronică a mâinilor
Această afecțiune este mai puțin frecventă decât amorțeala temporară, durează mai mult și nu dispare dacă mâna este întinsă sau masată. Cu ce boli poate fi asociat acest simptom?
Deteriorarea sau ciupirea nervilor . Nervii pot fi deteriorați ca urmare a unei rupturi a brațului sau a sindromului de tunel carpian – atunci când mâna amorțește și degetul mare slăbește. Cauzele sindromului de tunel carpian nu sunt pe deplin înțelese. Se crede că problema poate apărea ca urmare a modificărilor hormonale la femei, a artritei reumatoide sau a stresului excesiv regulat la încheietura mâinii, din cauza căruia nervul median, care asigură sensibilitatea mâinilor, suferă.
La persoanele peste 60 de ani, amorțeala la nivelul brațelor și picioarelor poate fi asociată cu spondiloza cervicală . Această afecțiune face parte din procesul normal de îmbătrânire, în care vertebrele cervicale și discurile intervertebrale din gât se uzează treptat. Acest lucru poate ciupi nervii din mâini și poate provoca amorțeală.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau