Probleme În Cuplu? Scapă de ele!

probleme-relatie (1)

Dimensiune font:

| 14-12-2021 12:29

Introducere 

În ultimul timp tot mai multe cupluri au probleme, de fapt un studiu al Asociației Americane de Psihologie indică faptul ca până la 50% dintre căsătorii sfârșesc cu divorț, iar peste 50% din cuplurile tinere se despart. 

Cum ne putem da seama dacă relația noastră va supraviețui? Există indicații predictive sigure, cum ar fi obiceiurile din dormitor, felul în care argumentați și cât de des comunicați, chiar și felul în care îți porți conversațiile de zi cu zi, felul tău de a fi și multe altele pot face lumină asupra longevității relației tale. Noi am extras câteva cauze și suntem gata să le împărășim cu tine. 

1. Cauza principală 

Am analizat și am ajuns la concluzia că cele mai multe cupluri au probleme în dormitor, iar spre surprinderea multora, multe cupluri tinere se confruntă cu această problemă, iar cele mai simple rezolvări sunt cele de a adăuga ceva nou, putem comanda foarte ușor, rapid și discret jucării sexuale de la un Sex Shop Online (https://vibra.ro/), putem discuta cu partenerul despre eventuale fantezii, la început poate părea stânjenitor, dar vei fi surprins să vezi că probabil împarți aceleași fantezii. Fii creativ! Încearcă mereu să surprinzi, să aduci un plus în dormitor, suntem oameni, iar ca oameni avem tendința de a ne plictisi rapid de lucrurile care devin o rutină. Nu uita, un dildo (https://vibra.ro/categorie-produs/jucarii-sexuale/dildouri/) poate condimenta foarte mult viața de cuplu.

 2. Te retragi în timpul disputelor 

În cercetarea sa din 2015, publicată în jurnalul Psychological Assessment, Keith Sanford, PhD, profesor de psihologie la Universitatea Baylor, a descoperit că partenerii care au recunoscut că se retrăgeau adesea în timpul discuțiilor au raportat că sunt mai nefericiți și mai apatici în ceea ce privește relația în general. 

„Retragerea este cea mai problematică pentru relații”, a spus Sanford într-un comunicat . „Este o tactică de apărare pe care oamenii o folosesc atunci când simt că sunt atacați și există o asociere directă între retragere și satisfacția generală mai scăzută cu relația.” Și pentru mai multe semne de avertizare pentru relații. 

3. Ți-e frică să nu fii singur

Mulți oameni vor evita conflictele și vor pretinde că problemele din relația lor nu există pur și simplu pentru că trăiesc cu frica de a fi singuri. Cu toate acestea, această strategie nu este bună, într-un final te poate afecta mai tare să rămâi într-o relație toxică, decât să rămâi singur.

 „A-ți fi frică de a fi singur și, prin urmare, a fi dispus să accepti orice relație, oricât de nesănătoasă, este un alt tipar comun care împiedică relațiile să funcționeze”, spune Doares. „Trebuie identificate și aplicate granițele adecvate”.

 4. Îți compari relația cu cea a celorlalți 

Cu cât lucrurile sunt mai rele în propria relație, cu atât mai bine va arăta cea a celorlalți. Dar comparându-te, te vei simți doar mai rău. În cele din urmă, vei ajunge să îndepărtezi și ultimele lucruri bune din relația ta și nu vei mai putea să-ți canalizezi energia pentru a rezolva lucrurile mai puțin bune.

 „Comparația este hoțul bucuriei”, notează Behrendt și Ruotola. „Concentrează-te pe propria relație, mai degrabă decât să râvniți pe cea a altcuiva. Iarba este mai verde acolo unde o udați și nicio relație nu este la fel de perfectă precum arată pe Instagram”.

 5. Refuzați să faceți compromisuri 

A face compromisuri nu înseamnă doar să-l lași pe soțul tău să aleagă la ce restaurant mergi din când în când. Într-o relație sănătoasă, angajată, a face compromisuri înseamnă să faci „alegerea conștientă de a vă accepta unul pe celălalt pentru exact cine sunteți”, scrie Laura Schlessinger, expert în relații și gazda emisiunii radio Sirius XM The Dr. Laura Program. „Dacă vrei ca relația ta să dureze, trebuie să renunți la nevoia de a avea dreptate și de a avea control tot timpul.” 

6. Îți vezi partenerul ca fiind inferior 

A avea dispreț pentru partenerul tău este unul dintre cele patru comportamente despre care Gottman spune că este un indicator revelator al unui divorț iminent. În cercetările sale, el a chestionat cuplurile cu privire la cât de des s-au comportat cu dispreț, critică, defensivă și stăpânire. Apoi, el a măsurat satisfacția percepută în relație și a descoperit că comportamentele au avut succes în proporție de peste 90% în a prezice divorțul.

Potrivit lui Gottman, să-ți vezi partenerul ca fiind inferior în special este „sărutul morții” pentru orice relație. Și acest lucru are sens, având în vedere că un alt studiu din 2010, publicat în Journal of Marriage and Family, a constatat că cuplurile care și-au arătat disprețul unul față de celălalt în primul an de căsătorie aveau cele mai multe șanse să divorțeze. 

7. Vă eliminați furia unul asupra celuilalt

Într-un studiu din 2014, publicat în jurnalul Current Directions in Psychological Science, cercetătorii au stabilit că oamenii pe care îi iubești cel mai mult sunt, de asemenea, persoanele asupra cărora este cel mai probabil să-ți stingi furia, având în vedere că interacționezi cu ei mai mult decât oricine. Dar, din păcate, ceea ce au descoperit este că „agresiunea este dăunătoare indivizilor și relațiilor”, ceea ce înseamnă că, cu cât răniți mai mult oamenii pe care îi iubiți, cu atât riscați să îi îndepărtați. 

8. Ai probleme de încredere 

Încrederea nu este un lucru ușor de construit cu cineva (mai ales dacă ai fost trădat în trecut), dar ar trebui să ai încredere în persoana cu care intenționezi să-ți petreci tot restul vieții. Dacă construiți un parteneriat pe o bază de neîncredere, riscați să vă lipsească atât intimitatea fizică, cât și emoțională. În plus, aproape că poți garanta că în cele din urmă partenerul tău se va sătura și va pleca. 

9. Relația ta este plină de secrete 

Secretele nu sunt distractive, mai ales într-o relație pe termen lung. Și ceea ce este și mai rău este să minți, cum ar fi atunci când „partenerul tău ține secrete și te învinuiește atunci când îi spui secretul lor”, spune Terry Gaspard , MSW, LICSW, expert în relații și terapeut în Massachusetts și Rhode Island. 

Vor spune lucruri de genul: „Nu te-ai putea descurca dacă aș fi deschis și sincer cu tine, motiv pentru care a trebuit să mint”, explică Gaspard. Dacă observi că partenerul tău te minte în față și apoi te consideră responsabil pentru acțiunile lor dezgustătoare, ar putea fi timpul să te așezi cu el și să rezolvi problema direct înainte ca lucrurile să escaladeze în continuare. 

10. Te gândești doar la tine 

Relațiile se referă la a da și a primi și dacă iei mai mult decât dai, atunci echilibrul va fi aruncat și partenerul tău va căuta probabil confort în alte locuri și în alte persoane. De fapt, acesta este un fenomen atât de cunoscut încât experții i-au dat chiar un nume: se numește Teoria Schimbului Social. Potrivit lui Mark V. Redmond de la Universitatea de Stat din Iowa, teoria subliniază modul în care „suntem deranjați atunci când nu există capital într-o bursă sau în cazul în care alții sunt recompensați mai mult pentru aceleași costuri suportate de noi”.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Pochidia, cu sediul in comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, cod postal 737552, telefon 0335/407.239, e-mail: pochidia@yahoo.com, cod fiscal 16396425. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: 4 parcele de teren intravilan, situate in comuna Pochidia, sat Salceni, F.N., apartinand domeniului privat al Comunei Pochidia, identificate astfel: -Parcela A, 1.130 mp, nr. cadastral 70780, CF 70780, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/25; -Parcela B, 1.130 mp, nr. cadastral 70781, CF 70781, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/27 -Parcela C, 1.000 mp, nr. cadastral 70769, CF 70769, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/18; -Parcela D, 1.040 mp, nr.cadastral 70771, CF 70771, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/2; conform H.C.L.Pochidia nr. 41/30.09.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Secretar sau se poate consulta pe site-ul: www.pochidia.ro. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Se poate obtine de la Compartimentul Secretar, din cadrul Comunei Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau se poate descarca de pe site-ul institutiei: www.pochidia.ro -gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 09.01.2025, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 17.01.2025, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Compartiment Secretar. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 21.01.2025, ora 13.00, Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon 0235/311.582, fax 0235/312.432, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 21.11.2024.
Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail primaria_valealupului@yahoo.com, organizează în data de 31.01.2025, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 26.770 mp, nr. cadastral 100107, CF nr. 100107, zona Dedeman 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail primaria_valealupului@yahoo.com 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 26.770 mp, situată în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 100107, CF nr. 100107, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: se obține gratuit, atât de la sediul autorității, cât și de pe site-ul autorității 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 23.01.2025, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 31.01.2025, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 31.01.2025, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro
ANUNȚ DE PARTICIPARE LA LICITAȚIE PUBLICĂ privind închirierea prin licitație publică a două spații ce aparțin domeniului public al Comunei Tămășeni, Jud. Neamt. 1.Informații generale privind autoritatea contractantă in special denumirea,codul de identificare fiscală, adresa,numărul de telefon,fax și/sau adresa de e-mail,persoană de contact:Comuna Tămășeni, strad Unirii, nr.157 județul Neamț, telefon: 0233749494, fax: 0233749333 e –mail: primariatamaseni@yahoo.com.Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică,in special descrierea bunurilor care urmează să fie concesionate:Spațiu în suprafață de 118,53 mp ce aparține domeniului public al Comunei Tămășeni, situat pe Str. Unirii, nr. 373, la etajul 1 al Dispensarului Uman din satul Adjudeni, com. Tămășeni, Jud. Neamț. Închirierea se va realiza conform HCL nr.66/16.12.2024 si OUG nr. 57/2019. Spațiu în suprafață de 117,45 mp ce aparține domeniului public al Comunei Tămășeni, situat pe Str. Unirii, nr. 373, la etajul 1 al Dispensarului Uman din satul Adjudeni, com. Tămășeni, Jud. Neamț.Închirierea se va realiza conform HCL nr.67/16.12.2024 si OUG nr. 57/2019. 2.Informații privind documentația de atribuire : se regăsesc in caietul de sarcini. 2.1.Modalitatea sau modalitațile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar din documentația de atribuire:la sediul Comunei Tămășeni sau în baza unei solicitari scrise sau in format electronic adresate către Primăria comunei Tămășeni.2.2.Denumirea si datele de contact ale compartimentului de la care se pot obține un exemplar din documentația de atribuire: Primăria comunei Tămășeni, Compartiment administrare domeniul public și privat, fond funciar, cadastru și resurse umane.2.3.Costul si condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor OUG nr.57/2019 privind Codul administrativ: 10,00 lei poate fi achitat in numerar la casieria unitații.2.4.Data–limită de pentru solicitarea clarificărilor 08.01.2025 ora 12:00.3.Informații privind ofertele:3.1.Data-limită de depunere a ofertelor : 15.01.2025 ora 10:00.3.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț, la registratură.3.3.Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: 2 exemplare. 4.Data si locul la care se va desfașura sedința publică de deschidere a ofertelor: 16.01.2025 ora 10:00, Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț.6.Denumirea, adresa, numărul de telefon și /sau adresa de e-mail ale instanței competente in soluționarea litigiilor apărute si termenele pentru sesizarea instanței : Judecătoria Roman, Piata Roman Voda nr. 1 cod postal 611022 telefon 0233 743858 fax 0233 742583 , e-mail : jud – roman@just.ro. 7.Data transmiterii anunțului de licitație către instituțiile abilitate in vederea publicării: 17.12.2024. Primar, Lucaci Stefan
Cum a rămas un ieșean fără 50.000 de euro după o conversație pe TikTok. „Mi-a scris că mă iubeşte. Mă suna de 30-40 de ori pe zi”
10/01/2025 12:20

 Un iesean care lucrează in Marea Britanie, insurat si cu 2 copii, a fost victima unei inselătorii in mediul online, mai exact pe TikTok. Bărbatul a vorbit pe TikTok, timp de sapte luni, cu o femeie de ...

 De la simplu la magic: lanseta feeder care îți schimbă partidele
10/01/2025 09:38

 De la simplu la magic: lanseta feeder care iti schimbă partidele Există momente in pescuit cand totul devine spontan si captivant, de la rigoarea cu care pregătesti momelile pană la emotia resimtită ...

O nouă zi liberă pentru bugetari - Guvernul anunță o mini-vacanță suplimentară de 4 zile
09/01/2025 22:20

  Guvernul va stabili, in sedinta de vineri, că ziua de 2 mai va fi liberă pentru bugetari. Astfel, acestia vor avea o nouă minivacantă, in perioada 1 mai (joi) - 4 mai (duminică). „Pentru ...

Cum alegi un cazinou online legal și sigur în România
08/01/2025 09:36

Cum alegi un cazinou online legal si sigur in Romania Joacă in sigurantă la cazinourile online licentiate din Romania. Citeste articolul nostru pentru a face cea mai bună alegere! Legalitatea si sigur ...

Câți cai putere are un cal?
06/01/2025 14:12

O intrebare mai atipică, cati cai putere are un cal, are un răspuns la fel de neasteptat. Un cal, in sensul său fiziologic, nu are o valoare fixă de „cai putere” (cp) comparabilă cu cea utiliza ...

 Pasagerii mai multor zboruri ale unei companii aeriene au reclamat că în avioane sunt ploșnițe
04/01/2025 11:46

Pasagerii mai multor zboruri ale companiei aeriene Turkish Airlines au raportat prezenta plosnitelor pe scaune, pături si in compartimentele pentru bagaje de deasupra capului, iar compania nu a luat măsuri, p ...

Cât de mulţi muncitori străini noi vor putea fi aduşi anul acesta, în România?
02/01/2025 19:32

 Cat de mulţi muncitori străini noi vor putea fi aduşi anul acesta, in Romania? Firmele din ţara noastră vor putea aduce cel mult 100.000 de noi lucrători din afara UE ca să muncească in Romania.&n ...

Ion Cristoiu a rămas, în câteva secunde, fără câteva zeci de mii de lei după ce a căzut în plasa fraudelor online
02/01/2025 11:50

  Anul Nou vine cu inşelătorii vechi. Fraudele online s-au inmulţit şi trebuie să fim mult mai vigilenţi cand primim apeluri şi mesaje pe telefon. A păţit-o de curan ...

Obiceiul sorcovitului
01/01/2025 08:45

În fiecare an, in dimineata zilei de 1 ianuarie, copiii merg cu Sorcova pe la vecini sau membrii familiilor lor. În Romania, această traditie este respectată mai ales la tară, unde cei mici poart ...

Care sunt zilele libere ale bugetarilor în 2025
31/12/2024 18:52

Ziua de 3 ianuarie nu va mai fi liberă pentru bugetari. Surse politice spun că Executivul nu a fost de acord cu propunerea venită de la Ministerul Muncii, de a face punte intre zilele libere de Anul Nou, 1 s ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei