Spitalul pe care nu o să-l vezi niciodată în România este inspirat din natură: unde îl găsești
Dimensiune font:
Sistemul de sănătate este un dezastru macabru, iar dacă ai nevoie de o confirmare suplimentară a acestei realități, ai în vedere că o femeie a murit după 16 ore petrecute în sala de așteptare a unui spital județean.
În alte colțuri de pe glob, partea de tratament și proceduri este atât de bine pusă la punct, încât spitalele noi sunt construite pentru a satisface și alte nevoi ale pacienților. În Singapore, de exemplu, Spitalul Khoo Teck Puat a ajuns să fie supranumit spitalul biofilic, din cauza faptului că întregul ansamblu de clădiri a fost realizat pentru a complimenta natura, în loc să o distrugă. În plus, pune în aplicare principiul că expunerea la natură grăbește însănătoșirea pacienților și le conferă o stare de bine.
Spitalul din imaginile alăturate nu va exista niciodată în România, deși am avut o sumedenie de promisiuni legate de spitale noi în campaniile electorale din ultimii ani. Trecând însă peste gravitatea realității din România, întregul set de principii din spatele spitalului din Singapore a fost expunerea la natură în cât mai multe forme. Un corp de apă în apropiere a fost fundamental, cu mențiune că zgomotul unei ape curgătoare s-a aflat de asemenea pe listă. Era nevoie ca pacienții să aibă acces la cât mai multe plante diferite pe care să le poată mirosi.
În final, s-a obținut un ansamblu de clădiri orientat către comunitate, un hibrid între o grădină botanică și un spital. Pe lângă plante, găzduiește mulți fluturi și păsări, iar câteva spații publice au ajuns să fie folosite pentru cursuri de dans, tai chi sau Zumba. Deși pare deschis săptămâna trecută, KTPH împlinește 10 ani în 2020. Un studiu realizat în 2016 pe pacienții și angajații spitalului a concluzionat că oamenii sunt mai fericiți aici și au o stare permanentă de bine, comparativ cu alte instituții spitalicești.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau