Fericirea în cuplu: iluzie sau realitate? Ce putem face pentru a avea o relaţie de cuplu fericită?

cuplu

Dimensiune font:

| 25-10-2024 12:34

Fericirea în cuplu: iluzie sau realitate? Ce putem face pentru a avea o relaţie de cuplu fericită?


7 principii pentru o relatie de cuplu fericita


Dacă te întrebi ce poţi face ca să ai o relaţie de cuplu fericită, nu eşti singur. În pofida faptului că puţini sunt aceia care nu îşi doresc o relaţie de cuplu fericită, statisticile arată că rata divorţurilor este în creştere. Așadar, dorința de a avea o relație de cuplu fericită nu este suficientă. Ai nevoie și de abilitățile necesare și să fii un partener de cuplu extraordinar.
Motivele care conduc la despărţire sunt numeroase, iar o dezbatere exhaustivă a acestora într-un articol nu poate intra in discuţie.
Multe persoane se plâng lipsa de satisfacţie în cadrul relaţiei de cuplu. Toată lumea se pricepe la relaţii. Ca şi la fotbal şi politică. Și mulţi sunt dispuşi să îşi exprime opiniile cu privire la ce înseamnă sau cum putem avea o relaţie fericită. Fiecare relaţie este unică şi orice cuplu traversează perioade cu suişuri şi coborâşuri
Să vedem aşadar care sunt ingredientele unei relaţii reuşite.


Reţineţi aspectele importante despre cealaltă persoană


În cuplurile fericite, partenerii sunt familiarizaţi cu lumea celuilalt. Ei îşi amintesc de evenimentele importante din viaţa fiecăruia și se interesează în mod constant de viaţa şi sentimentele celuilalt. Partenerii îşi cunosc preferinţele, aspiraţiile şi îngrijorările.


Hrăniţi-vă admiraţia şi pasiunea pentru a construi o relație de cuplu fericită


Relaţiile de succes au la bază o atitudine generală pozitivă şi respect reciproc. Pasiunea şi admiraţia sunt elemente esenţiale pentru reuşita unei relaţii. Deşi idealizarea de la începutul relaţiei nu poate dura o veşnicie şi niciun partener nu rămâne perfect în ochii celuilalt, celălalt rămâne o persoană demnă de a fi respectată şi apreciată, în ciuda defectelor percepute.
O relaţie lipsită de aceste două ingrediente este în pericol. Trebuie să ne reamintim în mod constant care sunt calităţile celuilalt şi momentele frumoase petrecute unul alături de celălalt. Așadar, pasiune, admirație și respect pe termen lung.


Îndreptaţi-vă unul către celălalt


Deseori, în relaţii, uităm să acordăm atenţie lucrurilor mici de zi cu zi și să acordăm atenție nevoilor celuilalt. Este important și să nu uităm să oferim partenerului nostru ce are nevoie cu adevărat, nu ce credem noi că ar avea nevoie. Lucrurile mărunte şi interacţiunile zilnice sunt importante pentru calitatea şi stabilitatea relaţiei. Acestea contează mai mult decât o cină romantică, o vacanţă în locuri exotice sau un cadou scump de Crăciun.
Fiecare partener poate face lucruri mici care să îmbunătăţească relaţia. Însă acestea sunt considerate banale şi deseori nu primesc importanţa cuvenită. Conversaţiile avute seara cu partenerul despre experienţele pe care fiecare le-a avut pe parcursul zilei s-au dovedit a fi printre cele mai eficace activităţi pentru a construi o relatie de cuplu fericită. Succesul conversaţiei depinde de capacitatea fiecăruia de a-l asculta activ pe celălalt și de a empatiza. A manifesta un interes autentic faţă de celălat şi a-i înţelege emoţiile sunt dovezi de iubire, comunicarea și calitatea ei sunt esențiale.


Lasă-ţi partenerul să te influenţeze


Cele mai stabile şi fericite cupluri care au construit pentru ei înșisi o relație de cuplu fericită sunt cele care se respectă reciproc. Și, atunci când apar neînţelegeri, ambii parteneri caută în mod activ găsirea unor soluţii acceptate de amândoi. Oamenii care au o relație de cuplu fericită nu caută să îşi impună punctul de vedere asupra celuilalt şi țin cont de partenerul lor atunci când iau decizii.
Şansele de a găsi o soluţie satisfăcătoare pentru ambele părţi cresc considerabil dacă suntem mai dispuşi să ascultăm, să înţelegem şi să acceptăm perspectiva partenerului. Cuplurile în care unul dintre parteneri nu este dispus să împartă “puterea” au de patru ori mai multe şanse să se despartă. Într-o relaţie nu este vorba despre cine deţine frâiele, ci despre a respecta relaţia şi pe celălalt.

Rezolvaţi problemele care se pot rezolva pentru a avea o relație de cuplu fericită

Nu ne plac conflictele, însă acestea sunt necesare şi pot fi oportunităţi pentru îmbunătăţirea unei relatii de cuplu fericite. O relaţie fără conflicte nu este în mod necesar şi o relaţie mai fericită. Sunt multe cupluri care nu s-au certat niciodată și totuși s-au despărțit. Atitudinea faţă de conflicte şi modalitatea de rezolvare a acestora le fac să fie pozitive sau negative pentru relaţie.
Există două tipuri de probleme întâlnite în cuplu: unele care se pot rezolva şi unele care perpetuează şi nu se pot rezolva. Putem face diferenţa între ele după intensitatea emoţiilor asociate. Pentru rezolvarea conflictelor puteţi să evitaţi să formulaţi critici, folosiţi afirmaţii care încep cu “Eu”, și nu acuzaţii la adresa celuilalt. Descrieţi ce se întâmplă, nu evaluaţi ori judecaţi, rămâneţi politicoşi şi apreciativi.

Depăşiţi blocajele

Scopul este acela de a transforma blocajul într-un dialog. Blocajele în relația de cuplu fericită nu sunt altceva decât semne pentru faptul că fiecare dintre parteneri are propriile speranţe, dorinţe şi aspiraţii, iar acestea sunt în opoziţie. Partenerii cuplurilor fericite se susţin reciproc pentru atingerea acestora şi, poate, acesta ar trebui să fie unul dintre obiectivele unei relaţii. Identificaţi care sunt cauzele blocajului, discutaţi unul cu celălalt despre aspiraţiile voastre şi respectaţi-vi-le reciproc, chiar dacă acestea sunt diferite de ale voastre.


Creaţi un sens comun


“Căsătoria nu este doar despre a avea copii, a împărţi treburile zilnice şi a face dragoste.” – John Gottman. Este important ca partenerii să aibă o înţelegere comună, să împărtăşească o viziune similară asupra unor domenii esenţiale. De exemplu, cum ar fi obiectivele fiecăruia şi aşteptările cu privire la rolul pe care fiecare îl are în relaţie. Aceasta necesită o atmosferă care să încurajeaze comunicarea sinceră a propriilor convingeri. În cuplurile care împărtăşesc un sens comun, conflictele sunt mai puţin frecvente şi rareori conduc la apariţia unui blocaj.


Relaţiile de cuplu fericite nu se construiesc peste noapte, ci necesită atenţie şi efort. Fiecare trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru capătul lui de relaţie. Lucruri simple precum cele prezentate mai sus pot avea avea un impact pozitiv asupra relației de cuplu.
 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt, telefon 0233.787.050, fax 0233.787.050, e-mail: timisesti @nt.e-adm.ro, cod fiscal 2614252. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: -Imobil teren in suprafata de 1.000 mp, avand carte funciara 52220 si numar cadastral 52220, situat in sat Plaiesu, comuna Timisesti, Str. Neamtului nr. 2, judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Timisesti, conform caietului de sarcini, H.C.L. Comuna Timisesti nr. 105/12.11.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin solicitare scrisa la Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Persoanele interesate pot achita contravaloarea documentatiei de atribuire de 10 Lei/exemplar, ce se achita la Serviciul Impozite si taxe, contabilitate, proiecte, mediu si achizitii publice al institutiei. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.12.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 16.12.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: 1 exemplar original. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 17.12.2024, ora 11.00, la Caminul Cultural din sat Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Instanta de contencios administrativ de pe langa Tribunalul Neamt, Piatra Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233.219.493, fax 0233.210.247, e-mail: tr-neamt-scivil @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 18.11.2024.
1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62719, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62720, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 1.374 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62721, Carte funciara 62721; -teren in suprafata de 1.165 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62722, Carte funciara 62722; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 94/17.10.2024. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
21 noiembrie - Ziua mondiala a salutului
21/11/2024 11:04

21 noiembrie - Ziua mondiala a salutului Ziua mondială a salutului este marcată in fiecare an la 21 noiembrie, fiind un prilej ca oamenii din intreaga lume să-şi exprime preocuparea pentru pacea mondial ...

RU EUROPE S.R.L – Lansarea proiectului „A.C.U.M.: Adaptează-te la Cerințe Unice și Moderne”, PEO/78/PEO_P9/OP4/ESO4.7/PEO_A36
21/11/2024 09:55

 COMUNICAT DE PRESĂ Lansarea proiectului   „A.C.U.M.: Adaptează- te la Cerinte Unice si Moderne”, PEO/78/PEO_P9/OP4/ESO4.7/PEO_A36  

RU EUROPE SRL – Lansarea proiectului     ”F.I.R.M.A. - Formarea si Instruirea Resurselor: Manageri si Angajati
21/11/2024 08:05

COMUNICAT DE PRESĂ Lansarea proiectului ”F.I.R.M.A. - Formarea si Instruirea Resurselor: Manageri si Angajati",  PEO/78/PEO_P9/OP4/ESO4.7/PEO_A3 ...

Poliția a confiscat peste trei tone de articole pirotehnice
20/11/2024 10:10

De la inceputul campaniei de verificare, politistii au confiscat peste trei tone de articole pirotehnice ilegale. Actiunea, derulată in perspectiva sărbătorilor de iarnă, a inceput la finalul lunii septem ...

7 expresii pe care le foloseşte o persoană manipulatoare ca să te facă să te simți vinovat
19/11/2024 15:54

  7 expresii pe care le foloseşte o persoană manipulatoare ca să te facă să te simti vinovat Un manipulator este o persoană care, cu ajutorul minciunilor si a anumitor comportamente, ii induce ...

Nu e glumă! Klaus Iohannis nu a avut nicio zi de concediu în cei 10 ani de mandat, susține Administrația Prezidențială
17/11/2024 13:39

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, se apropie de finalul celor două mandate, incepand ultima lună de activitate in functie, fără să fi beneficiat de nici măcar o zi de concediu oficial in aproape 10 a ...

Statistici șocante: un copil este violat în fiecare zi în România
16/11/2024 08:56

Un copil este violat in fiecare zi in Romania. Statisticile socante prezintă realitatea tării noastre in care cei mai vulnerabili cad pradă pedofililor, arată cele mai recente date. In numai doi ani au fos ...

Copii din orfelinatele din România, sclavi în Ungaria: ținuți în beciuri și munceau până la 24 de ore pe zi
16/11/2024 00:22

Mai mulţi minori din centre de plasament din Romania au fost trimişi sclavi in Ungaria, incă din 2013. Tinerii erau obligaţi să muncească chiar şi 24 de ore pe zi şi erau cazaţi in beciul unei locuinţ ...

Sistemul de Garanție-Returnare este tot mai ușor de adoptat pentru micii comercianți - RetuRO anunță noi îmbunătățiri
13/11/2024 09:00

Sistemul de Garantie-Returnare este tot mai usor de adoptat pentru micii comercianti - RetuRO anuntă noi imbunătătiri Luna aceasta se implineste un an de cand Sistemul de Garantie-Returnare (SGR) a devenit ...

Cele mai mari companii din lume, prinse că vând alimente de o calitate îndoielnică în țările mai sărace
08/11/2024 09:29

Cele mai mari companii alimentare din lume, printre care Nestle, Unilever si Pepsico, vand produse cu o valoare nutritională mai slabă in tările sărace. Concluzia apartine Initiativei Accesului la Nutritie ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei