Detoxifierea celulelor, calea către vindecarea organismului

dr roberto volpe asea

Dimensiune font:

| 01-01-2022 11:27

 

Sistemul imunitar al vertebratelor superioare este complet și înalt dezvoltat și totuși este construit în jurul principiilor care există chiar și în cele mai primitive specii și plante (plantele chiar au un sistem imunitar). Răspunsul imun interior din plante și la animalele inferioare și superioare depinde de procesul de semnalizare redox (mesageri de distres) pentru a ajuta organismul să identifice și să distrugă inamicii săi. Principiul este simplu: dacă ceva străin abuzează suficient cât să rezulte un stres oxidativ acut, atunci este un inamic. Atunci intervin mesagerii redox (oxidanții care semnalizează distrugerea care a apărut) care sunt, de asemenea, cele mai potente muniții oxidative valabile cu care pot fi încărcate tumorile și uciși inamicii. Prezența tuturor acestor oxidanți nocivi impune producerea de antioxidanți care pot asigura neutralizarea. La oameni și vertebrate superioare exista o varietate de antioxidanți și echipe de enzime care curăță reziduurile toxice. Un avantaj puternic pe care îl oferă sistemul de semnalizare redox este indicația clara că bătălia a fost câștigată. Când se instalează starea de stres oxidativ este un semn că bătălia s-a încheiat și un semnal de începere a reconstrucției. În procesul regenerării țesuturilor pierdute, acești mesageri redox induși sunt utilizați din nou să ajute țesuturile nou formate să semnalizaze că au nevoie de oxigen și de nutrienți. Acești mesageri grăbesc necesitatea creșterii vasculare pentru a hrăni aceste noi țesuturi. Procesul de vindecare este frumos de simplu în principiu și uimitor de complex în practică, spune dr Gary Samuelson ]n cartea sa „Știința vindecării. Celulele trebuie să fie capabile să identifice când sunt în distres și apoi să solicite cea mai potrivita acțiune pentru a corecta situația. Stresul duce la dezechilibru, care în schimb duce la acțiunile necesare pentru restabilirea echilibrului. Abilitatea de a menține echilibrul este un ingredient esențial vieții. Cercetătorii care au studiat semnalele redox le-au dovedit potențialul de a deschide o gamă largă de posibilități în toate domeniile științei medicale și nutriționale. Reprezintă căi neexplorate anterior, unde familiile de mesageri redox pot fi utilizate, împreună cu alte molecule mesager, pentru a activa o gamă largă de funcții de vindecare și imunitare în fiecare parte a organismului.

Despre aceste lucruri va vorbi dr Roberto Volpe, un cunoscut specialist italia. Dr Volpe a absolvit cu onoruri Medicina în 1986 la Universitatea „La Sapienza” din Roma, unde în 1989 s-a specializat, cu onoruri, în Boli hepatice și înlocuire metabolică. În 1994 a obținut un doctorat în Medicină Experimentală: Ateroscleroza, la Universitatea din Siena.

Din 1989 până în 1998 a lucrat la Institutul de terapie medicală sistematică al Universității La Sapienza” din Roma, Policlinico Umberto I, unde a coordonat, pentru biroul din Roma, studiile multicentrice și multinaționale în fazele IIb și III privind statinele, fenofibratul și iahol (iaurt îmbogățit în fitosteroli).

Din 1999 lucrează la Serviciul de Prevenire și Protecție al C.N.R. din Roma unde este responsabil pentru Proiectele „Promovarea și protecția sănătății” și „Osteoporoza” și cursurile „Primul ajutor” destinate populației active a CNR. Din 2002 până în 2013 a fost responsabil de „Programul de prevenire a bolilor coronariene”, derulat în colaborare cu Serviciul Medical al Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) din Roma, care vizează prevenirea și tratarea riscului cardiovascular. factori ai populației active a birourilor romane ale Națiunilor Unite (FAO, IFAD și PAM).

Este lector la Universitatea „La Sapienza” din Roma la cursul integrat „Farmacologie, medicină internă, boli infecțioase”.

Este autorul a peste 200 de publicații și rapoarte științifice axate în principal pe subiecte de terapie dietetică și farmacologică a bolilor metabolismului lipidelor și epidemiologiei cardiovasculare și ale cărților „Hipercolesterolemie și boli coronariene” și „Prevenire și protecție în medii extreme: altitudine mare și temperaturi scăzute ".

Este membru al Campaniei naționale globale de prevenire a riscurilor cardiovasculare a Fundației Italiene a Inimii, în calitate de instructor al clasei medicale privind riscul cardiovascular,

Este consultant pentru programele de televiziune „TG2 Salute” și „Medicina 33” din RAI 2, pentru boli ale metabolismului lipidic, nutriție și prevenire cardiovasculară. Dr Roberto Volpe va putea fi audiat în cadrul unei conferințe online, care va avea loc sâmbătă, 23 octombrie, începând cu ora11. Dr Roberto Volpe va fi invitatul Silviei Fontana, unul dintre promotorii suplimentelor Asea, destinate regenerării celulare, ce are capacitatea de a schimba calitatea vieții. Suplimentul este un mix bine echilibrat de molecule Redox, similar cu cel produs de toate celulele vii sănătoase, acționând în mod benefic la nivelul întregului organism. Principiul are la bază activarea antioxidanților responsabili pentru protejarea și detoxifierea celulelor și, în același timp, contribuie la suplimentarea moleculelor necesare pentru înlocuirea sau refacerea acelor celule afectate. Întâlnirea va avea loc sâmbătă, 23 octombrie, de la ora 11, în mediul online.

Maura ANGHEL

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:36

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Alergiile, provocatorii invizibili ai vieții cotidiene
28/03/2024 13:54

Într-o lume in care progresul si inovatia sunt la ordinea zilei, sănătatea umană se confruntă paradoxal cu provocări crescande. Una dintre cele mai răspandite si complexe probleme de sănătate din ...

Un bărbat mort a fost somat de un spital să plătească spitalizarea
28/03/2024 13:45

Un bărbat mort a fost somat de un spital să plătească spitalizarea. Spitalul Clinic Judetean de Urgentă „Sf Apostol Andrei” din Galati vorbeşte cu mortii. Chiar dacă un bărbat era mort de zile intr ...

Cât este valabilă adeverința care înlocuiește cardul național de sănătate
28/03/2024 00:17

Adeverinta care substitutie cardul de sănătate va fi valabilă pană la emiterea unui nou card, conform unui ordin al presedintelui CNAS. Un ordin al presedintelui CNAS stabileste că valabilitatea adeverint ...

 Prosopagnosia, oamenii care nu-și recunosc nici imaginea din oglindă
27/03/2024 13:45

Prosopagnosia, cunoscută si sub numele de „cecitate facială”, este o tulburare neurologică rară, care impiedică capacitatea de a recunoaste fetele. Acesta nu este doar un simplu moment de uitar ...

Carne de pui îngălbenită cu vopsea, descoperită de inspectorii ANPC: 'Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranţa fiecăruia dintre noi'
27/03/2024 09:30

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, avertizează, miercuri dimineaţă, că unele firme vopsesc carnea de pui pentru a o face să pară mai bună, uneo ...

Carne de pui îngălbenită cu vopsea, descoperită de inspectorii ANPC: 'Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranţa fiecăruia dintre noi'
27/03/2024 09:05

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, avertizează, miercuri dimineaţă, că unele firme vopsesc carnea de pui pentru a o face să pară mai bună, uneo ...

Renumitul doctor William Makis aruncă bomba: Cancerul prințesei Kate ar putea fi cauzat de vaccinurile ARNm COVID-19 pe care le-a făcut în 2021
26/03/2024 16:31

William Makis este un binecunoscut specialist in domeniul oncologiei, cu peste 100 de lucrări publicate pe această temă. De curand, specialistul a venit cu o teorie care a pus pe jar lumea medicală. In urm ...

Cele cinci temeri legate de sex ale generației Z, conform terapeuților
26/03/2024 11:52

Conform unor cercetări, generatia Z - adică cei născuti intre 1997 si 2012 – este mai putin activă din punct de vedere sexual fată de alte generatii. Dependenta de tehnologie, stresul si problemele de s ...

Banii pentru spitale se termină în luna mai
24/03/2024 00:10

Sub guvernarea PSD-PNL, cu Marcel Ciolacu si Nicolae Ciucă in frunte, sistemul de sănătate din Romania se confruntă cu perspectiva alarmantă ca fondurile destinate spitalelor să se epuizeze pană in luna ...

Încrederea, unul din factorii care pot aduce sănătatea
23/03/2024 09:00

Pentru eliminarea cancerului de col uterin este necesar ca pacientii să aibă incredere in medici si sistemul de sănătate. Asta reiese din exemplul oferit in acest caz de Slovenia, după ce această tară a ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei