Consumul de nuci este asociat cu un risc mai scăzut de demență
Dimensiune font:
Consumul de nuci este asociat cu un risc mai scăzut de demență
Demența se dovedește a fi foarte greu de tratat cu medicamente, dar oamenii de știință încearcă să găsească „ingrediente secrete” care să stimulează creierul, ascunse deja în alimentația noastră, potrivit Science Alert.
Un studiu făcut pe mai mult de 50.000 de participanți britanici a constatat că persoanele care mănâncă zilnic un pumn de nuci ar putea să-și reducă riscul de demență, indiferent de cauze.
Comparativ cu persoanele de peste 60 de ani care nu consumă nuci, cei care au declarat că consumă până la 30 de grame de nuci pe zi au prezentat un risc cu 16% mai mic de a dezvolta demență în anii următori.
În cazul în care nucile erau consumate fără sare, această cifră a crescut la 17%. Nu a contat dacă nucile erau decojite, uscate, prăjite sau decojite.
Sună ca o veste bună, dar există câteva avertismente. Aceste rezultate au fost identificate doar la cei care nu sunt considerați obezi, care dorm suficient și care nu fumează tutun sau beau alcool zilnic.
Nu este pentru prima dată când nucile au fost asociate cu sănătatea creierului.
Nucile sunt alimente dense din punct de vedere energetic, bogate în nutrienți și compuși antiinflamatori și antioxidanți. Prin urmare, oamenii de știință au emis ipoteza că proprietățile nucilor ar putea avea beneficii pentru sănătatea creierului, iar unele studii epidemiologice au confirmat acest lucru.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau