Fericirea în cuplu: iluzie sau realitate? Ce putem face pentru a avea o relaţie de cuplu fericită?

cuplu

Dimensiune font:

| 25-10-2024 12:34

Fericirea în cuplu: iluzie sau realitate? Ce putem face pentru a avea o relaţie de cuplu fericită?


7 principii pentru o relatie de cuplu fericita


Dacă te întrebi ce poţi face ca să ai o relaţie de cuplu fericită, nu eşti singur. În pofida faptului că puţini sunt aceia care nu îşi doresc o relaţie de cuplu fericită, statisticile arată că rata divorţurilor este în creştere. Așadar, dorința de a avea o relație de cuplu fericită nu este suficientă. Ai nevoie și de abilitățile necesare și să fii un partener de cuplu extraordinar.
Motivele care conduc la despărţire sunt numeroase, iar o dezbatere exhaustivă a acestora într-un articol nu poate intra in discuţie.
Multe persoane se plâng lipsa de satisfacţie în cadrul relaţiei de cuplu. Toată lumea se pricepe la relaţii. Ca şi la fotbal şi politică. Și mulţi sunt dispuşi să îşi exprime opiniile cu privire la ce înseamnă sau cum putem avea o relaţie fericită. Fiecare relaţie este unică şi orice cuplu traversează perioade cu suişuri şi coborâşuri
Să vedem aşadar care sunt ingredientele unei relaţii reuşite.


Reţineţi aspectele importante despre cealaltă persoană


În cuplurile fericite, partenerii sunt familiarizaţi cu lumea celuilalt. Ei îşi amintesc de evenimentele importante din viaţa fiecăruia și se interesează în mod constant de viaţa şi sentimentele celuilalt. Partenerii îşi cunosc preferinţele, aspiraţiile şi îngrijorările.


Hrăniţi-vă admiraţia şi pasiunea pentru a construi o relație de cuplu fericită


Relaţiile de succes au la bază o atitudine generală pozitivă şi respect reciproc. Pasiunea şi admiraţia sunt elemente esenţiale pentru reuşita unei relaţii. Deşi idealizarea de la începutul relaţiei nu poate dura o veşnicie şi niciun partener nu rămâne perfect în ochii celuilalt, celălalt rămâne o persoană demnă de a fi respectată şi apreciată, în ciuda defectelor percepute.
O relaţie lipsită de aceste două ingrediente este în pericol. Trebuie să ne reamintim în mod constant care sunt calităţile celuilalt şi momentele frumoase petrecute unul alături de celălalt. Așadar, pasiune, admirație și respect pe termen lung.


Îndreptaţi-vă unul către celălalt


Deseori, în relaţii, uităm să acordăm atenţie lucrurilor mici de zi cu zi și să acordăm atenție nevoilor celuilalt. Este important și să nu uităm să oferim partenerului nostru ce are nevoie cu adevărat, nu ce credem noi că ar avea nevoie. Lucrurile mărunte şi interacţiunile zilnice sunt importante pentru calitatea şi stabilitatea relaţiei. Acestea contează mai mult decât o cină romantică, o vacanţă în locuri exotice sau un cadou scump de Crăciun.
Fiecare partener poate face lucruri mici care să îmbunătăţească relaţia. Însă acestea sunt considerate banale şi deseori nu primesc importanţa cuvenită. Conversaţiile avute seara cu partenerul despre experienţele pe care fiecare le-a avut pe parcursul zilei s-au dovedit a fi printre cele mai eficace activităţi pentru a construi o relatie de cuplu fericită. Succesul conversaţiei depinde de capacitatea fiecăruia de a-l asculta activ pe celălalt și de a empatiza. A manifesta un interes autentic faţă de celălat şi a-i înţelege emoţiile sunt dovezi de iubire, comunicarea și calitatea ei sunt esențiale.


Lasă-ţi partenerul să te influenţeze


Cele mai stabile şi fericite cupluri care au construit pentru ei înșisi o relație de cuplu fericită sunt cele care se respectă reciproc. Și, atunci când apar neînţelegeri, ambii parteneri caută în mod activ găsirea unor soluţii acceptate de amândoi. Oamenii care au o relație de cuplu fericită nu caută să îşi impună punctul de vedere asupra celuilalt şi țin cont de partenerul lor atunci când iau decizii.
Şansele de a găsi o soluţie satisfăcătoare pentru ambele părţi cresc considerabil dacă suntem mai dispuşi să ascultăm, să înţelegem şi să acceptăm perspectiva partenerului. Cuplurile în care unul dintre parteneri nu este dispus să împartă “puterea” au de patru ori mai multe şanse să se despartă. Într-o relaţie nu este vorba despre cine deţine frâiele, ci despre a respecta relaţia şi pe celălalt.

Rezolvaţi problemele care se pot rezolva pentru a avea o relație de cuplu fericită

Nu ne plac conflictele, însă acestea sunt necesare şi pot fi oportunităţi pentru îmbunătăţirea unei relatii de cuplu fericite. O relaţie fără conflicte nu este în mod necesar şi o relaţie mai fericită. Sunt multe cupluri care nu s-au certat niciodată și totuși s-au despărțit. Atitudinea faţă de conflicte şi modalitatea de rezolvare a acestora le fac să fie pozitive sau negative pentru relaţie.
Există două tipuri de probleme întâlnite în cuplu: unele care se pot rezolva şi unele care perpetuează şi nu se pot rezolva. Putem face diferenţa între ele după intensitatea emoţiilor asociate. Pentru rezolvarea conflictelor puteţi să evitaţi să formulaţi critici, folosiţi afirmaţii care încep cu “Eu”, și nu acuzaţii la adresa celuilalt. Descrieţi ce se întâmplă, nu evaluaţi ori judecaţi, rămâneţi politicoşi şi apreciativi.

Depăşiţi blocajele

Scopul este acela de a transforma blocajul într-un dialog. Blocajele în relația de cuplu fericită nu sunt altceva decât semne pentru faptul că fiecare dintre parteneri are propriile speranţe, dorinţe şi aspiraţii, iar acestea sunt în opoziţie. Partenerii cuplurilor fericite se susţin reciproc pentru atingerea acestora şi, poate, acesta ar trebui să fie unul dintre obiectivele unei relaţii. Identificaţi care sunt cauzele blocajului, discutaţi unul cu celălalt despre aspiraţiile voastre şi respectaţi-vi-le reciproc, chiar dacă acestea sunt diferite de ale voastre.


Creaţi un sens comun


“Căsătoria nu este doar despre a avea copii, a împărţi treburile zilnice şi a face dragoste.” – John Gottman. Este important ca partenerii să aibă o înţelegere comună, să împărtăşească o viziune similară asupra unor domenii esenţiale. De exemplu, cum ar fi obiectivele fiecăruia şi aşteptările cu privire la rolul pe care fiecare îl are în relaţie. Aceasta necesită o atmosferă care să încurajeaze comunicarea sinceră a propriilor convingeri. În cuplurile care împărtăşesc un sens comun, conflictele sunt mai puţin frecvente şi rareori conduc la apariţia unui blocaj.


Relaţiile de cuplu fericite nu se construiesc peste noapte, ci necesită atenţie şi efort. Fiecare trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru capătul lui de relaţie. Lucruri simple precum cele prezentate mai sus pot avea avea un impact pozitiv asupra relației de cuplu.
 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Subscrisa TIMOFTE INSOLV SPRL, cu sediul in municipiul Piatra Neamt, Aleea Plaiului nr.10, bl.B1, sc.B, parter, apt.23, judetul Neamt, inregistrata in Registrul Formelor de Organizare al UNPIR sub nr. RFO II-0779, Atestat 2A0779, Cod Fiscal: RO33718032, Tel/fax: 0233272861, mobil: 0745455926/0744995468, Adresa e-mail: timofteinsolvsprl@gmail.com, In calitate de administrator judiciar al debitorului S.C. POLIVALENT S.R.L., conform Incheierii de sedinta nr.153/F din data de 13.09.2022, pronuntata de Tribunalul Neamt-Sectia a-II-a Civila, de Contencios Administrativ si Fiscal, in dosarul nr.2465/103/2022, Emite urmatoarea Decizie suspendare si amanare licitatii: Avand in vedere eroarea strecurata in cuprinsul publicatiilor de vanzare intocmite pentru bunurile apartinand debitoarei SC POLIVALENT SRL, transmise in presa locala si centrala, primarii, dosarul cauzei, pe site-ul UNPIR si in BPI, administratorul judiciar DECIDE: Anularea tuturor licitatiilor organizate pentru aceste active, urmand sa fie prorogata reluarea licitatiilor la o data ce va fi stabilita ulterior, motivat de urmatoarele aspecte: Administratorul judiciar precizeaza faptul ca, in publicatiile intocmite, comunicate si afisate nu coincide suprafata de teren situata in intravilanul satului Uricani, com. Miroslava, judet Iasi, care face obiectul contractului de concesiune nr. 26700/24.08.2018 incheiat cu Primaria comunei Miroslava, judetul Iasi, pentru o perioada de 49 de ani, in sensul ca, in unele publicatii este mentionata suprafata de 10.000 mp, iar in alte publicatii suprafata de 20.000 mp. Totodata prezenta decizie este fundamentata si pe finalizarea demersurilor de intabulare a imobilului in cartea funciara si de dezembrare a imobilului concesionat, demersuri inititate de administratorul special al societatii Polivalent SRL. De asemenea, s-a constatat faptul ca nu au fost respectate termenele de publicitate a vanzarii prevazute la art.838 alin.2 Cod proc. Civila. Prin urmare, in conformitate cu art.845 CPC, administratorul judiciar decide amanarea licitatiei din data de 28.10.2024 la o data ulterioara, cu refacerea formalitatilor de publicitate si finalizarea demersurilor privind intabularea si eventual dezmembrarea imobilului ce face obiectul contractului de concesiune incheiat cu Primaria comunei Miroslava. Administrator Judiciar, Timofte Insolv SPRL.

ANUNȚ DE PARTICIPARE LA LICITAȚIE PUBLICĂ. Privind concesiunea prin licitație publică a unui teren extravilan, domeniului privat al Comunei Tămășeni, Jud. Neamt. 1.Informații generale privind autoritatea contractantă in special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, număr telefon, fax și/sau adresa e-mail, persoană contact: Comuna Tămășeni, strada Unirii, nr.157 județul Neamț, telefon: 0233749494, fax: 0233749333, e–mail: primariatamaseni@yahoo.com. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, in special descrierea bunurilor care urmează să fie concesionate:Teren în suprafață de 1000 mp, ce aparține domeniului privat al Comunei Tămășeni, situat pe strada Traian din satul Tămășeni, comuna Tămăeșni; Concesiunea se va realiza conform HCL nr.51/16.10.2024 si OUG nr. 57/2019. 2.Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc in caietul de sarcini. 2.1.Modalitatea sau modalitațile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar din documentația de atribuire:la sediul Comunei Tămășeni sau în baza unei solicitari scrise sau in format electronic adresate către Primăria comunei Tămășeni. 2.2.Denumirea si datele de contact ale compartimentului de la care se pot obține un exemplar din documentația de atribuire: Primăria comunei Tămășeni, Compartiment administrare domeniul public și privat, fond funciar, cadatru și resurse umane. 2.3.Costul si condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor OUG nr.57/2019 privind Codul administrativ: 10,00 lei poate fi achitat in numerar la casieria unitații. 2.4.Data–limită de pentru solicitarea clarificărilor 05.11.2024 ora 12:00. 3.Informații privind ofertele: 3.1.Data-limită de depunere a ofertelor:11.11.2024 ora 15:00. 3.2.Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț, la registratură.3.3.Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: 2 exemplare. 4.Data si locul la care se va desfașura sedința publică de deschidere a ofertelor:14.11.2024 ora 10:00, Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț. 6.Denumirea, adresa, numărul de telefon și /sau adresa de e-mail ale instanței competente in soluționarea litigiilor apărute si termenele pentru sesizarea instanței: Judecătoria Roman, Piata Roman Voda nr. 1 cod postal 611022 telefon 0233 743858 fax 0233 742583, e-mail: jud-roman@just.ro.
 Primarul din Bușteni, reținut pentru 24 de ore
25/10/2024 00:53

Primarul din Busteni, acuzat că a agresat o femeie de 36 de ani, administrator al unei societăti comerciale, a fost retinut joi pentru 24 de ore. Potrivit IPJ Prahova, in urma probatoriului administrat, a fo ...

Veste bună pentru părinți și copii: cresc alocațiile!
24/10/2024 14:58

Veste bună pentru părinti si copii: cresc alocatiile! Majorarea alocatiilor va fi de 10,4%, in conformitate cu prevederile legale in vigoare. Drept urmare, alocatiile vor fi majorate astfel: – de ...

Cât ar trebui să fie salariul minim pentru un trai decent. O familie ar avea nevoie de 10.450 lei lunar
24/10/2024 00:20

Cresterea salariului minim brut la 4.050 de lei de la 1 ianuarie nu satisface nici pe departe nevoile financiare ale romanilor, dacă tinem cont de scumpirea costului vietii. Fundatia Friedrich Ebert Romania s ...

Când se dă ceasul înapoi şi trecem la ora de iarnă în 2024? Ar putea fi ultimul an când se mai schimbă ora în România
23/10/2024 12:03

Cand se dă ceasul inapoi şi trecem la ora de iarnă in 2024? Ar putea fi ultimul an cand se mai schimbă ora in Romania În ultima duminică din luna octombrie trecem la ora de iarnă 2024. În n ...

Studenții ieșeni fără loc în cămin pot primi bani de chirie de la stat
23/10/2024 11:22

Studentii ieseni fără loc in cămin pot primi bani de chirie de la stat Ministrul Educatiei a anuntat un proiect destinat studentilor care aleg cazare in afara căminelor. Acest proiect le va permite stude ...

Dezvoltarea și diversificarea serviciilor în cadrul Clinicii OZONLIFE
23/10/2024 10:20

 COMUNICAT DE PRESĂ  22.10.2024 Dezvoltarea si diversificarea serviciilor in cadrul Clinicii OZONLIFE      

Produsul banal care ar putea deveni un lux pentru români. Scumpirea anunțată va afecta milioane de consumatori din țara noastră
22/10/2024 16:49

Vesti proaste pentru romani! Painea, care este unul dintre cele mai consumate alimente la nivel national, va fi in curand mai scumpă. Potrivit producătorilor, această majorare este rezultatul cresterii pretu ...

Ministrul Muncii a făcut marele anunț: Cât vor crește pensiile de la 1 ianuarie 2025
20/10/2024 21:28

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a explicat că in conformitate cu noua Lege a Pensiilor, pensiile vor creste de la 1 ianuarie 2025 cu cel putin 10,4%. Acest procent ar putea să mai crească, in functi ...

Premierul Ciolacu, la un cheeseburger, într-un fast food românesc: „Am venit pentru că te-ai luat de mine pe TikTok”
20/10/2024 13:07

Premierul Marcel Ciolacu a mancat sambătă la fast-food un dublu cheeseburger. El a răspuns invitatiei proprietarului unei retele romanesti. „Am venit pentru că te-ai luat de mine pe Tik Tok”, i-a spus ...

Românii care își montează camere de supraveghere la apartamente sau case trebuie să țină cont de un detaliu important. Care sunt noile reglementări
19/10/2024 06:26

Tot mai multi romani aleg să isi monteze camere de supraveghere pe proprietate, fie că locuiesc la bloc, fie la casă. Aceste sisteme oferă sigurantă si pot fi de un real folos impotriva infractiunilor. Cei ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei