FOTO/VIDEO - Aronia, fructul minune pentru diabetici
Dimensiune font:
Pentru ca tot mai multe persoane sunt interesate sa aiba un mod de viata cat mai sanatos, oamenii au inceput sa se intoarca spre plante si spre natura. Astfel au fost redescoperite proprietatile diferitelor tipuri de plante si elemente naturale care au fost date uitarii, alaturi de beneficiile pe care acestea le aduc organismului.
Aronia (numita si aronic) este un arbust care a intrat de curand in cultura noastra pentru ca are proprietati vindecatoare. El este originar din America de Nord, loc in care il putem gasi in stare naturala, salbatica. A fost aclimatizat pe continentul european abia in secolul XIX, atunci cand a fost adus aici de catre rusi. In Europea de Est a fost adus cu ajutorul eforturilor biologului Miciurin, care a selectionat mai multe soiuri de fructe, obtinand aronia cu fructe din ce in ce mai mari si mai dulci.
Aronia este inrudita cu marul si este o parte a familiei roaceea, avand fructe care pot fi negre sau rosii.
Asa cum am spus si mai sus, aronia are numeroase beneficii pentru sanatate, atunci cand este utilizata in mod corespunzator. Iata cateva dintre cele mai importante beneficii oferite de aceasta planta, care in denumirea populara se mai numeste si scorus.
Aronia ajuta in:
- curele de detoxifiere
- imbunatateste sistemul imunitar
- sustinerea functiei cognitive
- ajuta vederea – carotenul din continutul sau reduce stresul oxidativ din ochi si previne degenerarea oculara dar si dezvoltarea cataractei.
- reglarea tensiunii
- are efect antibacterian
- are o serie de beneficii pentru diabetici – fibrele dietetice existente in fructele de aronia ajuta si la mentinerea echilibrata a zaharului din sange si previn cresterile bruste ale glicemiei, care pot sa fie extrem de periculoase in momentul in care persoanele sufera de diabet..
Aronia poate fi folosita cu succes la prevenirea cancerului
Fructele de aronia pot fi folosite inclusiv la prajituri asa cum sunt folosite si alte fructe de padure, in smoothie-uri si din ele se poate prepara gem, dulceata si sucuri. Din fructele de aronia se poate extrage un pigment foarte colorat care este utilizat in industria alimentara pe scara larga.
Fructele pot fi uscate foarte usor acasa, daca sunt puse la uscat pe o hartie si in straturi foarte subtiri. Fructele uscate se pot pastra pe timpul iernii si pot fi utilizate similar cu fructele proaspete. Din aceste fructe uscate poate fi facut ceai, insa prin fierbere foarte multe dintre vitamine se distrug.
Atunci cand sucul de aronia este obtinut prin presare la rece, el pastreaza toate proprietatile antixidante si tot continutul de vitamine.
Este recomandat ca sucul de aronia sa fie consumat cu aproximativ 30 de minute inainte de masa. Se recomanda consumarea unei cantitati de 50 ml de trei ori in fiecare zi, pe o perioada de o luna pentru persoanele sanatoase si o cantitate mai mare pentru persoanele cu probleme. Pentru celelalte tipuri de utilizari se recomanda respectarea instructiunilor de pe ambalaj sau respectarea instructiunilor medicului si farmacistului in ceea ce priveste utilizarea.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau