Buhuceanu și homosexualii de la Accept se bucură că vor putea de azi să se căsătorească și apoi să adopte copii în urma unei decizii CEDO de condamnare a României la Strasbourg. OCDL: Hotărârea CEDO nu este definitivă

2_11zon

Dimensiune font:

| 24-05-2023 06:31

Foto Facebook: Buhuceanu și soțul sau soția sa înconjurați de copii la o manifestare homosexuală stradală. Șeful Accept e la a doua căsnice. El a mai fost căsătorit și cu spaniolul Raoul iar „cununia” lor a fost „oficiată” de lesbiana Diane Fischer, „episcop” în Canada

Oficiul Creștin pentru Drepturi și Libertăți ne informează (Titlul de mai sus aparține redacției):

„Hotărâre CEDO: Cazul Buhuceanu și alții vs. România

Astăzi, 23.05.2023, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunțat Hotărârea în cazul Buhuceanu și alții c. României (nr. 20081/19) care condamnă în premieră Statul Român pentru neasigurarea unui cadru legal de recunoaștere și protecție a dreptului la respectarea vieții private și de familie a cuplurilor de același sex.

Reclamanții, 21 de cupluri formate din persoane de același sex din România, au dat în judecată Statul Român întrucât acesta nu le-a oferit o formă legală de parteneriat civil, iar drept consecință nu au putut obține recunoașterea și protecția juridică a relațiilor lor. Legislația României recunoaște și protejează doar relațiile heterosexuale.

Argumentele expuse vizează lipsa de protecție juridică a acestor persoane și consecințele care se răsfrâng în viața de zi cu zi, respectiv faptul că nu beneficiază de o recunoaștere a statutului de familie, care să permită în situații medicale recunoașterea calității de coasigurat a partenerului, că nu pot beneficia de dreptul recunoscut aparținătorilor în situația internării în spital, că nu pot lua decizii pentru celălalt în situații de forță majoră, că în caz de deces nu pot ridica de la morgă corpul partenerului sau certificatul de deces, că nu pot fi beneficiarii ajutorului de înmormântare, că nu se pot moșteni unul pe celălalt conform regulilor moștenirii legale…

Cu toate că Jurisprudența CJUE a motivat în mod constant faptul că Statele nu au niciun fel de obligații de a adopta o legislație privitoare la căsătoriile între persoane de același sex, se impune însă obligația recunoașterii acelorași drepturi ca si cuplurilor căsătorite într-un stat membru al Uniunii Europenen ca și cuplurilor heterosexuale.

În acest moment Hotărârea CEDO nu este definitivă.

Într-un termen de 3 luni de la pronunțare, oricare dintre părți (reclamanții, respectiv Statul Român) poate solicita retrimiterea cauzei în fața Marii Camere CEDO, pentru o procedură separată care se poate desfășura pe durata a 2-4 ani de zile. În cadrul acestei proceduri (pe care O.C.D.L. o susține), Statul Român va putea invoca o serie de critici asupra hotărârii pronunțate, precum:

1.Rolul CEDO – art. 19 din Convenție definește în mod expres rațiunea pentru care s-a înființat Curtea Europeană a Drepturilor Omului, respectiv „Pentru a asigura respectarea angajamentelor ce decurg pentru Înaltele Părți Contractante din prezenta Convenție și din Protocoalele sale”. Preambulul Convenției face referire la un patrimoniu comun al idealurilor și tradițiilor politice, respectul libertăților și supremația dreptului. Acesta asigură cadrul conform căruia Curtea Europeană trebuie să interpreteze drepturile consacrate de Convenție ținând cont de semnificația lor existentă în ordinea juridică comună a statelor semnatare stabilită la momentul semnării Convenției și Protocoalelor adiționale. Statelele membre ale Convenției nu s-au angajat să protejeze drepturi nedeterminate al căror conținut precis va evolua în timp și va putea fi adaptat, fără ca ele să îl fi consimțit în mod expres.

2.Puterea normativă privitoare la chestiuni fundamentale din societate nu poate fi exercitată de către un organ judiciar, nici chiar de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului, or Curtea se poziționează în astfel de situații ca o autoritate de legiferare, în contradicție evidentă cu procesele democratice ale statului pârât.

3.Statele membre sunt libere să adopte și să adapteze noi drepturi la realități sociale prezente pe calea unor noi tratate.

4.Lipsa unui consens unitar al Statelor membre în privința chestiunilor antropologice și moral-fundamentale.

5.Niciun text internațional normativ nu impune României vreo obligație pozitivă de recunoaștere a cuplurilor de același sex.

Ce este de făcut?

În urma deciziei Curții de la Strasbourg, O.C.D.L. susține în mod activ poziția și procesul de retrimitere a cauzei în fața Marii Camere CEDO, în vederea efectuării unei noi examinări, conform normelor speciale prevăzute de Convenție și Protocoalele adiționale.

Totodată, O.C.D.L. va monitoriza proiectele legislative care ar viza introducerea de reglementări noi în materia parteneriatelor civile, precum și cu privire la cele care ar invoca stabilirea de drepturi similare atât cuplurilor heterosexuale, cât și celor din comunitatea LGBTQ în materia căsătoriei, adopțiilor, reproducerii umane asistate, stabilirii identității de gen.”

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:31

1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62719, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62720, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 1.374 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62721, Carte funciara 62721; -teren in suprafata de 1.165 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62722, Carte funciara 62722; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 94/17.10.2024. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 4.250 mp, situat in extravilanul satului Razboieni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62548, Carte funciara 62548; -teren in suprafata de 3.080 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 61364, Carte funciara 61364; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 89/27.07.2023. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
Nu e glumă! Klaus Iohannis nu a avut nicio zi de concediu în cei 10 ani de mandat, susține Administrația Prezidențială
17/11/2024 13:39

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, se apropie de finalul celor două mandate, incepand ultima lună de activitate in functie, fără să fi beneficiat de nici măcar o zi de concediu oficial in aproape 10 a ...

Statistici șocante: un copil este violat în fiecare zi în România
16/11/2024 08:56

Un copil este violat in fiecare zi in Romania. Statisticile socante prezintă realitatea tării noastre in care cei mai vulnerabili cad pradă pedofililor, arată cele mai recente date. In numai doi ani au fos ...

Copii din orfelinatele din România, sclavi în Ungaria: ținuți în beciuri și munceau până la 24 de ore pe zi
16/11/2024 00:22

Mai mulţi minori din centre de plasament din Romania au fost trimişi sclavi in Ungaria, incă din 2013. Tinerii erau obligaţi să muncească chiar şi 24 de ore pe zi şi erau cazaţi in beciul unei locuinţ ...

Sistemul de Garanție-Returnare este tot mai ușor de adoptat pentru micii comercianți - RetuRO anunță noi îmbunătățiri
13/11/2024 09:00

Sistemul de Garantie-Returnare este tot mai usor de adoptat pentru micii comercianti - RetuRO anuntă noi imbunătătiri Luna aceasta se implineste un an de cand Sistemul de Garantie-Returnare (SGR) a devenit ...

Cele mai mari companii din lume, prinse că vând alimente de o calitate îndoielnică în țările mai sărace
08/11/2024 09:29

Cele mai mari companii alimentare din lume, printre care Nestle, Unilever si Pepsico, vand produse cu o valoare nutritională mai slabă in tările sărace. Concluzia apartine Initiativei Accesului la Nutritie ...

Fenomenul care ia amploare în lumea relațiilor: Cum își aleg partenerii tinerii din Generația Z
04/11/2024 14:34

O nouă tendintă ia amploare in lumea relatiilor: „throning-ul" sau căutarea deliberată a unui partener cu statut social „superior" doar pentru a urca pe scara popularitătii. Fenomenul, specific Generat ...

Șeful casei de pensii, anunț extrem de important: Cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025
04/11/2024 04:50

Pensiile romanilor vor fi majorate din nou incepand cu ianuarie 2025, iar toti pensionarii vor beneficia de bani in plus. Seful Casei Nationale de Pensii Publice (CNPP), Daniel Baciu, a spus cu cat vor creste p ...

Cum trebuie educat un băiat, în familie, pentru a fi mai târziu un bărbat responsabil. ”De aici intervine structura mamei, trebuie să fie una puternică”
03/11/2024 13:58

Psihologul Radu Leca, alături de Ramona Dumitru, au discutat despre ce inseamnă să cresti un „bărbat adevărat” si cum pot părintii să sprijine dezvoltarea sănătoasă si echilibrată a băietilor. ...

Iosif Buble a tras marele loz
01/11/2024 00:10

Biroul Electoral Central (BEC) a acreditat Centrul de Sociologie Urbană şi Regională – CURS, al lui Iosif Buble, pentru efectuarea de sondaje de opinie la ieşirea de la urne la alegerile parlamentare. ...

Atenţie şoferi! Agresivitatea în trafic poate fi reclamată pe o aplicaţie a MAI.
31/10/2024 14:42

Atenţie şoferi! Agresivitatea in trafic poate fi reclamată pe o aplicaţie a MAI. Începand de duminică, 27 octombrie, soferii care manifestă comportament agresiv in trafic pot fi raportati printr- ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei